Ehliyetsiz araç kullandırma cezası

Öncelikle herkese merhabalar arkadaşlar

nasıl başlayacağımı bilmiyorum ama bi yerden başlamam lazım :cherry:
4 ay önce motosikletimi sattım satmam karşılığında 3 şahit huzurunda ve imzalarını almak suretiyle bi anlaşma yaptık devir değilde anlaşma yapmamın sebebi paranın belirli bi kısmını alıp diğer kısmını bir ay sonra alacak olmam :)

motosiklet verdim kullandı bi 10 gün sonra kaza yaptı işte kendisine bişey olmadı ama ikimizede ehliyetsi araç kullanma ve kullandırmadan dolayı 1609 lira ceza yazıldı bana yazılan cezayı ödeyeceğinin sözünü vermesinden dolayı fazla üstüne gitmedim ama ne bana olan borcunu ödedi nede cezayı bundan 15 gün öncede motosiklet çalındı ve ruhsat sahibi ben olmama rağmen çalıntı olduğunu karakola bildirdi ve işleme aldılar şimdi bu bana yazılan cezayı belgenin ibrazı halinde ona ait olduğunu kanıtlayabilirmiyim yani cezayı iptal edebilirmiyim maddi konuda çok sıkıntım var bi akıl verin arkadaşlar :pale:

İnsan 1000 lira ucuza verirde gene böyle bir işe girmez be kardeşim peh.Sen zaten o cezayı haketmişsin geçmiş olsun .Bırak cezayı paranın geri kalanınıda alamazsan vay haline

İnsan 1000 lira ucuza verirde gene böyle bir işe girmez be kardeşim peh.Sen zaten o cezayı haketmişsin geçmiş olsun .Bırak cezayı paranın geri kalanınıda alamazsan vay haline

bi müsibet bin nasihattan iyidir be kardeşim bundan sonra babamın oğluna böyle bişey yapmam :cherry: paramın geri kalanı için icraya verdim ama bu ceza canımı çok sıkıyor ne yapacağımı şaşırdım rüyalarıma giriyor yani o kadar taktım kafama :mrgreen:

aranızda imzaladığınız anlaşma belki işe yarayabilir bir bilene danışmak lazım ,forumda vardı avukat arkadaş ama ismini şimdi hatırlayamadım

biyeybaraküs seni hiç tanımamama rağmen başlıklardaki mesajlarını büyük bi merakla okuyorum tanımadan içim ısındı sana baştan söyliyim :)

yani o belgenin fotokopisiyle çalıntı ihbarında bulundu ve işleme aldılar dediğim gibi, ve bana ehliyet almadan trafiğe çıkmayacağı sözünü verdi ama işte temiz kalpliliğin sonucunda böyle şeyler geliyo insanın başına bi daha asla böyle bişeye kalkışmam ama işte ...

Motosikleti
Vespa GTS300 Supertech ABS
Araç ruhsatı kimin adına tescilliyse ceza da ona kesilir. Aranızdaki imzaladığınız sözleşme bu durumu değiştirmez.
Cezayı ödemen gerekecek.

Araç ruhsatı kimin adına tescilliyse ceza da ona kesilir. Aranızdaki imzaladığınız sözleşme bu durumu değiştirmez.
Cezayı ödemen gerekecek.

ama böyle bi durum var, karakol o belgeyi ciddiye alıp neden çalıntı kararını çıkarıyor? demek ki araç sahibi olarak beni görmüyor ama cezayı bana yazıyor ve bu çalıntı ihbarında hiç kimse benimle irtibata geçmedi kafamı bu kısım kurcalıyor işte nedennn?? aklımda deli sorular :sunny:

biyeybaraküs seni hiç tanımamama rağmen başlıklardaki mesajlarını büyük bi merakla okuyorum tanımadan içim ısındı sana baştan söyliyim :)

yani o belgenin fotokopisiyle çalıntı ihbarında bulundu ve işleme aldılar dediğim gibi, ve bana ehliyet almadan trafiğe çıkmayacağı sözünü verdi ama işte temiz kalpliliğin sonucunda böyle şeyler geliyo insanın başına bi daha asla böyle bişeye kalkışmam ama işte ...

sağ olasın kardeşim teşekkürler forumda şu arkadaş http://www.motosiklet.net/forum/members/lawyer_16-108795.html vardı halen aktif üye gözüküyor özelden bir ulaş istersen

L

lawyer_16

kardeşim iyi bir haber vermeyi çok isterdim fakat yapılacak hiçbir şey yok. sana yazılan cezayı ödemek durumundasın. kanunen ruhsat sahibine kesilir o ceza. motoru satma konusunda anlaşmış olman hiç önemli değil maalesef. hatta bu satış vaadi sözleşmesi noterde bile olsa ruhsat senin adına olduğu süre boyunca cezalardan sen sorumlusun. bunun yanında kötü bir haber daha vereyim. motoru sattığın arkadaş kendisine kesilen cezayı ödemediği müddetçe sen motoru ne trafikten men edebilirsin ne de muayene yaptırabilirsin. kesilen cezanın tahsili konusunda devletimiz işini sağlama alıyor araç sahibini sıkıştırıyor :(

Cezanın iptali için süresinin geçmemiş olması gerekir, sen de süre geçmiş gibi, bu benim aldığım karar emsal olsun.

33334444.jpg

yani kısaca şahitler huzurundaki aranızdaki sözleşmeyi devlete ibraz ettiğin an, sen o aracı, o kişinin kullanması için ona para karşılığı verdiğini alenen yazılı söylemiş olursun.

kardeşim iyi bir haber vermeyi çok isterdim fakat yapılacak hiçbir şey yok. sana yazılan cezayı ödemek durumundasın. kanunen ruhsat sahibine kesilir o ceza. motoru satma konusunda anlaşmış olman hiç önemli değil maalesef. hatta bu satış vaadi sözleşmesi noterde bile olsa ruhsat senin adına olduğu süre boyunca cezalardan sen sorumlusun. bunun yanında kötü bir haber daha vereyim. motoru sattığın arkadaş kendisine kesilen cezayı ödemediği müddetçe sen motoru ne trafikten men edebilirsin ne de muayene yaptırabilirsin. kesilen cezanın tahsili konusunda devletimiz işini sağlama alıyor araç sahibini sıkıştırıyor :(

öncelikle çok sağol kardeşim ilgilendiğin için :) yalnız böyle bişey var motor çalındı zaten ve ona tc numarası üzerinden yazıldı ceza yani ruhsat ile ilgili herhangi bir bağı olmadığı için muayene ve men konusunda bi engel çıkmayacağını düşünüyorum kişiye kesilen bi ceza sonuçta yanlışmıyım kardeşim?

bu cezayı ödemezsem eğer ne gibi yaptırımlar uygulanır? bi aydınlatsan bizi avukatım :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:27 ----------

Cezanın iptali için süresinin geçmemiş olması gerekir, sen de süre geçmiş gibi, bu benim aldığım karar emsal olsun.

http://s4.postimg.org/cjp6osn99/33334444.jpg

evet itiraz süresi geçmiş benim, bundan sonra bu olayı yaşıyacaklar için bi tecrübe olsun kesinlikle en erken zamanda borç harç edip 15 gün içrisinden ödesinler %25 indirimden ve taksitlendirmedende yararlanabilirler sakın ola ertelemeyin benim gibi :cherry:

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:29 ----------

yani kısaca şahitler huzurundaki aranızdaki sözleşmeyi devlete ibraz ettiğin an, sen o aracı, o kişinin kullanması için ona para karşılığı verdiğini alenen yazılı söylemiş olursun.

işte buda farklı bi bakış açısı, hiç düşünmedim işin bu kısmını :rendeer: sattım işte motoru sahibi o niye bana eza yazıyosunuz arkadaşım derdim de ruhsatta seni adın yazıyo diyecekler bu sefer :bounce:

http://s4.postimg.org/cjp6osn99/33334444.jpg
hocam başka arkadaşında başına gelmemesi için sizin olay tam olarak nasıl oldu ve nasıl gelişti.gördüğüm kadarıyla ceza iptal ama daha anlatıcı bir ifadeyle nasıl olucak itirazı ne zaman ve nasıl yapmamız gerek sizmi yaptınız avukat aracılıgı ilemı yaptınız

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar