Oncelikle her iki makinizida kazasiz belasiz kullanmanizi dilerim,ellerinize saglik cok guzel parliyolar. Yanliz bir konuya deginmek isterim. Emeksiz kimse birsey kazanamaz,kazananada yemek nasip olmaz. Ama bu yurtdisi ve turkiye karsilastirmalarinda lutfen TL bazinda hesap yapmayalim. Orneklemek gerekirse almanyada 2000€ alan bir isci hergun 1 ekmek yese 45€ ev kirasi 600€ masraflara 300€ desek totalde 945€ yapar hadi 1000€ diyelim. Ortalama bir alman araci 10.000€ desek bu isci 10 ayda ortlama bir araba alabilir dimi? Gelin bide turkiyeye bakalim. Canim turkiyemde 2000TL maas alan bir isci 600 Kira diyelim,30 TL ekmek,200 dogalgaz,100 su,80 elektrik,diger masraflarada 200TL diyelim totalde 1210TL yapar. Turkiyede ortalama bir Torosun 10.000TL oldugunu varsayarsak,bu iscimiz ortalama 12 ayda bir toros alabilir. Yani diyecegim odurki emek heryerde emektir. Ama yasam standarti ve yasam bicimi her yerde farklilik gosterir. Yazdiklarim yanlis anlasilmasin lutfen. Tekrardan kazasiz belasiz gunler dilerim. Tekeriniz duz bassin. Alman otobanlarina selamlar![]()
mahsuru yoksa o Mercedes kaç model ve fiyatı kaç Euro orada bilgilenelim de şu polemikler son bulsun avrupada gerçekten 7-8 aylık asgari ücretle böyle araba alınabiliyor mu ilk ağızdan öğrenelim
Ben bunu 2013de hemmen hemen 90bin euroya yakin bir fiyata aldim. Asgari ücretten tam olarak emin degilim ama 1500€ civarinda olmasi lazim. Buna sigorta ve vergi dahilse üc bes kesintisi oluyor. Hadi diyelim ki 1300€. Simdi az önce örnek olarak verdigim rakamlari düs, hesap ortada.
araba cls herhalde bizde şu an 2015 modeli 150.000 ila 180.000 Euro arası demek ki yaklaşık yarı yarı fark fark yani öyle asgari ücretle falan alınmıyor ben öyle anladım kazasız belasız
Dostum r1 ve cls herkesin her an sahip olabildiği şeyler değil. Ayrıca herkesin istediği şeyler. Burda yıkadım diye konu açıyorsun. R1i yıkamışsın fotolarda cls daha çok görülüyor. Amacın ego tatmini ise bir kaç kişi herkes seni kıskandı burda merak etme. Amacın başka bişey ise de(kendi motorunun fotosunu paylaşmak için direk yeni bir konu açmak ne mantıkla olabilir bilemiyorum, yine bana benimki bu kadar büyük demek için açılmış gibi geliyor) onu burdaki insanlar anlamadı.
Üstüne bir de almanyada bunların alımının kolay olmadığını söyleyince ortalık karışır tabiki. Almanyada 1 zorsa burda 10 zor. Burası da Türk forumu olduğuna göre almanyada 'kolay'. Bize göre çok kolay.
He benim kişisel olarak umrumda değil kimin nesi var, konu neden saptı anlayamadığın için yazıyorum.
Ramazanda su içersen döverler bu ülkede.
İçersen suçlu değilsin tabiki (ben de içiyorum) ancak baaaak ben su içiyorum dersen o zaman tepki alırsın. En hafif tabirle şık olmaz.
mercedesin c250d diye bir modeli var. 4 silindirli dizel motorlu giriş seviyesi bi mercedes. Almanyada 40 bin euro burda 100 bin euro.
ikinci eldede 4 yasındaki bir mercedes CLS 350 cdi burdakinin 3 veya 4 te biri.
bide sıradan alman ayda kenara 600 euro atsa burda insan 150 euro atar. 4 mislide bu. yeni 10-12x efor
pardon konu motosikletti amaTırnaklarla kazıyarak denilince burda insalar tırnakları sökülmüş halde kazımak durumundalar. bu da sıradan alman vatandaşına göre 10x çalışma yılı demek.
90 bin euroluk fotodaki cls500 mercedesi orta maaşlı alman 8 yılda aynı mercedesi(250 bin euro) türk 80 yılda alıyor
cennette Türkleri huriler ve mercedesler kovalıcak kaçış yok... Hadi yine iyisiniz:cherry:
pilot motoru yatırma bak arabanda varmış zaten bana ver bütün kış kullanırım ben=)
lan şu forumda açılan konularda; konu içeriğinden saparak saçma sapan muahabbetlere gelmesin dişimi kıracağım.
dostum motosiklet harika,kazasız belasız.
Amerika'da yaşıyorum. İşim gereği Almanya dahil bir çok ülkede geçici süre bulundum.Siz Almanya'nın neresinde yaşıyorsunuz? Yaşamıyorsanız burdaki hayat şartlarını nereden biliyorsunuz? Tamam Alman arabaları burda ucuz olabilir ama ben şimdi kalkıp desem zaten Türkiye'de basitinden ucuzundan bi evde oturamayanın ciddi bir sorunu vardır diye olur mu? Çok ucuz evler ve ya daireler yok mu? Adamlar burda ama kıçı kırık 50 metrekare eve 500-600 kira veriyor. Bir ekmek 1,50 yani hemen hemen 4-5TLye geliyor. Neyse fazla ince detaylara girmeye gerek yok diye düşünüyorum. Ama bilmeniz gereken şu: Almanya'da lüks hayatı belediye dağıtmıyor. Orda da olduğu gibi tırnaklarınla kazarak ulaman gerekiyor.