IRau ve levent göçmen arkadaşlarım
bugün sabah gaz ayarı için yola çıktım ve idealtepedeki MOTOTRİPLE servise gittim,oda bayağı iyi karşılandım usta çok iyi ilgilendi,olayı aynen anlattım,,sonuç olarak bana söylediği şu,,senin motorum giriş ve çıkışında sensörler var onlar zaten giren havayı ve çıkan gazı ayarlıyor başka bişeye gerek yok zaten ayar bile yapsak güç ve performans olarak fark etmez,,peki dedim gücü artırmak için bişey yapamazmıyız,,yaparız dedi,,ne yaparız dedim,,piston ve silindiri büyütmemiz gerekli,başka türlü bişey olmaz,yaparız diyenede inanma dedi
neyse teşekkür edip ayrıldım ve dünden konuşup randevu aldığım tuna yamaha servise gaz ayarı için gittim
bu işle ilgilenen genç bir usta vardı orda,biraz muhabbet edip kanka olduk,durumu anlattım ve yamahadan gelen ayar yaptırın mesajını gösterdim
performans almak için ayar yaptırmak gerekiyormuş dedim,,usta güldü,,bu mesajın güçle alakası yok zaten giriş çıkışta sensörler var hava giriş ve çıkışını otomatik onlar ayarlıyor dedi,,ve benim yapacağım ayar güçte artırma değil egzoz rahatladığı için motorun çok yakmasını önlemek ve gelen mesajda bunu anlatmak istiyor dedi ve yarım saat falan uğraşıp ayar yaptı
neticede ayar yaptırdım ama usta özellikle tekrar tekrar şunu söyledi, bu ayardan önce motorun fazla yakıyordu şimdi biraz daha az yakacak ama güçte fark etmez öyle bişey bekleme
olay budur arkadaşlar egzoz filtre varyatör takınca zaten motorun sıkışan gücü açığa çıkıp motor rahatlıyor,gaz ayarı ise bu işlemlerden sonra motorunuz fazla yakmasını önlemek,başka bişey değil,,ustanın bana dediği güç istiyorsan T MAX al