bu chopper gruplarına üye olan kişilerle; yeni üniversiteye başlayıp kyk yurdunda kalan ve ortamdan korkup "arkası olsun" diye hemen ülkücülerin arasına karışan korkak,bir işe yaramayan,şamaroğlanı kişiler,aynı insanlardır.
sürekli biz farklıyız,bizim tarzımızı siz ne anlarsınız laflarının arkasına sığınan ama "sizin farkınız ne ?" dediğinde kem küm edip iki laf edemeyen adamlar. bak örnek olarak bir tanesiyle aramızda geçen olayı aşağıda yazıyorum;
yeni motosiklet aldım,3-5 senedir motor süren bir arkadaşım var yanına gideyim dedim. arkadaşım dövmecide çalışıyor ve tabii patronu da "chopper"cı. yamaha dragstarı vardı sanırım, öyle bir anlatıyor ki sanırısın mars'a giden uzay mekiği, neyse ;
adam ; dostum bu mereti ne kadar kullanmayı düşünüyorsun ?
ben ; valla bakacağız abi, daha 1 ay oldu. bir alışayım,sonra karar veririm.
adam ; racingçi mi olcan choppercı mi, tarzın ne olacak ?
ben ; birkaç sene süreyim,karar vereceğim.
adam ; tamam,sıkıntı yok. ama bunu kullanırken tüm ekipmanlarını tam giy. şakaya gelmez bu meret,biz yıllardır üstündeyiz.erken ölmek istemiyorsan oyunu kuralına göre oyna..
ben ; tamam abi dikkat ediyorum zaten.ben yavaş yavaş gideyim.
o sırada giyinmeye başladım, balaklava,eldiven,kask,mont falan giyindim hepsini. bana şaşırmış gözlerle baktı ;
adam ; ya kardeş bu kadar ciddiye alma bu işi. ben kışın bile bu kadar giyinmiyorum. (varan 1: az önce ekipmanlarını giy diyen şimdi ne diyor.)
ben ; ya olsun ben yeniyim ya giyiyorum işte,tedbirimi alıyorum.
adam ; he iyi, ama pantolon da alman lazım biliyorsun değil mi (varan 2: az önce ben bu kadar giymiyorum diyen adam şimdi pantolon giymemi öneriyor)
ben ; biliyorum abi,en kısa zamanda alıcam.
vee gazı açtığım gibi uzadım. adam saniyeler içerisinde kendi kendine çelişiyor. ve daha sonra tanıştığım ve kendinlerinin chopper'ci olduğunu söyleyen adamların hepsi aynı bu tarzda. bir dedikleri diğerlerini tutmuyor.