@HAZZILHAR . 43 yaşında 2 çocuklu adam olarak cevap hakkımı kullanayım :
Sen neden üstüne alınıyorsun ? Tarza elbette karşı değilim. Hatta cruiser motorları severim. Ama çete özentiliğine karşıyım. Çete olmak için, Hells Angels a benzemek için çok ama çok çaba sarf eden kulüpler var. Anatolian tigers denen kulüp en son manavgat festivalinde, şehir içinde bir arabayı çevirip camlarını kırdı, araç sürücüsü de psikopat çıkıp bunlara kurşun yağdırdı. Bir tanesi yoğun bakımdaydı, sonrasını bilmiyorum. O özendiğiniz patchelrini taktığınız, %1 türküleri söyleyerek birebir kopyaladığınız Amerikan kulüpleri bildiğin mafya ve çete . Uyusturucu ticareti yapıyorlar ,kadın satıyorlar. Kendileri sosyal grup oluşturmuş, sakin sakin motosiklet kullanan ve saldırganlıkla uzaktan yakında ilgisi olmayan yerli kuluplerimizi elbette tenzi ederim. Ama memlekete ithal edilmeye çalışılan çeteciliği ve çete özentiliğini bu yaşa gelmiş anlamamışım, sen de anlatma , anlamam zaten...
Öncelikle yazınızın bazı kısımlarını özellikle bold hale getirdim. Üzerime alındığım bir şey yok. Ancak "O özendiğiniz..." diye başlayan cümle ile yine bir genelleme, yine bir yaftalama, yine bir alay söz konusu. Dolayısıyla insanları genelleyerek konuşup üstüne alınmalarına şaşırır gibi yapıyorsunuz. Yemiyoruz tabii. Sonra başka cevaplarla mevzu uzuyor da uzuyor.
Ben arkadaşıma sizler gibi motosiklet ve kulüplerle ilgili gördüğü olumsuz olaylar ile "bütün cruiser kullanıcılarını" bağdaştırarak dalga geçen ve genelleyen insanlara laf anlatmaya çalışmasının faydasız olduğunu söyledim. Ben zaten sizlerin tavırlarında ve konuşmalarındaki yakışıksızlıkları ve hoşgörü yoksunluğunu görünce bir şey anlatmaya çabalamadım. Sizlere seslenmedim yani. Konuşmaya ve -en azından benim savunacağım- bir fikri tartışmaya müsait insanlar değilsiniz. Forumun çoğundaki kültürel eksiklik, eğitimsizlik, ego ve saygısızlık dolayısıyla zaten bire bir muhatabım olan insanlar çok az sayıda. Bakınız, son yazınızı beğenen arkadaş mesela. Şimdi bu adama ne anlatmakla vakit harcayacaksın ? Ya da o anlatmamızı veya anlamayı istiyor mu ki ?
Burada zaten çete özentiliği savunulmuyor. Siz de bu savunulmaması gereken konudan bahsederken kurunun yanında yaşı da yakıyorsunuz.
Son olarak "Sen" hitabı tanımadığınız birine karşı kabalıktır. Hele de ben forum genelinde "siz" diye insanlara hitap ederken. Yaşınıza rağmen anlamamanız da gayet olağan bir meseledir. Bazı şeyler yaşla da düzelmeyebiliyor, orası kesin. Bizim de düzeltmek haddimize değil.
Herhalde bu konuya gittiği saçma noktadan ötürü daha bir şey yazmayacağım. Giderek tartışma kavramı atışmaya doğru değişiyor yoksa. Tartışmak fikir alışverişidir. Atışmak değil.
Dipnot: Dünyanın her yerinde olmasına rağmen hiyerarşik düzene karşı rahatsızlık duyduğumdan herhangi bir kulüp üyesi değilim. Olsam da öyle sağda solda dile getirmem.