Fuar ve İndirim Mevzusu

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım, 25 yaşında serbest meslek sahibiyim, bir aya kadar motosiklet motosiklet almayı düşünüyorum. İlk motosiklet olarak ikinci el Yamaha Ybr125 düşünüyorum, tecrübe olarak 5 yaşından beri bisiklet kullanıyorum, denge konusunda sorun yaşayacağımı düşünmüyorum.18 yaşından beri aktif trafikte araç kullanıyorum, İstanbul içinde de bir kaç kez kullanmışlığım var. Son iki yıldır yaz aylarında az çok CUB kullanmışlığım var. Bunun yeterli olmayacağını düşündüğüm için YRA'ye gitmeyi düşünüyorum.

Şu ana kadar mont ve eldiven aldım. Bunun dışında bot ve pantolon konusunda da aklımda Puma Desmo v2 ve tech 90 tam koruma pantolon var. Geçenlerde kask baktım Arai Rebel almayı düşünüyorum. Satıcı %20 indirim yapıyor, sizce fuarı beklemeli miyim? Daha iyi bir indirim yakalayabilir miyim? Bunun dışında verebileceğiniz tavsiyelere de açığım. Cevaplarınız için teşekkürler. :)

fuarda akseuasr alımları ucuzluyor ama motor fiyatları çok ucuzlamaz.ikinci el alacaksanızda fuar öncesi alın çünkü fiyatlar fırlyacak,düşme eğilimi göstermez mart sonrası.Eğitim için mutlaka gidin derim ben aksi halde sıkıntı yaşarsanız,vitesli motorlar bisiklet yada cub motorlara benzemez,tutunki ybr sağlam torklu bir makinedir giriş seviyesi için.

Ybr125 sizin için iyi olur birde YRA'dan eğitiminizi aldınızmı tatından yenmez istediğiniz gibi binersiniz.Ekipman olarak bence fuarı bekleyin derim ben çünkü fuarda tech90 da var arai de var en büyük avantajı deneyerek alırsınız özellikle kaskı denemiş olur diğer markalarada bakıp karşılaştırma yapabilirsiniz.Fuarda da indirim oluyor biraz yüzsüzlük biraz çirkeflikle iyi bir indirim koparabilirsiniz.:)

Fuarda özellikle nakit parayla giderseniz çok güzel indirim yapıyorlar :) Pantolon ve botu birazcık::blusssh::queen: pazarlıkla internet sitelerinde yazan fiyatlardan %30 indirimli olarak aldım. Ayrıca fuarda çeşitlilik çok olduğu için almayı düşündüğünüz ekipmanları giyerek deneyebiliyorsunuz, daha güzel oluyor.

O zaman fuarı bekleyim, burada da deneme şansım oldu kafama en iyi oturan bahsettiğim kask. Fuar, İstanbul'da 25-28 Şubatta.

Arai icin kasmayin kendinizi ybr ile piste girmeyeceksiniz nasil olsa, 5 yildiz almis her kask konforuna bakarak tercih edin artan butce ile tulum alin mesela.. ilerde de kullanirsiniz ama kask sarf malzeme ve belli omurleri var..

Abi her sene aynı muhabbet. Motosiklet sektörü zaten kazık bir sektör fiyatlandırma olarak. Sakın fuarda indirime kapılıpta bir şey almayın. Ya eski tarih mağduru olursunuz, yada kazıklanırsınız. Araştırmadan gitmeyin. Kısaca işin özeti aşağıda yer almakta :)

pantolonlari-indirdik-sizi-bekliyoruz_401685.jpg

geleneksel fuar indirimleri şu şekilde oluyor: normal liste fiyatı 300 TL olan ürüne ''ŞOK ŞOK ŞOK FENA İNDİRDİK!!'' diye afişe edip fuar için geçerli 400 TL fiyat koyuyorlar, daha sonra 400 TL üzerinden %30 iskonto yapıp 280 TL'ye ürünü alıyorsunuz, oysa gidip normal mağazadan %10 iskonto ile 270 TL'ye alabilmek mümkün.

cebite falan gidiyordum küçükken , benim gördüğüm şey fuarda indirim falan olmadığı. orası ürün tanıtım yeri satış-elden çıkarma yeri değil bence. hatta hep pahalı ürünler oluyor genelde çünkü yeni modeller oluyor haliyle tanıtım amaçlı. (motosiklet fuarına hiç gitmedim onda durum değişik midir bilmiyorum ama zannetmiyorum)

dainese deri montlarda indirim var gibiydi

Ben de geçen sene dainese deri ceket almıştım takit ve indirim yapmışlardı, kasklarda da aynı durum söz konusu olur mu diye merak ettim :cat: tabi bu iyi indirim dediğim şey internet fiyatları üzerindendi, şimdi farkettim de zar zor internet fiyatı üzerinden %20 indirim yapmışlar :silent:

Ben de geçen sene dainese deri ceket almıştım takit ve indirim yapmışlardı, kasklarda da aynı durum söz konusu olur mu diye merak ettim :cat: tabi bu iyi indirim dediğim şey internet fiyatları üzerindendi, şimdi farkettim de zar zor internet fiyatı üzerinden %20 indirim yapmışlar :silent:

Ürünün Türkiye fiyatına bakıp indirim yapmışlar demek doğru değil maalesef. Yurtdışı fiyatlarına da bakmak gerekiyor. Motomax ürünleri yurtdışı ile aynı fiyata hatta yeri geldiğinde daha ucuza satabiliyorken diğer markalar neredeyse 2 katına varan yüksek fiyat çekiyorsa burda bir sıkıntı var bana göre.

Onu bunu bilmiyorum, motimaxin indirimleri gerçekten efsane. Mutlaka fuardada birşeyler yaparlar. Nexx XT1 almamak icin zor tuttum kendimi. 650 tlye gelecekti. Ama eldiveni affetmedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar