- Konu Yazar
İyi akşamlar.Sym 250 i evo kunlanıcısıyım.Geçenlerde varyatör temizliği yaptım.Temizlikten sonra millere ve rulmanlara ısıya dayanıklı crc gres yağı sürdüm.Fakat bu gres yağı 170 dereceye kadar dayanıklı.Bildiğiniz gibi cvt şanzımana sahip scooterlarda varyatör bölümü karter,motor ve şanzımanla bitişik.Bu durumda zaten yük altında olan varyatörün,motorun ısısını almasıyla sıcaklığının yükselmesi açıklanabilir.En son tünelde bir hız denemesi yaptığımda motorumun en yüksek ulaştığı hızda 5 km bir kayıp olduğunu tespit ettim.Benim düşünceme göre gres yağı ısınınca aktı ve debriyaj balatası ile kayışa bulaştı.Bu sebeble debriyaj kaçırıyor diye düşünüyorum.170 derece ısıya dayanıklı gres yağının varyatör ısısına yeterli olmadığı kanısına vardım.Asıl öğrenmek istediğim varyatör ne kadar ısınıyor ? Scooter kunlanıcıları hangi gres yağlarını kunlanıyorlar ve varyatör temizliğini nasıl yapılıyorlar? İnternette bu konu hakkında bilgiler sınırlı.MTNET olarak bu konuya açıklık kavuştırabiliriz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:38 ----------
Tartışmak isteyen yok mu ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:38 ----------
Tartışmak isteyen yok mu ?