Arkadaşlar merhaba,RX3 EVO kullanıcılarına bi sorum olucak. Boyum 1.90 ve sürekli artçı ile şehir içi kullanıyorum. Boydan dolayı enduro tarz motorlar daha çok uymakta ve ilginçtir ki kız arkadaşımın dikkatini de çekmeye başladı bu ara. Motorumu değiştirmeye niyetlendim. Şehir içinde veya uzun yolda artçı ile sıkıntı yaşar mıyım? artçı konforu nasıldır? tek başıma olduğum zamanlarda da rahat edebilirmiyim şehir içinde ve en merak ettiğim konulardan biri de yakıt. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Şuan kendimde mondial zone 180 kullanmaktayım ve açıkçası pişmanım. servisinden ustasından motorun sıkıntılarından illallah etmiş durumdayım. Dürüst bir şekilde sıkıntı yaşadınız mı yaşadıysanız ne yaşadınız motorun artı ve eksileri neler yazabilirmisiniz?
Tekeriniz düz bassın
Artçılı,artçısız farketmez.Gayet zevkli sürüş keyfi var.Yakıt 3.5 - 4 litre.Servis konusu çoğu yerde berbat.Bu mondialden değil esnaflıktan kaynaklı.Benim servis aynı zamanda Yamaha servisi ama isim farketmiyor,zihniyet,işi sevmek,takip etmek vs. İstanbulda geçmiş sayfalarda önerilen servisler var.
Motorun sevmediğim yanı sıkışık trafikte,80 sn süren trafik ışıklarında yazın çabuk fan açıyor.Nedeni ısı sensörü diğer motosiklerden daha düşük derecelere ayarlı olmasındanmış.Bu durumu sevemedim bi türlü.
Diğer motosikletlerle kıyaslanırsa kontağı açtığınızde benzin pompasının devreye girme süresi,bunda 3-4 sn daha fazla.
Çalıştırdıktan sonra yaz kış farketmez 1500 devire düşmeden hareket etmeyin,bi kaç km sonra stop etme sorunu ile karşılaşabilirsiniz.
Lastik zaten her motorda sorun fazla yazmaya gerek yok.
Bakım aralıkları 2000 km de bir.Bakım zamanını geçirmemeniz gerekiyor.250 km ye kadar tölerans var.Ama 251 km dedimiydi garantiden çıkar.
Bakımlarda servisi çok dikkatli takip etmeniz gerekiyor.Daha önce de yazdık bütün filtrelerin sökülmesi gerektiğini,buna dikkat edin.
Bunlar ufat tefek dikkat etmeniz gereken hususlar.Bunlara dikkat et,doya doya gez.
Bunu da kopyala yapıştır yapam

Öncelikle dikkat etmeniz en önemli unsur yağ değişimi.Bu sayfada defalarca yazıldı fakat ne kullanıcı ne de servis umursamıyor.Yağ boşaltırken alttaki tahliye tapası söküldükten sonra bütün filtreleri sökülmesi gerek,birdaha yazayım
bütün filtreleri sökülmesi gerek.Motor bloğunun üzerinde yazan 1650 ML yağ konur.Eğer filtreler sökülmezse motor bloğunda 200 gr en az eski yağdan kalmış olur.Bu sefer motor fazla yağı atmak atmak için stop eder,saçmalamaya başlar vs.
Birde stop ettiği zaman benzin pompasının tekrar devreye girmesini beklemeden marşa basıyo kullanıcılar,çalışmıyor yine basıyor,bekle aga bekle,bi devreye girsin heyecan yapma.Bilhassa ilk çalıştırmada devir saati 1500e düşmeden hareket etmeyin,yazın da kışında.Şimdilik bukaaa