Hafta motorun yağın değiştirip arkada dişliyi 38 yaptırdım. Gözlemlerim şu şekilde motor çok rahatladı. Vites aralıkları uzadı. Biraz geç ızlanıyor fakat baya iyi gitmeye başladı. Uzun yolda biraz test ettim, beni hiç yormadı titreşim çok azaldı. İki kişide denedim hiç sıkıntı olmadı. Değiştirmek isteyenlere tavsiye ederim.
bende sizin gibi şöyle geziye çıkacağım bir ekip bulamadım henüz. imrendim valla
yalnız sizin ekipteki motorlar da sağlammış. 150f ile bu motorların peşine gitmek zor olmadımı? onlar fazla basmamış olmalılar.
ben birde 150 hava soğutmalı olduğu için özellikle sıcak havalarda nasıl olur, aşırı ısınma şişme yaparmı merak ediyorum. sizin ekipte diğer motorlar su soğutmalı, onlara hava hoş.
hazır yazmışken biraz bilgi de paylaşayım.
ben dişliyi 40 a düşürmüştüm. ancak son hız hala düşük 105 i anca görüyor. rüzgar olamasa 110 olur belki.
50 TL benzin ile 466 km gitti.
bi arkadaş 2 kişi ile can çekişti demiş. bu bence sürüşle alakalı bir durum. bugün mesela birader ve benim çocuk bindik. ben 80, birader 95, çocukta 20 kilo. toplamda 195 kilo yapıyor. canavar gibi çekiyor, asılıyor.
burada yük arttığı için biraz daha devirli kullanmak gerekiyor. normalde diyelim 10 km hızda 2 ye atıyorsan, artçı ile 15-20 km hıza çıkınca atcan 2. vitese ve debriyajı daha yavaş bırakacan.
bir de genelde spor ayakkabı giyiyorum. geçen altı sert ince bir ayakkabı giydim takımın altına ayaklıklarda baya bi titreşim varmış onu anladım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:33 ----------
Arkadaşlar ben de motosiklet montu almak istiyorum. hatta istemekten ziyade almak lazım. sıradan mont giyiyorum.
internetten baya baktım. çok çeşit ve çok farklı fiyatlar var. içinden çıkamadım.
tavsiye alabilirmiyim.
benim beklentim. 4 mevsim olsun. spor görünümlü olsun. önde çok cebi olsun. yağmurlu havalara karşı su geçirmesin ve 200 TL civarı olsun

sizin tavsiye edeceğiniz marka, model veya dikkat etmem gereken özellikler vs yorumlarınızı rica ediyorum.
(gerçi bu soruyu buraya yazmak doğru oldumu bilemedim. belki bu konu ile alakalı başlıklar vardır. özür)