bana da aynı kağıttan geldi ve bendeki sorun şu şekilde;
ben 2007 de açıköğretime yazıldım, ancak okurken 2010 yılında da örgün olarak bilgisayar öğretmenliği kazandım.
açıköğretim 2012 de bitti, fakat bilgisayar öğretmenliği devam ediyordu, açıköğretimin son 2 senesini okurken bilgisayar öğretmenliğini okumaya devam ediyorum.
Bilgisayara öğretmenliği de 2015 yılında bitti.
Bugüne kadar turkiye.gov.tr den yaptığım sorgulamalarda hep eğitim durumu sebebiyle tecilli gözüküyordum.
Hatta kendi askerlik şubemi de arayıp telefonla sordum, şuan tecilli gözüküyorsunuz, yapmanız gereken herhangi bir şey yok dediler.
Bende bu sebeple hiç de gidip yoklama felan yaptırmadım.
Adresime gelen kağıt sebebiyle askerlik şubesine başvurduğumda, 2012 senesinde mezun olduğum okuldan işlem yapacaklarını, 2 sene tecil edilse bile 1 sene kaçak göründüğümü, bundan dolayı ceza alacağımı söylediler.
http://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/ogrencilerin-askerlik-erteleme-islemleri
şurada 1. maddenin i bendinde, "Aynı anda birden fazla öğretim kurumunda öğrenim görenlerin askerlikleri, öğrencilikleri bildirildiği sürece lehine uygun olan okula göre ertelenir. (ÖSYM kılavuzunda yer alan yurtdışındaki üniversiteler dâhil)"
yazıyor.
fakat benim okuduğum üniversitelerden biri bittiği için direkt olarak ilk biten okulu baz alacaklarını söylediler.
Konuyla ilgili ne yapmam gerekiyor, hadi askere giderim tamam orada sıkıntı yok ama bu ceza alma mevzunu nasıl çözebilrim?
Ayrıca yüksek lisansa başvurmayı düşünüyorum, 2 gün sonra başvurular bitiyor.
Acaba yüksek lisans kabul edilirsem durum ne olur?