Rodaj bakımını yaptırdım. Baymoto acıbademde. Komple elden geçti. Yağ olarak motul 5100 15w50 kullandım ve motorun vites geçişleri inanılmaz fark etti.
Yağı kendin mi götürdün? demek ki istediğin yağı koydurabiliyormuşsun.
Rodaj bakımını yaptırdım. Baymoto acıbademde. Komple elden geçti. Yağ olarak motul 5100 15w50 kullandım ve motorun vites geçişleri inanılmaz fark etti.
Biraz dişliydi, ben baya dikkatli dinliyorum motorumu, ondan oldu sanırımşu an kaymak desek yeridir. Evet bu sefer bir şey demediler. Ekrem abinin selamını götürdük ondandır herhalde
) direkt verdim ustaya döndü bana en iyi seçimi yapmışsın dedi.
Abi numaranı versen de seni de gruba eklesek yahu bir de?
Arkadaşlar merhaba,
Bende aranıza Kocaeli'nden katılacağım. 1 aydan beri o mu bu mu diye araştırırken en son Pulsar 150NS'te karar kıldım. Bayi açıksa yarın sipariş vereceğim.
İlk motosikletim olacak, en son 8-9 sene önce Mobylette Super 52 kullanmıştım. Şimdi renkte kararsız kaldım. Bayide hazır mavi renk vardı. Hangi rengi tavsiye edersiniz?
Kazasız, hayırlı sürüşler.
Tamam ben de yazdım motul'u bi kenara kısa bi süre sonra ben de gidecem bay-motoya yanımda götüreyim ben de, Ekrem bey'in selamıylaBu arada motul'u nerelerde bulabiliriz her yerde var mı? Bu arada ben de dikkatli dinliyorum, dikkatsiz motor sürülmez ki zaten
![]()
Boş vitesi buldurmak filan biraz daha kolayladı mı mesela?
Ya o grup işlerine filan beni sokmayın be kardeş, ne face'im var, ne twitter'ım whatsapp'ten eşime bile yazmak işkence gibi geliyor bana. İribat kurmak isterseniz buradan öm ya da blogdan yorumla kurabilirsiniz.
Boş vitesi bulmak ilk 50 km de yaşadığım bir sorundu yahu sadeceşimdi şakır şakır o konuda. Ben hasanpaşadaki motomaxte buldum. 7100 de deneyebilirsiniz ancak tam sentetik imiş 7 serisi. Ben yarı sentetik olan 5100 ü koydum, bizim motorlara yarı sentetik bir tık daha iyi oluyormuş diye duydum. Daha yüksek makinalarda tabi ki 7100 serisi tercih ederim umarım
![]()
Peki servis ne yağı koyuyormuş tam olarak bu konuda bilgi var mı? Sorabildin mi? Şundan soruyorum nasılsa 2500'de yağı değişecem o zaman motul alıp kendim koyarım diye düşündüm.Bu arada motomax kaça satıyormuş motulü 2 litre aldın sanırım.
Arkadaşlar pulsarla 200ns ile aynı grenajamı sahip 150ns? , . Yani pulsarın 150ns göre farkları şunlarmı?
-Daha geniş lastik ebadı
-Enjeksiyon
-50cc Daha büyüm motor
-Su soğutma
Başka fark varmı, sizce 2 bin Tl bu farklara değer mi?
Arkadaşlar pulsar 200ns ile 150ns aynı grenajamı sahip? Benim bildigim 200ns in 150ns göre farkları şunlar:
-Daha geniş lastik ebadı
-Enjeksiyon
-50cc Daha büyüm motor
-Su soğutma
Başka fark varmı, sizce 2 bin Tl bu farklara değer mi?
Hayır, 1 litre bizim yağ kapasitemiz. 35 tl verdim. Tam yetti. Servis bay moto castrol koyuyor 15w50, kötü bir yağ değil ancak motul 1 adım önde diyorlar. Yabancı sitelerden araştırmam böyle gösterdi.
Daha önce scooterım vardı 125lik ancak alıncada sıkılırsam değiştirme şansım yok, 200ns cogu yönüyle tam ortada bir motor gibi duruyor. Kararsızım açıkcasıİlk motorun olacaksa 150 seni rahaaaat rahat tatmin eder. Boyutları tamamen aynı
Anladım atla deve değil gibi duruyor, ben bu işi servise bıraktım gitti demektir. 1 litre mi bizim kapasite, ben 1,2 sanıyordum kitapçık yanlış demek ki. Sağ ol bilgiler için.
Hangi motorlar arasında kararsız kaldın diğerlerinden ney hoşuna gitmedi de vazgeçtin
Rölanti ayarindan dolayi olabilir bi servise ugrayip sikayetinizi söyleyin rodajda olabiliyor boyle seylerburdan bu motoru kullanan arkadaşlara bir sorum var motor elıme ulasdı cok sukur bındım bıraz turladım oldukca kullanıslı ve oldukca şık bir motor fakat aklıma takılan bir konu var motor arada bole devrını yukseltiyor yuksek devırde calısıyoru durunca felan sonra dusur gıderken arada gıderken yukseltıor bunun sebebını bıln varmıdır rodajda daha motor
Rölanti ayarindan dolayi olabilir bi servise ugrayip sikayetinizi söyleyin rodajda olabiliyor boyle seyler
ben normaldir die düşünmüştüm daha motor 6 km de üzüldüm simdi plakada yok servisle ugrasıcam sımdı![]()
2 dk lik is o bende ayni sikintiyi yasadim karburatorun ayar vidasi sikilacak veya gevsetilcek usta anlar halleder kendiniz bile yapabilirsiniz de servise bi ugrayin derimben normaldir die düşünmüştüm daha motor 6 km de üzüldüm simdi plakada yok servisle ugrasıcam sımdı![]()