Ekrem beye şahsi olarak fazla yüklenmeyin,o da sadece emir kulu,mecburen temsil ettiği firmanın prensipleri ve istekleri doğrultusunda açıklamalar yapmak zorunda.
En başından beri defalarca tekrar ediyorum,Kuralkan'ın bu tutumu kanuni olarak doğru olabilir ama genel olarak yanlış,bu yanlış en çok ta onların satışlarına zarar verecek.Sonrası düşünülmemiş,planlanmamış bir hamle.Kuralkan'ı kötüleyen başka bir rakip firma olsa her bakımdan sonuna kadar haklılar ama bireylerle bu şekilde bir savaş içinde olmaları firma imajını kötü etkileyen bir faktör olarak görüyorum.Bu konuda hiç bir şey yapmasalar çok daha iyi olurdu.Barkın'ın söyledikleri yüzünden en fazla 2-3 müşteri kaybederlerdi o da belki.Şimdi onların bu işi mahkemeye götürme istekleri yüzünden belkide milyonlarca insanın bu olaydan haberi oldu ve şimdi belkide binlerce müşteri kaybedebilirler.Kendi markaları olan Kanuni'nin,bir ara dağıtımcılığını aldıkları Hyosung'un başına gelen umarım Bajaj'ın da başına gelmez.
Konunun başlarında 2013 yılında arkadaşın Kuralkan firmasından aldığı Hyosung GT 250 R motosikletin çıkardığı küçük sorun ve bu sorunu günlerce çözülemediği için bu foruma yazdığımı ve sonrasında buraya yazdığım için beni dava etmek ile tehtid ettiklerini yazmıştım.Sorun şu ki ben o yazıda kanun dışı hiç bir şey yazmamıştım ve yazdıklarımın tamamı belgelerle arkadaşın elinde vardı.Servislerden motosikletin servise giriş-çıkış,değişen parça,serviste kaç iş gününe dair durduğunu gösteren servisten alınmış resmi belgeler elimizde vardır.Zaten kanun dışı bir şey yazmış olsam beni tehtid etmek yerine direk ihtarnameyi yollarlardı çünkü tarzları bu sanırım.Sonuç olarak herhalde bu arkadaşların iletişim yöntemi mahkemeler deyip elimizdeki belgelerle biz de avukat tuttuk tüketici hakları ile ilgili kanunlara uygun olarak biz onlara ihtar yolladık.Sonuç olarak ava giden avladı gibi oldu.Arkadaşla konuşup bir orta yol buldular ve iş mahkemeye gitmeden olaylar çözüldü.Arkadaş mahkemelerle uğraşmak istemediğinden,anlaşmaya yanaştı.
Arkadaşla olan telefon görüşmesinde "Sizin motosikletiniz de sorun var sizin arkadaşınıza ne oluyor onun bu konu ile alakası yok neden bizimle uğraşıyor" gibilerin birşey söylemişler.Bakın sevgili Kuralkan işte yıllardan beri yaptığınız en büyük hatalardan birisi bu.Olayları hep bireysel olarak yorumluyorsunuz.Biz motosikletçiler bir bütünüz,sürekli bir birimizi kollarız.Sürekli motor üstünde benim arkamı kollayan,benimde arkasını kolladığım yol arkadaşımın motosikletine birşey olmuşsa bu benim de sorunumdur.Benim sizden satın aldığım motosiklette hiç bir sorun çıkmadı serviste de hiç bir sorun çıkmadı bunlar için gerçekten size teşekkür ederim.Ama benim bir sorunumun olması dostlarımın sorunlarını görmezden geleceğim anlamına gelmez.Bunları neden anlatıyorum.Bu forumda sattığınız motosikletlerin giderilmeyen veya ilgilisiz kalınan sorunlarını diğer kullanıcılar girip okudukça,çoğu motosikletçinin kendinden biri olarak gördüğü Barkın ile kanunlar dahilinde uğraştığınızı gördükçe onların gözünde imajınız giderek kötüye gidiyor,size karşı cephe almaya başlıyorlar.Kaldı ki şu anda Türkiye çapında sizin ürünlerinizi kullanıp memnun kalan bir çok kişiyi bile karşınıza aldınız.Her ne kadar sizden pek hoşlanmasam da sizin batmanızı istemiyorum.Ekrem beyin dediği gibi zaten kör topal yürüyen bir motosiklet sektörü var,bu sektörden bir firmanın bile eksilmemesi lazım aksine daha fazla firmanın bu sektöre kazandırılması lazım.Satın almasam da sevmesem de da farklı markaların satışta olması,farklı motosikletleri sokaklarda görmek,çeşitlilik bir motosikletçi olarak hoşuma gidiyor.
Daha önce de dediğim gibi "Büyük firmalar eleştirilere cevap verir,sorunlara çözüm üretir,mizah ile karışık saçma eleştirilere kulak asmaz.Kişilerle uğraşmak firmaları küçültür,büyük toplulukları mutlu etmek,onlara cevap vermek firmaları yüceltir."
Bunlar benim şahsi görüşlerimdir.Hiç bir yerde kesin konuşmadım.Lütfen bana dava açmayın. :mrgreen: