Türkiyede toplu taşıma kullanımında insanlar pislik içinde yaşadığından mecbur kalmadıkça tavsiye etmiyorum. Öğrenciyken Göztepe - Yenibosna arasını 2 otobüsle (128 Bostancı-Mecidiyeköy; 85M Mecidiyeköy-Yenibosna Metro) günlük 3'er saat gidiş ve dönüş ile hrcadığımdan çok iyi anlıyorum seni. Yalnız o yol arkadaşların da dediği gibi motosikletle daha yorucu olur. Hele köprüyü kullanacaksan sert rüzgarlarda savrulmak hepten insanı zora sokar.
Bence de motosikletle gel Söğütlüçeşmeye, oradaki bilet gişelerinin yanına kilitle ve metrobüsle okulunun önüne kadar trafiksiz devam et. Ancak kask, mont, eldiven, dizlik, bot + okula götüreceğin defter kitap yükünü her gün çekmemek için az yakmasından ziyade bagaj hacmi büyük bir scooter alıp arkaya da bir topcase alman lazım ki okula götüreceğin eşyaların dışındakileri yanında taşımak zorunda kalmayasın.
Şunu da unutma ki motosiklet kısa mesafe gidiş gelişlerde veya rahat güzergahlarda daha işlevseldir. Ben mesela Kalamış-Tuzla arası günde toplamda 74 km gidip geliyorum. Ancak Anadolu Yakası Sahilyolunu kullandığımdan hem sürüş yorucu olmuyor hem de zamandan tasarruf ediyorum.
Ben senin yerinde olsam en ucuzundan tipo, uno vs eski, tüplü ve bir motosiklet fiyatına denk gelecek bir araba alırdım veya okuldan sana yakın mevkide oturan 2-3 arkadaş daha bulup yakıt masrafını bölüşürdüm. Bu yöntemler sana muhtemelen daha ucuza gelir.