Ne AAe ile ne de kanuni ile tanışıklığım ya da ticaretim olmadı, kişisel olarak her ikisinin de itici olan taraflarını gırla gözlemlerim. Kanuninin ticaret mantalitesini ezelden beri tasvip etmediğim gibi aae denen medya kuşuda Rüzgarın Kızı- Ayşe Şule Bilgiç'in dergicilik zamanından kalan kalıntısıdır, çömez motorcuların sevimli kahramanıdır, ettiği küfürler ve yaptığı şebeklikler özellikle 250cc altı binicilerine çok komik gelir ve hunharca güldürür oysa nedense 'deneyimli' motosiklet kullanıcıları bu adamı sevmez ve itici/banel bulur, belkide çok fazla bilindik şeyleri kendi icadıymış gibi göstermesindendir ya da karakteristik kendinden emin tavrı itici bulunmasında rol oynuyodur bilemiyorum fakat ben bile bazı videolarını izlerken 'yoh auna goim bi sus yiter' diyerek laptopu power tuşundan kapatmışlığım vardır :queen:
Ara ara bazı videolarında bazı markalara - özellikle sponsor olduğu marka ile kıyaslanırken inceden giydiriyor anlamsızca ve şimdiden bir çok kişiyi rahatsız etmiş durumda. Ben şahsen önüme gelene giydiren biri olsaydım, hatta haklı olsam dahi, videolarımı 500bin kişi izliyor olsaydı yinede dikkat ederdim sözlerime. Eğer etmiyor olupta video ratingim artsın diye hunharca sallıyor olsaydımda, bir gün evden çıktığımda üstüme 'ne bakıyon lan lavuk' diye çullananlar ya da motorumla yolda giderken üstüme kıran her kamyoneti - videoda giydirdiklerim gönderiyor sanardım![]()
İşin garip yanı bazı arkadaşlar çok ciddi anlamda savunmaya geçmiş.
Bakın yine söylüyorum, bir marka ve modelde sorunlar olabilir, yada öyle bir sorun olmasa dahi sorun olduğu da iddia edilebilir. Asıl önemli olan bu durum karşısında firmanın kişilere verdiği tepki, aldığı tavırdır.
Kimisi diyor motorumu aldıktan sonra aradılar "memnun musunuz? bir sorun var mı?" diye. Çok memnun olmuş bundan. Yahu bu mudur sadece? Asıl olay "şu sorunlarım var, bana yardımcı olun lütfen" diye aradığınızda sana ne tepki verecekler bakalım?
Forumda ciddi sorunlar yaşayan onlarca insan var ve malum firmadan çoğu yaka silkiyor !? acaba neden?
Hadi Barkını da geçtim, motorla ilgili yaşanan sorunlarda bunları forum ortamında paylaşan kişilere bile tahammül edemeyip dava etmekle tehdit eden bir firmanın nesini savunuyorsunuz Allah aşkına?
Koskoca BMWnin gs1200 için şaft kırma sorunundan bahsedildi birçok forumda (yabancı forumları takip edenler bilir), ben bmw nin "seni dava ederim sus ve resimleri kaldır" diye ihtarname çektiğini henüz duymadım.(içinizden birine ihtar çektiyse söyleyin bmw yi de kınayayım) Hala birçok forumda boy boy bu resimler yayınlanıyor. Merak eden aratsın : "gs1200 broken drive shaft"
Yeniden özet olarak anlatayım: Burada bajajı kötülemiyorum, bu motor jant kırıyormuş, bu yüzden almayın da demiyorum. Eleştiriye dayanamayan, insanlara ihtarnameler yollayan, forumlarda motorla yaşadığı sorunu paylaştığı için insanları dava açmakla tehdit edip susuturmaya çalışan bir firmanın tutumunu eleştiriyorum. Bu zihniyete sahip firmadan "ben mal almam, sevdiklerime de tavsiye etmem" diyorum.
Aslında farkında değilsiniz ama ben aslında sizin hakkınızı savunuyorum. 3 Gün sonra aynı sorunla karşılaşırsanız bu firmalar size de aynı tavrı takınamasın, sizi de susturmasın diye çabalıyoruz burada.
Yoksa bana ne bajaj dan da, AEA dan da... Yesinler birbirini der geçerim.
Ne bu motoru alacak kişilere hakaret ediyoruz, ne de almak isteyenlerin kolundan tutup zorla bayii kapısından geri döndürüyoruz.
Ben böyle şeylere kafayı takmam diyen de gitsin buyursun alsın, hayrını görsün.
Burada bajajı kötülemiyorum, bu motor jant kırıyormuş, bu yüzden almayın da demiyorum. Eleştiriye dayanamayan, insanlara ihtarnameler yollayan, forumlarda motorla yaşadığı sorunu paylaştığı için insanları dava açmakla tehdit edip susuturmaya çalışan bir firmanın tutumunu eleştiriyorum. Bu zihniyete sahip firmadan "ben mal almam, sevdiklerime de tavsiye etmem" diyorum.
Aslında farkında değilsiniz ama ben aslında sizin hakkınızı savunuyorum. 3 Gün sonra aynı sorunla karşılaşırsanız bu firmalar size de aynı tavrı takınamasın, sizi de susturmasın diye çabalıyoruz burada.
Yoksa bana ne bajaj dan da, AEA dan da... Yesinler birbirini der geçerim.
Ne bu motoru alacak kişilere hakaret ediyoruz, ne de almak isteyenlerin kolundan tutup zorla bayii kapısından geri döndürüyoruz.
Ben böyle şeylere kafayı takmam diyen de gitsin buyursun alsın, hayrını görsün.
Bu konuda Ekrem beye geçmiş olsun demekten başka bir şey gelmiyor elden.
Sen başında olduğun markayı iyi bir imaja sahip kılmak için onca uğraş, motosiklet forumlarına üye olarak motosiklet alemi ile birebir iletişime geç, sorulan sorulara cevap vermek için vakit ayır ve bunca çabaların neticesinde elde ettiğin pozitif duyguları tek bir hareketle yerle bir et.
Böyle bir saçmalığı tarif edecek kelimelerin hepsi hakaret olur.
Ekrem bey basit bir açıklama ile geçiştirebileceği bir hadiseyi hukuki konu haline getirerek hem haksızlık yapan taraf durumuna düşmüş, hem de konuşulmasını istemediği hatta üstünü örtmek istediği olayı herkesin duymasını sağlamış oldu.
Tebrik ediyor başarılar diliyorum.
( forumdan tanıdığımız kadarıyla Ekrem beyin bu olayla doğrudan ilgisi olmadığına inanmak istiyor, olayın bir kaç işgüzar tarafından sonucu düşünülmeden gerçekleştirilmiş bir eylem olduğunun açıklanmasının içimizi rahatlatabileceğini belirtmeyi bir borç biliyorum)

Ne AAe ile ne de kanuni ile tanışıklığım ya da ticaretim olmadı, kişisel olarak her ikisinin de itici olan taraflarını gırla gözlemlerim. Kanuninin ticaret mantalitesini ezelden beri tasvip etmediğim gibi aae denen medya kuşuda Rüzgarın Kızı- Ayşe Şule Bilgiç'in dergicilik zamanından kalan kalıntısıdır, çömez motorcuların sevimli kahramanıdır, ettiği küfürler ve yaptığı şebeklikler özellikle 250cc altı binicilerine çok komik gelir ve hunharca güldürür oysa nedense 'deneyimli' motosiklet kullanıcıları bu adamı sevmez ve itici/banel bulur, belkide çok fazla bilindik şeyleri kendi icadıymış gibi göstermesindendir ya da karakteristik kendinden emin tavrı itici bulunmasında rol oynuyodur bilemiyorum fakat ben bile bazı videolarını izlerken 'yoh auna goim bi sus yiter' diyerek laptopu power tuşundan kapatmışlığım vardır :queen:
Ara ara bazı videolarında bazı markalara - özellikle sponsor olduğu marka ile kıyaslanırken inceden giydiriyor anlamsızca ve şimdiden bir çok kişiyi rahatsız etmiş durumda. Ben şahsen önüme gelene giydiren biri olsaydım, hatta haklı olsam dahi, videolarımı 500bin kişi izliyor olsaydı yinede dikkat ederdim sözlerime. Eğer etmiyor olupta video ratingim artsın diye hunharca sallıyor olsaydımda, bir gün evden çıktığımda üstüme 'ne bakıyon lan lavuk' diye çullananlar ya da motorumla yolda giderken üstüme kıran her kamyoneti - videoda giydirdiklerim gönderiyor sanardım![]()