bilmediğimizden soruyoruz kimsenin zamanını çalmaya kimseyle kafa bulmaya niyetim yok sulandırmayın disk fren ve hidrolik disk fren arasında ne farklar vardır bilirmisiniz
baktım minnacık bi şey bulamadım uzaydan gelmedik googlenin yutubun ne işe yaradığını biliriz illa insanları kasacak şeyler yazmanktan ne anlıyorsunuz ki 4 teker şirketleri size paramı veriyor iki tekerden soğutur diye
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:07 ----------
aynı şey olduğunu sanmıyorum tmax da hidrolik diyor xmax 250 de disk fren diyor
hocam kusura bakma da bu üslub ile gerçekten cevap almayı mı bekliyosun ?
Fakat soru sorup cevap almak isteyen birine google'a sor demek biraz abesle iştigal.
Her şeyi google a soracaksak biz bu forumda niçin varız? Bilgiyi paylaşmayacaksak niye saklıyoruz beynimizde?
Kimse yazmamış ben yazayım. Telli fren de manete asılış gücünüz direk balataya yansır. Ancak piston boyutundaki farktan dolayı hidrolik fren de asılış gücünüzün kat kat daha fazlası yansır balataya.
Arabalarda manifolddaki vakumdan da güç alır frenler, ama motorsikletlerde öyle değil bildiğim kadarıyla.
Benim bildiğim de öyle. Otomobillerde westinghouse denilen bir eklenti var, motorun çektiği havanın yarattığı vakum etkisinden güç alıyor. Motosikletlerde ben daha hiç rastlamadım. Ağırlık ve fren gücünün motosiklet için yeterli olması sanırım sebebi.
ağır vasıtalarda olabilir ancak bildiğimiz arabalarda manifolttan güç alması saçma geldi bana. Fren merkezi hidrolik basıncı dağıtır. Bu da tamamen hidrolik olur, herhangi bir hava girdisi çıktısı yoktur frenlerde.
Google elinizin altında hocam, yapmayın.
Hava ile uygulanan gücü artırma konusuna itirazım yok, havayı manifolttan aldığına kanaat getiremedim. Başka hava mı yokda motorun havasını çalıyo ?