Merhaba arkadaşlar,
Cumartesi günü Xmax 250 ABS motorum için 13000 km bakımı Tuna motora gittim. en son 7000 km önce degişen ön arka firen balatalarımın bittigini söylediler.
Açıkcası 15 yıldır aktif olarak hemen hemen hergün motosiklet kullanan birisiyim. Balataların bitmesi beni şaşırttı açıkcası. Orjinal balatalar bu kadar çabuk bitiyormu sizde de?
Alternatif olarak farklı markalarda balata olarak ne tavsiye edersiniz?
Teşekkürler.
Aracım 4000 KM ıkıncı el olarak aldım,yakın zamanda arka dısklerden ınanılmaz ses gelıyordu bende arkadasımın ozel servısıne goturdum bakması ıcın balatalar bıtmıs dedı bende kontrol ettım aynen oyleydı,orjınal malzemelerde bır sıkıntı mı var bende anlamadım cunku bu kadar dusuk km malzemenın bıtmesı cok garıp geldı banada
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:31 ----------
http://www.motosikletaksesuarlari.c...y_20865.html?gclid=CMWtt5yBiswCFUgq0wodpBcHCQ
Arkadaşlar bu linkteki ürünü alıp orjinal normal telefon tutucunun takıldığı vidaya taksak Nasıl olur acaba kötü durur mu ya da işe yarar mı orjinal olan çok kullanmayacağım için gereksiz pahalı geldi bana fikirleriniz nelerdir
Bende aracıma bu urunden aldım ama orta gobege degılde sol aynayı sokerek vıdaladım suan cıhazım merkezde duruyor ve kullanılısından memnun kaldım,dokunmatık kullanabılıyorum telefonu cıkarmadan bu hosuma gıden bır durum oldu,orjınal ekıpmanın bu kadar pahalı olmasına anlama veremıyorum onuda belırtmek ısterım
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:34 ----------
Bu 50 TL fiyatı servisten mi aldınız? Ben bügün kardeşler yamahayı aradım. Farlar benden olacak şekilde far değişimi yaptırmak istiyorum dedim. Saat ücretimiz 50 TL + KDV far değişimi için de 2 saatlik işçilik yani toplamda 118 TL istediler. Bu fiyat farların benden olduğu hali birde.
Öte yandan bir tavsiye üzerine H7 Led aldım. Selektör ve ışık performansının tüm halojenlerden iyi olduğunu söylemişti kullanan arkadaş. Aldığım ürün de burada
http://www.aliexpress.com/item/2x-P...-H4-H4-3-HB2-9003-H7-H8-9-11/32265461732.html
Daha henüz taktırıp test etme fırsatım olmadı fakat normal ampüllere 3 kat daha uzun ömürlü olduğu yazıyor. (ne kadar doğru göreceğiz)
On farların degıstırılme ısı kesınlıkle servıs aracılıgı ıle yapılması gerekıyor dıye yazıyor kıtapcıkta yanlıs bılmıyorsam ben hafta sonu farklı bır ampul ıle degıstırdım ve kesınlıkle ıscılıgı cok yuksek sevıyede oldugunu soyleyevbılırım ustune sokerken plastık malzemenın kırılma rısklerıde mevcut,cunku oyle yerlere gızlenmıs vıda ve plastık tutucular varkı fark edemeyebılıyorsunuz,servıs degıstırme ısı ıcın abartmıs gıbı geldı bana,2 saat surecek bır durum yok ama para kazanmak adına bunu yapmıs olabıleceklerını dusunuyorum,servıste bakım sırasında ımkan varsa degısıklıgı talep etmek mantıklı olabılır
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:37 ----------
Merhaba arkadaşlar,
Cumartesi günü Xmax 250 ABS motorum için 13000 km bakımı Tuna motora gittim. en son 7000 km önce degişen ön arka firen balatalarımın bittigini söylediler.
Açıkcası 15 yıldır aktif olarak hemen hemen hergün motosiklet kullanan birisiyim. Balataların bitmesi beni şaşırttı açıkcası. Orjinal balatalar bu kadar çabuk bitiyormu sizde de?
Alternatif olarak farklı markalarda balata olarak ne tavsiye edersiniz?
Teşekkürler.
Ben yenı taktırdıgım Balatalar ıcın EBC markasını kullandım,suan memnunum tavsıye uzerıne tercıh ettıgımı soyleyebılırım
http://urun.n11.com/fren-ve-ekipmanlari/yamaha-x-max-250-2011-2015-arka-fren-balatasi-karbon-P107383063