Serkan abi karizma ile ilgili yorumunu alayım ,bende denedim yaylı yatak gibi yaylanıyordu motor,birde arka kuyruk çok sivri abi ayrıca artçı koltuğu yetersiz bence! Satıcı bana sarı rengin çok az sayıda geleceğini söyledi ve zam olayıda olacakmış ilk partiden sonra alacaklara duyurulur! :king:
Karizma çok güzel bir motor sayılmaz ama o fiyatı her şeyi bir anda siliyor. Evet biraz orantısız, şekli bozuk bir motor... Ben oturunca rahat ettim, CBF'ten daha sert ve rahatsız bir motor bekliyordum ama sele yumuşacık, hoşuma gitti. Eşim sarı rengin mottoru plastik yığını gibi, oyuncak gibi gösterdiğini söyledi. Siyah renk iyi duracaktır, beyazı zaten olmayacakmış. Eğer sürdüğümde titreşimden rahatsız olmazsam gerisini düşünmem. Ben asıl T-Sports modeline şaşrıdım. Onun da Thriller benzeri kazık gibi sert ve rahatsız bir motor olacağını düşünüyordum ama selesi hem çok geniş, hem de CBF gibi yumuşak ve oturuş pozsiyonu harika. Bu varken Thriller alınmaz. Bu modelde de titreşim durumuna bakmak lazım.
Resimdeki RKS Blackster en çok görmek istediğim modellerden biriydi. Uzaktan güzel, motor rahat falan ama bana sanki detaylarda Cruiser 250 kadar kaliteli değilmiş izlenimi verdi. Mesela depo üzerindeki gösterge, gidonun ortasından 5 cm sola kayık duruyordu. İnsan hayret ediyor, fuara gönderilen bir motorda buna nasıl dikkat edilmez diye. Depoyu sola devrik monte etmiş olmalılar. Bunun dışında motor güzel ve çok rahat. Oturuş pozisyonunu yadırgasam da bana tam geldi diyebilirim.
RKS'de Titanic 150-S'i de beğendim. Bence motora başlayacaklar mutlaka değerlendirmeliler. Gösterge falan Benelli TNT'ler ile aynı. Bu arada Benelli tüm modellerinde bbu göstergeyi ve kumandaları kullanıyor. Sen hem 28 bin TL'ye motor sat hem de 5 bin TL'lik motorla aynı göstergeyi koy. Saonra kim inansın senin kalitene ve fiyatına ? Yeni gelen scooter ve TNT 25 dışındaki modeller fiyatlarını haketmiyorlar. Aslında TNT 250 güzel ama Inazuma veya MT-25 parasına alınmaz. Göstergenin ve kumandların kalitesi Inazuma'nın yanından geçemez. TNT25 ise 9600 TL'lik fiyatıyla bence çok iyi bir seçenek. Yeşil renk satılacak mı bilmiyorum ama güzel durmuş Beyaz ona zaten motorun son ahş değilmiş, onun sağında solunda işçilik hataları vardı. Koltuk yerine düzgün oturmuyordu falan.
Bajaj'ın Avenger modelini genel olarak beğendim. Biraz kaynak birleştirmelerinde işçilik iyi değildi ve motor konusunda denemeden bir şey diyemiyorum ama performasnının çok iyi olduğu kesin çünkü motoru Pulsar 150 DTSi modelinin aynısı.
Bunlar dışında TVS RTR 200 güzeldi ama sanki malzeme kalitesi biraz daha iyi olabilirdi. Fiyatına 9600 mü ne dediler, o para kesinlikle ona verilmez, ederi 8000 TL. RTR 180'i beğenmedim zaten titreşim makinası olacağını düşünüyorum. Onun fiyatı da anormal bir şeydi tam hatırlamıyorum, 7900 TL galiba.
Lifan KPR200'ü de çok beğendim. Gayet rahat bir motor, enjeksiyonlu, su soğutmalı, harika bir farı var. 8400 TL diyorlar ama o da 8000 Tl altında kalsa çok iyi olurdu. Çalıştırdım, sıkıntı verecek bir titreşimi yok. Onun da resmin koyarım bir ara.
Biraz uzun yazdım kusura bakmayın.