Kocaeli İl Temsilcisi
- Konu Yazar
Merhaba arkadaşlar herkese kazasız belasız sürüşler dilerim . Kafama takılan bir konu oldu ve sizlere danışmak istedim . Motosikletimi yeri geldiğinde baya bi sakin kullanıyorum . Yol müsaitse , düşük devir yüksek vites kullanıyorum . Motosikletim toplam 10.500 devir çeviriyor . Maksimum gücünü 9.700 rpm'de veriyor ve maksimum torkunu da 8.200 rpm'de veriyor.
Genel olarak sakin kullandığım zamanlar , vitesleri ortalama 5 bin devirde artırarak 6. viteste 4.000 - 6.000 devir arasında 60-80 km ile seyrediyorum. Merak ettiğim konu , motoru düşük devir yüksek viteste kullandığımızda motorun ömrü ne kadar uzun ömürlü olur ? veya sürekli motoru yavaş kullanmamızın motora bir zararı olur mu ? Düşük devir yüksek vites kullanımda , yakıtta ne gibi değişiklikler olur ?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Genel olarak sakin kullandığım zamanlar , vitesleri ortalama 5 bin devirde artırarak 6. viteste 4.000 - 6.000 devir arasında 60-80 km ile seyrediyorum. Merak ettiğim konu , motoru düşük devir yüksek viteste kullandığımızda motorun ömrü ne kadar uzun ömürlü olur ? veya sürekli motoru yavaş kullanmamızın motora bir zararı olur mu ? Düşük devir yüksek vites kullanımda , yakıtta ne gibi değişiklikler olur ?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Moderatör tarafında düzenlendi: