FF351 modeli hatalı mı ?

LS2'nin geçen sene 4 yıldız diye aldığım FF350 modeli geldiğinde bir şey farkettim. Kutunun üzerinde ve vizör jelatininin üzerinde FF351 yazıyordu fakat kaskın içindeki etikette FF350 yazıyor. İşin ilginç tarafıysa şu LS2'nin FF351 modeli sharptan 1 yıldız almışken FF350 modeli 4 yıldız almış. Bu LS2'nin bütün FF350 modellerinde böyleymiş. Şimdi benim kafamda 4 yıldız mı var 1 yıldız mı? :) Neredeyse bütün moto kuryeler bu modeli kullanıyor. LS2 Türkiye şubesi de yokki arayalım. Hani olan oldu zaten 1 sene geçmiş kaskı almamın üzerinden ama bu konu ciddi bir konu. İnsanlar yanılgıya düşebilir kaskım 4 yıldız mı 1 yıldız mı diye. Ne yapılabilir kiminle görüşülebilir fikirleriniz neler ?

r8kj6m.jpg

Lgz2Zo.jpg

7XnY7Y.jpg

1 yildiz bile hikaye bana sorarsaniz. Ayni kask bende de var. Sinir harbinde yere carpmamla ikiye ayrilmasi bir oldu. Hem dis kaplamasi hemde icindeki dolgu malzemesi ikiye ayrildi. Ya basimda takiliyken olsaydi diye dusunuyorum... zaten icinde sıkıstırılmıs strafor var. Siyaha boyamislar.

Ben 4 senedir kullanıyorum hiç de dandik değil öyle. Sıkıştırılmış strafor dediğiniz şey Nolan'da veya diğer markalarda da öyle.

Ben 4 senedir kullanıyorum hiç de dandik değil öyle. Sıkıştırılmış strafor dediğiniz şey Nolan'da veya diğer markalarda da öyle.
Firsat bulup birararaya gelirsek neyden bahsettigimi gostermek isterim. Kask bildiginiz ikiye ayrildi. Kaskin arkasindaki havalandirma izgaralarindan vizore kadar kirik var. Hem dis kaplamada hemde icindeki dolgu malzemesinde.

Gecenlerde kaza yapan dostum @svsmrl de ayni kaski kullaniyordu. O da kaldirimin kosesine carptigini soylemisti ama benim kasktan daha iyi durumdaydi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu konu daha önce de forumda tartışılmış. Bu kask hakkındaki yorumları okumadan önce eşim için bir tane almıştım fakat yorumlar ve LS2 markasının yapmaya çalıştığı kurnazlığı fark ettikten sonra kullandırtmadım. Süs niyetine duruyor öyle. Almayın, aldırtmayın.

Hocam ben bu mevzuyu derinlemesine inceledim, ayrıca sharp tarafından bu konuyla ilgili yapılmış açıklamaları da okudum, tercüme edip forumda paylaştım zamanında.

Kısaca şu kadarını söyleyeyim; Sharp test kurumu günümüzde piyasada satılmakta olan tüm LS2 FF351 modellerinin 1 yıldız olduğunu doğrulamakta.

4 yıldız çıkış olayı ise; ilk çıkan FF350 modelinin 4 yıldız almasından sonra LS2 firmasının aynı kaskın güncel versiyonu adı altında FF351'in de aynı yıldızı almış gibi piyasaya sürmesi.
Zaten dış tasarım olarak FF350 ve FF351 neredeyse birebir aynı görünüme sahip.
Fakat Sharp kurumu FF351 i teste alınca kask çok düşük skor alıyor. Kaskı açıp içini inceliyorlar ve iç yapısının tasarımının tamamen FF350 den farklı olduğunu da görüyorlar. Sonuç olarak bu kaska 1 yıldız verip LS2 firmasına bildiriyorlar.

Fakat satıştaki FF351 leri geri çağırıp 1 yıldız yazmak LS2 nin işine gelmiyor ve halen 4 yıldız diye satmaya devam ediyorlar.

Sharp yetkilileri " bölgenizde 4 yıldız etiketiyle satılan FF351 modeli görürseniz LS2 firmasına bildirin, bu kaskların etiketlerini değiştirsinler " diye de ayrıca belirtmişti mailinde.

Kısacası LS2 FF351 model kask Sharp testindne 1 yıldız almıştır, satın alacaklar bunu göz önünde bulundursun.

Son düzenleme:
bende ff396 var iki kere yere düşürdüm. ufak bir boya çatlaması var ama içi ne durumdadır bilmiyorum. kaskları tarayan bi sistem varmı acaba çatlak var mı yokmu görebileceğimiz bi sistem ?

Firsat bulup birararaya gelirsek neyden bahsettigimi gostermek isterim. Kask bildiginiz ikiye ayrildi. Kaskin arkasindaki havalandirma izgaralarindan vizore kadar kirik var. Hem dis kaplamada hemde icindeki dolgu malzemesinde.

Gecenlerde kaza yapan dostum @svsmrl de ayni kaski kullaniyordu. O da kaldirimin kosesine carptigini soylemisti ama benim kasktan daha iyi durumdaydi.
Benim kask üzerinde test yapmasak iyi olur :) 2011 yılında ailemden habersiz motor alırken bu kaskı ucuz diye mecburen almıştım ama memnun kaldım. Kaza yapmadığımdan güvenliğini bilemiyorum ama kullanım ömrünü de doldurdu zaten. Bi para ayırabilsem değiştiricem.

Ls2 kask ile yüksek hızda trafik kazası yaptım. Kafam pin-pon topu asfaltta sekti. Ne çatlak vardı ne de patlak. Taşa duvara falan atma ile kıramazsınız bu kaskı.

Her test kuruluşunun test metodu farklıdır ve SHARP testleri yanıltıcıdır. LS2 ff351 avustralya kraliyet akademisi - karayolları bilmem ne test merkezinde Shark s700'den daha yuksek puan almış mesela.

Sharp testi 35 km/h hızda yapılır. Yani düşük hız, yüksek enerji emme özelliği olan kasklar yüksek puan alırlar.

Yukarıda bahsettiğim 2. test merkezi ise yüksek hız testlerini yapmış. Bu testte LS2, s700'den daha çok puan alıyor. Çünkü rijit bir kask, damping özelliği çok düşük, düşük hızlarda beyne aktarılan ivme daha fazla ancak yüksek hızlarda rijiditesini koruyarak KAFANIZI FİZİKSEL HASARLARDAN korumak için yeterli ve güvenli bir kasktır.

Sharp'a göre 36 km/h'da ölüsünüz. Bir testin sonucunu okurken testin parametrelerini iyi değerlendirin.

Mesela, URAP bilmem ne sıralamasında en iyi üniversite Gebze yüksek teknoloji enstitüsü çıkıyor. Sebei ne ? Puanlamada öğrenci başına düşen akademisyen oranı çok yüksek. E gebze'de toplasan 1500 öğrenci olmayınca puan yüksek çıkıyor.

Aynı testte 26 bin öğrencili ODTÜ daha düşük puan alıyor.

Bu sefer test parametresini değiştirip, hocaların yayınladıkları bilimsel makalelerin aldığı atıf vs gibi parametrelerin puanını yükselttiğin zaman ODTü, bilkent, boğaziçi başa oynuyor.

Umarım farkı anlatabilmişimdir.

Bende de ff-351 serisi var.
Bir çok kaska göre gayet başarılı.
Gayet memnunum kolay kolay bir şey olacağını da zannetmiyorum.
Herkes ister kafasında ARAI olsun ama öyle olmuyor işte.

Ls2 kask ile yüksek hızda trafik kazası yaptım. Kafam pin-pon topu asfaltta sekti. Ne çatlak vardı ne de patlak. Taşa duvara falan atma ile kıramazsınız bu kaskı.

Her test kuruluşunun test metodu farklıdır ve SHARP testleri yanıltıcıdır. LS2 ff351 avustralya kraliyet akademisi - karayolları bilmem ne test merkezinde Shark s700'den daha yuksek puan almış mesela.

Sharp testi 35 km/h hızda yapılır. Yani düşük hız, yüksek enerji emme özelliği olan kasklar yüksek puan alırlar.

Yukarıda bahsettiğim 2. test merkezi ise yüksek hız testlerini yapmış. Bu testte LS2, s700'den daha çok puan alıyor. Çünkü rijit bir kask, damping özelliği çok düşük, düşük hızlarda beyne aktarılan ivme daha fazla ancak yüksek hızlarda rijiditesini koruyarak KAFANIZI FİZİKSEL HASARLARDAN korumak için yeterli ve güvenli bir kasktır.

Sharp'a göre 36 km/h'da ölüsünüz. Bir testin sonucunu okurken testin parametrelerini iyi değerlendirin.

Mesela, URAP bilmem ne sıralamasında en iyi üniversite Gebze yüksek teknoloji enstitüsü çıkıyor. Sebei ne ? Puanlamada öğrenci başına düşen akademisyen oranı çok yüksek. E gebze'de toplasan 1500 öğrenci olmayınca puan yüksek çıkıyor.

Aynı testte 26 bin öğrencili ODTÜ daha düşük puan alıyor.

Bu sefer test parametresini değiştirip, hocaların yayınladıkları bilimsel makalelerin aldığı atıf vs gibi parametrelerin puanını yükselttiğin zaman ODTü, bilkent, boğaziçi başa oynuyor.

Umarım farkı anlatabilmişimdir.

öncelikle bende de ls2 var.

ancak karıştırdığınız nokta , kafanızın fiziksel hasar alma meselesi.
beyin kafatası içerisinde yüzer pozisyonda bulunur. bir çarpma sırasında beyin kafatsı içerisinde kuvvetin geldiği yere göre kafa tasına çarpar ve hasar alır. eğer çok fazla darbe alınır ise , kafatasında beynin bölümlerini ayıran yapılar içerisinde kayarak adete bir yastık gibi bir kısmı diğer bölgelere tıkışır ki buna herniasyon diyoruz ve ölüm demektir %99. başka bir problem beyin bu hareketleri yaparken damarların patlaması ve beyin kanaması dediğimiz olayın meydana gelmesi.

yani özetle kişinini ölümüne yok açan olay kafatasının bütünlüğünün bozulması ile alakalı değil. bu yüzden ne kadar rijit ve darbe emici özelliği az olur ise o kask o kadar dandik demektir.
darbe emmenin mantığı zaten burda gelir.

yoksa kafamıza sertleştirilmiş çelikten bir tencere oturtsak , kafatasına hiç bir şey olmaz :queen:

Bendede var bu kasktan test etmek nasip olmadı inşallah olmazda . ff 350 iç kısmı sadece dışında etikette 351 yazıyordu aslında agırlıkları farklı bırrrı cıkıp tartsa dogrusu bılırız :D

Bir cok kaska gore basarili sayilabilir. Sharp testinden falan da anlamam. Ama bizzat test ettigim kaskim ikiye ayrilinca benim icin guvenirligini kaybetti. kask yanimda olsaydi da resimleri paylassaydim keske.

Butce sikintisindan dolayi almak istemeginizi dusunmustum ama altinizdaki motorda mt 07 mis. Herkesin kendi tercihi tabiki ama bence daha ucuz bir motor alip daha saglam kask ve ekipmanlar almaniz.

Benim kask üzerinde test yapmasak iyi olur :) 2011 yılında ailemden habersiz motor alırken bu kaskı ucuz diye mecburen almıştım ama memnun kaldım. Kaza yapmadığımdan güvenliğini bilemiyorum ama kullanım ömrünü de doldurdu zaten. Bi para ayırabilsem değiştiricem.

Yok ben zaten uyguladim onu. Saglam bir kask ustunde yeniden denemenin geregi yok.

Kim ne derse desin bu kask saglamdir. (150 liraya almistim) Fiyatini hakediyor. Hic kaza yapmadim ama cok yere dusurdum hemde oyle boyle degil
Vizoru leş derecede bugu yapar havalandirmasi berbattir ama saglamdir. 2 metre yukseklikten kask tam sirtustu yere dustu tirnak kadar bir parca koptu sadece.
Ondan once en az 10 kere motordan ordan burdan yere dusmustu, cok parasi olmaya ilac gibi kask bence

Evinde tartı olan yokmu bakın olayın çok basit çözümü var
ff351 - 1.35kg
ff350 - 1.65kg

Tartın bakalım hangisi 4 yıldızlı görelim.

LS2 yeni başlayanlar için ucuz yollu bir kask. Motora parayı bayılmışındır. Kask olsun diye geçiçi ucuz bi LS2 alırsın. Paran oluncada bilindik bir şey alırsın. Budur LS2...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar