Honda Honda CRF 1000L Africa Twin Kullanıcıları / Bilgi Paylaşımı Başlığı

DCT kullanıcıları dikkat!
Debriyaj olmaması ufak tefek kazalara sebep olabiliyor..

https://www.youtube.com/watch?v=fsRYktEWd2k

Bu olay advrider'daki konuda geçmişti. Sürücü yavaşladığı esnada ayağını açmak istiyor ama üzerindeki yağmurluk pege takıldığı için bunu beceremiyor ve motor ilk araca çarpıyor. Eski alışkanlıklardan ötürü o esnada debriyajı çekmek istiyor ama motorda debriyaj yok haliyle.. gaz verince bu defa da diğer araca giriyor.. Biraz trajikomik bir durum. Pek DCT ile alakası yok ama. Sürücünün kendi hatası.

Son düzenleme:
Motosiklette debriyaj olmaması DCT ile direkt alakalı aslında, kullanıcı hatası tabii ki.
DCT'ye alışmak biraz zaman alabilir dikkatli olmakta fayda var.

Ortalama 4.5den 5.7ye çıkmış olmasın?? 180-200 ile gidipte 5.7lt/100km yakması hiç inandırıcı değil hocam.

dönüşe başlamadan tekrar sıfırlasa idi 180 - 200 km ile 8-9 lt gösterirdi..

650 lik vstrom veya versys ler bile o hızlarda 6 lt yi geçiyor...1000 lik makina 5.7 hayal :)

Hafta sonu duzceye gittim. 90-100 km ile ortalama 4,5 Lt. Donuş yolunda dilovasından 180-200 km ortalama ile 5,7 Lt yaktı.

Ben canlı canlı gördüğüm için inanıyorum...

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:35 ----------

https://www.youtube.com/watch?v=fsRYktEWd2k

Ayrıca sizede geçmiş olsun...

Millet almis rodajini bile bitirmis sanirim piyuu.

Bugun Dolmabahce yolunda vardi bi AT yardira yardira gidiyordu valla.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bir insan özürlü olmadigi surece niye dct sanzuman alirki mantigi nedir?

3 hafta once kavustum Africa Twin'e. Su ana kadar memnunum.

Haftasonu yaptigim gezinin videosu:

MERHABA ARKADAŞLAR. HONDA AFRİCA TWİN CRF 1000 L İÇİN ABS PLASTİKTEN ÖN ÇAMURLUK UZATMA ÇALIŞMALARIMIZ MEVCUTTUR. İLETİŞİM İÇİN:

WWW.STEON.NET

WHATSAPP: 05415046480

Buralar biraz boş kalmış ama belki sesimi duyan gören biri olur da benim soruma bir el atar :silent:
Şuan güncel olarak Honda Integra 750 kullanıcısıyım, africa twin'e geçmeye hevesim var fakat boy olayı beni korkutuyor.
boyum 1.70 (doğrusu 1.68 :pr: ) alçak sele muhabbeti falan varmış galiba birde bir firmanın ürettiği alçak yay sistemi varmış (araçlarda ki spor yay muhabbeti gibi galba) bu yay 2.5 cm düşürüyor, alçak selede 3cm düşürüyor ettimi sana 5.5cm. zaten stock hali 85 cm. Alçak hali gelir bana 79.5cm'ye.
Rakam güzel zaten integra'da 79cm. fakat ve fakat bu yay sistemi motorun dengesini, virajını, frenlemesini, gaz açmasını engeller mi?
kullananlar belki de yaya amortisöre baklaya gerek yok alçak sele al devam et der mi ? kafam da deli sorular. ucuz bir motor da değil ki alalım düşürelim edelim parçalarıda ucuk rakamlar da zaten. Ayrıca Honda şubat ayında lansman için test yapmıştı. Hala daha motoru test edebiliyor muyuz? Biraz uzun yazdım artık okuyana Allah sabır versin :cherry:

arkadaşlar cahilliğime verin ama bişey soracam. bu kadar ince ön lastik ile uzun yol riskli değilmi ? asfalttan bahsediyorum seyir halindeki hızda viraj performansını etkilemiyor mu ? Kullanan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim bu motoru almak üzereyim tek kafama takılan bu farklı şimdiden teşekkürler.

arkadaşlar cahilliğime verin ama bişey soracam. bu kadar ince ön lastik ile uzun yol riskli değilmi ? asfalttan bahsediyorum seyir halindeki hızda viraj performansını etkilemiyor mu ? Kullanan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim bu motoru almak üzereyim tek kafama takılan bu farklı şimdiden teşekkürler.

Africa Twin bu sessizliği haketmiyor :)

Slm arkadaşlar, aşağıda kendi motorum videosunu koydum. Motor hakkında bazı bilgiler içeriyor.

https://www.youtube.com/watch?v=SyHD6Mbyq8E&t=224s

Bahsettiğim bazı şeyler başıma geldi. Elcik ısıtma düğmesi koptu, düştü. Çok düşük hızda debrijay refleksi nedeni ile gaza bastım ve motoru devirdim.Otomatik vitese alışmak lazım. Ara gaz yok :).

Aşagıdaki videoda tubless lastık kullanmış. Normalde iç lastik var. tubless lastık avantajlı mı? Nasıl takabiliriz?

https://www.youtube.com/watch?v=TdN4EgZoKPI

Son sorum, lastik önerisi. Arazi için hangi lastik, asfalt yol için hangi lastik?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar