merhaba, (ön istek: agility 125'in ön far çok yetersiz, ne yapılabilir bu konuda?)
motoru kullanmaya başlayalı 3 hafta olmuşken dün ilk kazamı yaptım. 2 gün önce ise soldan önüme atlayan bir araçtan son anda kurtulmuştum. bu sefer kurtulma şansım olmadı. çok şükür bana bir şey olmadı, motorda ise sele kısmında çizik oluştu. aşağıda görseli mevcuttur.
kaza ise şöyle oldu,
hava yeni yeni kararmaya başlamıştı, baltalimanı yönünden 4.levent'e çıktım ve sarıyer yönüne doğru gidiyordum. havanın sıcak olmasına aldanıp üstüme kalın şeyler almamıştım, akşamüstü motorla gitmek için soğuk olduğu için yavaş yavaş (30-40 km)gidiyordum. sanayi mahallesine geldiğimde sağda park halindeki bir araba tam ben onun hizasına geldiğimde pat diye burnunu çıkardı. inanır mısınız 30-40 km hızla giderken bile fren sıkmaya vaktim olmadı ancak kendimi sağa, motoru ise sola doğru eğebildim sadece. motorun önü kurtardı ancak arabanın önü motorun arka kısmına sele hizasına dokundu ve yere, sağ kürek kemiği üstüne doğru düştüm. biraz sol el bileğim ağrıyor şimdi, sağ dizim soyuldu biraz ve kask çok hafif şekilde yere sürttü ancak kontrol ettiğimde çizik dahi oluşmamış (ilginç

.
buarada anahtar kırılmış ve gidonun içinde kalmış. yolda allah razı olsun motorlu 2 arkadaş yardım ettiler ve anahtar çıktı, evden de yedek anahtarı istedim getirdiler. sonra yavaş yavaş eve gittim artık.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:33 ----------
merhaba arkadaşlar,
motorun yakıt tüketimi ile ilgili kendi bilgilerimi ileteyim sizlere;
4,75 lt. 105,00 km (depo fullendi)
3,47 lt. 122,00 km (deponun fullenmesine biraz kalmıştı)
3,92 lt. 122,50 km (depo fullendi)
3,85 lt. (depo fullendi kullanım devam ediyor)
burada dikkat edilmesi gereken depo tamamen boşalmadan benzin alınmıştır. ibre çoğu zaman E'nin alt kısmına gelmişti ancak motor belli bir mesafe daha giderdi muhtemelen ancak yolda kalmamak için aldım yinede. bi ara şişeye biraz benzin alıp depo tamamen boşalıncaya kadar kullanıcam bakalım tam olarak ne kadar tüketim yapıyor.
bunun dışında motorun farı yetersiz bunu nasıl geliştirebiliriz?
teşekkürler