Bir tarafı gömüp, diğer tarafı yüceltme eğilimine sahibiz anlaşılan. Ben her iki tarafı da hatalı görüyorum.
Yazılmamış olduğu için AEA'nin hatalı oldugu tarafı yazdım. Bu demek değil ki ben Kuralkan'ı destekliyorum. Bir kere, üzerine avukat salıp korkutma yerine iletişime geçmeyi denemelilerdi. Tabi olayın arka planını da bilmiyoruz.
Kimi arkadaşlar Top Gear örneğini vermişler. Güzel bir örnek. Çünkü Top Gear bir eğlence programıdır. Hammond'un Jeremy'ye defalarca orangutan diye hitap ettiği, James'in "captain slow" diye anıldığı, her türlü ciddiyetsizliğin olduğu, çok başarılı, ve araba temalı bir eğlence programı.
GM çıkıp demez "niye Corvette'te süspansiyon yoksa dedin. Halbuki var. Seni dava etcez". Komik.
Ama AEA, motorsiklet almak için tavsiye isteyen bir vatandaşın yazısına, herkesin önünde, sadece internette rastgele birinin yazdığı bir yazı nedeniyle, "kamyonun altına girersin" demesi bariz yanlış. Arada büyük fark var.
Bu demek değil ki AEA kötü. Bence AEA ülkenizin önemli değerlerinden biri. Eksikleri mutlaka var, ama yok başka yapan. Olmasa daha mı iyi olur? Eleştiriyi kötüleme olarak algılamayalım lütfen.
Herşey de de taraf tutmayalım. Acaip kullanıyor siyasetçiler bu yönümüzü. Yanlışa yanlış diyebilmek lazım. Eleştiri kötüyü düzeltir, güzeli daha da güzel yapar. Eleştirilmeyen, iyi bile olsa eninde sonunda kokuşur, kötü olur.