Asker kaçagi kagidi geldi acil yardim

Katılım
11 Ağu 2015
Mesajlar
766
Akşamüstü ümraniyedeki askerlik şubesine gidecem umarım cezayı ödemeden tecil ettirmenin bi yolu vardır gerekirse bu akşam kastamonuya gidip diplomayı alacam
Yada son çare gidecez askere başka çare yok :cherry:

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:17 ----------

Az önce askerlik şubesine gittim diploma ile bir hafta içinde gelirsem tecil edebileceğimi söylediler. Yani yarın kastamonuya gidiyorum diploma almaya :)
 
Katılım
15 Haz 2014
Mesajlar
3,215
Motosikleti
600RR
askerden kaçanları anlamıyorum,vatani görev, az kaldı benimde gitme me,yaşım gelsede gitsem,birde askere gitmemek için kıytırıktan okuyorum ben yhaaa numarası yapanlar yokmu
 
Katılım
14 Eyl 2013
Mesajlar
622
artık aöf den tecil olmuyor mu yahu ben 2017 e kadar tecilliyim ondan sonra sınava girip üniv kazanmam mı gerekli tecil için :)

Açık öğretimden tecil ettirme hakkınız hala devam ediyor. 2 sene öğretim süresi 2 senede mezun olduktan sonra toplam 4 sene tecil hakkınız var.
 
Katılım
11 Ağu 2015
Mesajlar
766
askerden kaçanları anlamıyorum,vatani görev, az kaldı benimde gitme me,yaşım gelsede gitsem,birde askere gitmemek için kıytırıktan okuyorum ben yhaaa numarası yapanlar yokmu

öyle yapanlar olabilir ama kendi adıma hiçbir zaman askerlikten kaçmayı düşünmedim sadece gençliğimin baharında zamansızca gitmek koyuyor
 

DKN

Katılım
11 Ocak 2013
Mesajlar
4,727
Yani anladığım kadarıyla bugün diploma ile gidersem hala tecil hakkım varmı ?
Birde ben hala diplomayı okuldan almadım iki gün içinde kastamonuya gitmem gerekecek anlaşılan

diploman hazır değilse bile mezun olduğuna dair okuldan alacağın imzalı bir kağıt işini görür herhalde ?
 
Katılım
12 Eyl 2014
Mesajlar
765
keske bi daha cagirsalarda gitsem. hatta hak olsa her biriniz icinde giderim sozum soz..
 
Katılım
11 Ağu 2015
Mesajlar
766
Şuan yoldayim zaten kastamonuya bi saatlik yol kaldi gecici mezuniyet belgesi alip hemen doncem istanbula
 
Katılım
26 Eyl 2015
Mesajlar
956
Hala askerlik rüyalarıma girer.Bugüne kadar yaşadığım en kötü günlerdi.Vatan için askere gitmek mesele değil.Mesele askerliğin saçmalığında.Özgürlüğüme çok düşkün birisi olarak o 15 aylık hapis günlerini tekrar düşünmek bile istemiyorum.

Gidenlere akıl sağlığı ve sabır diliyorum.Umarım akıllı insanlarla askerlik yaparsınız.Umarım üstünüz olan iki kelimeyi bir araya getiremeyen bir zat size emir verdiğinde zorunuza gitmez..
 
Katılım
11 Haz 2012
Mesajlar
3,535
Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Benim de askerlik yıllarım geldi aklıma.O kadar abartıldığı gibi korkulacak bir olay değil.Ben karakol komutanı olarak yapmıştım.Askerlikte sorumluluk almak çok çok daha zor ve can sıkıcı.Ona rağmen,bütün olumsuzluklara rağmen askerliği güzel,farklı hatta biraz zevkli bile diyebileceğim yaşanması gereken bir hayat deneyimi olarak görüyorum.Asıl sorun ve gücüme giden olay askerlikten sonrası.Bazı insanlar biraz fazla guru sahibidir,kendi ülkeleri ve sevdikleri için savaşmak onlar onlar için yegane amaçtır.Bende bir zamanlar bu insanlardandım.Isparta Dağ komando okulu çıktı gözlükleri çıkartıp koşa koşa,sevine sevine gittim.Ama orada yapılan sağlık muanesinden her ne kadar gizlemeye çalışsamda hem gözden hem de burundaki küçük bir solunum probleminden refüze oldum.Ardında Tuzlaya gittim şansım yaver gitti mekanım yine dağlar oldu.Terör yoktu,çatışma yoktu ama sorun değil hudutta vatan toprağının sınırlarını beklemek Güneydoğuda terörle savaşmaktan sonra benim için en onurlu işlerden biriydi.Elimden geldiğince zevkle ve profosyonelce bana verilen subaylık görevini eksiksik yerine getirdim.Hatta bir çok komutanım askerde kalmam konusunda ısrar ettiler.Askerden geldikten sonra farklı zamanlarda,bazı iktidar yalakası ve klavye komandosu çakma milliyetçiler tarafından sırf aynı fikir ve ideolojiyi paylaşmadığım için defalarca vatan haini,terörist,gevur,dinsiz damgası yedim.Askerde ne -25 derece dağlarda dolaşmak,ne sevdiklerimden aylarca ayrık kalmak,ne dağ başında aylarca medeniyetten ayrı kalmak hiç biri sivilde bana atılan bu çamurlar kadar gururumu incitmemişti.Bu ülkenin vatandaşı işine gelmediğinde kahramanlarını ve savaşçılarını hiç acımadan satar.Ben kahraman filan değildim sadece ülkesi için savaşmaya hazır sıradan bir insandım.Bu küçük sayılabilecek olayların beni kadar incittiğini göz ününde bulundurursak bir de Ergenekonda haksız yere çamur atılan bu ülke için yıllarca terörsitle savaşmış,canını hiçe saymış kahramanlarımızın nasıl yıkıldıklarını siz düşünün.Kusura bakmayın ama bu sebeplerden dolayı bir daha askere gitmem bir daha da değer kıymet bilmeyen bu iftiracı,iki yüzlü halk için ne canımı tehlikeye atarım ne keyfimi bozarım.

Askere gidecek arkadaşlarda bir an önce gitsin-gelsin aradan çıkarsın askerlik olayını.Başta da söylediğim gibi zor bir şey değil.Olaya benim gibi duygusal yaklaşmadıkça onur meselesi haline getirmedikçe çok canları yanmaz çok incinmezler.Bir şekilde fiziki engeli,hastalığı olanlar veya paralı yapma imkanı olanlar kullansın derim.Ben gittim babalar gibi yaptım askerliğimi ama askerlikten bir şekilde yırtmaya çalışanlara hiç mi hiç kızamıyorum.
 
Katılım
13 Eki 2007
Mesajlar
338
Vatan borcunu dolarla, euroyla, TL ile ödeyenleri ve başımızdakilerin çocuklarını askerlikten nasıl kaçırdıklarını gördükçe, keşke bende öyle yapabilseymişim diyorum. Bu vatan için seve seve canımı veririm. Ama enayi yerine de kendimi koydurtmam.
Seferberlik ilan edilirse, Diyarbakır da bilmem nereye teslim olacakmışım.Askerlik şubesi öyle dedi. Tabi tabi, mutlaka dedim, çıktım.
 
Katılım
7 Haz 2015
Mesajlar
881
Aof u bitireli 1 sene oluyor, şimdi benim 29 yaşıma kadar tecil hakkım yokmu?
 
Katılım
30 May 2012
Mesajlar
519
Dostum geçen hafta aynı durumu yaşadım. Çözümünü anlatayım. Geçen sene mayıs ayında fakülteden mezun oldum (açıköğretim). O zamanlar tecilim 2018 görünüyordu. (Okurken otomatik tecilleniyor) Mezun olunca tecil düşmüş. Benim eve de kağıt geldi. Senin diplomanla gidip askerlik şubesinden tecil yaptırman gerek. Ben geçen hafta yaptırdım ve seneye haziran ayına kadar ertelediler. Yani mezuniyetten sonra tam iki yıl. Canını sıkma git hallet. Yalnız askerlik şubesi için e-devletten randevu al sıralarda perişan olma.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst