- Konu Yazar
Bugün 2016 nın ilk dönemi olarak sınava girdim. Sürücü kursuna kaydolurken a2 olarak kaydoldum. Onaylı sağlık raporumda da a2 yazıyordu. Yani herşey a2 için hazırlanmıştı. Fakat sınav giriş belgemde a1 yazıyordu. Bende sınav sabahı erkenden aradım kursu anlattım sorun çıkmaz dedi telefondaki kişi. Sınavdan sonra geldim hemen kursa hocalardan biri vardı onda sorun olmaz dedi ilk sonra yasalar değişti gibi şeyler dedi dedim ben motorumu çoktan aldım 200 lük bir motor. 125 e kadar a1 kullanabiliyor dedi. İşte ehliyet sınıfına göre hangisinin ne kadar güçlük motorları kullanabileceğini içeren bir tablo gösterdi. Dedim iyide benimki 200 lük burda 125 yazıyor, hem burda 200 de yazsa ben a2 diyerek kaydoldum sizde kaydımı aldınız diye belirttim bu sefer lafı geveledi karşımdaki hoca. Sonra değiştirilmesi gerektiyse değiştirilmişte olabilir dedi. Değiştirdilersede bana hiçbir bilgi verilmedi. Dedim tam bilgi alacağım yetkili biri varmı. İçerdeki bayana sordu oda kimsenin olmadıgını söyledi. Haftaiçi gidip dosyalarımı isteyeceğim birer kopyasını alacağım. Kurstan çıkıp yan taraftaki karakola gittim sormak için. Eğer deselerdeki yasalar değişti ilk önce a1 alınmalı gibisinden şeyler deseydi zaten direk mahkemeye verecektim kursu bugün içinde. Yasaları bilmeyipte iş yapmaları ayrı bir olay zaten. Ne yazıkki haftasonu olduğu için trafik şubede de kimse yokmuş. Orayada haftaiçi uğrayacağım. Sorum şu; ehliyet sınıfı a2 mi gelir a1 mi ?
Son düzenleme: