En Az Yakan Motosiklet

Arkadaşlar selamlar seneye üniversiteye başlıyorum evimden okula toplu taşıma ile gidip geleyim desem 3 vesait kullanmam gerekecek, ev kartalda yer avcılar günde 6 araç eder, bunun yerine motosiklet ile gidip gelmeyi düşünüyorum nerden baksanız aynı paraya gelecek zaten benzin ile toplu taşıma ücretleri... Soruma gelecek olursam günlük 120 km yol yapacağım toplamda, en az yakan motosiklet hangisidir? Bu yolu en az ücretle gidip gelebileceğim? Fikirleri bekliyorum...

bence sadece "ucuz" diye bakıyorsan toplu taşıma ile devam etmeni tavsiye ederim. gün içinde istanbulun en tehlikeli tüm yollarını kullanacaksın üstelik bunun kışı var yağmuru karı var. koruma ekipmanlarına da aynı mantıkta "ucuz" diye bakarsan bir kazada ölme veya sakat kalma riskin var. ki motosikletin bedeli + rutin bakımlar ve değişen parçalar + ekipmanlar + yakıt + sigorta,mtv gibi giderleri topladığında toplu taşımanın kat be kat üstüne çıkacaktır.

En az 100'lük cub'lar yakar, 60km sabit hızla 100km'de 1.7 litreye kadar düşer. 80'le gidersen de 2 litre civarı yakar. Ama her gün kartal avcılar git gel yaparsan, hızlı da sürersen canını alırsın motorun. Trafikte rahat etmek ve motor yormamak için 150cc'lik bir motosiklet lazım sana.

Arkadaşlar selamlar seneye üniversiteye başlıyorum evimden okula toplu taşıma ile gidip geleyim desem 3 vesait kullanmam gerekecek, ev kartalda yer avcılar günde 6 araç eder, bunun yerine motosiklet ile gidip gelmeyi düşünüyorum nerden baksanız aynı paraya gelecek zaten benzin ile toplu taşıma ücretleri... Soruma gelecek olursam günlük 120 km yol yapacağım toplamda, en az yakan motosiklet hangisidir? Bu yolu en az ücretle gidip gelebileceğim? Fikirleri bekliyorum...

Söğütlüçeşmeye kadar motosikletle git. güzel bi kilitle kitle sonra metrobüs 34AS ile okula kadar paşa paşa oturarak git.
Bol bol kitap oku. Bahsettiğin yerin trafiği motosiklet ile bile çekilecek gibi değil.

Eskiden sadece İETT de yılda 6000 sayfa kitap okuyordum.

Yamaha MT-125 100km de 1.8 litre benzin yakıyor.Tecrübeyle sabittir.Daha az yakanına şahit olmadım.Varsa paylaşırlarsa seviniriz.

Kartalda oturan bir arkadaşım motorunu Söğütlüçeşme'ye bırakıp yolun kalanını metrobüsle geliyor hergün. Bahsettiğin yolu motorla çekersen ders dinleyecek dermanın kalmaz. 125-150 cc bir scooter işini görür. Honda pcx veya yamaha nmax bakmanı öneririm. Ekipman konusunu da ciddiye al. Scooter al ki ekipmanlarını bagajına bırakıp yolu rahat rahat gelebil.

Tvs apache sabit 60 km hızla 5.viteste gidersen 1.5 litre yaktırabilirsin, ben denedim

Az yakacağım derken sinir stres sahibi olursun, bu şekilde hele ki İstanbul gibi bir deliler trafiğinde yol alınmaz. Ya YBR gibi az yakıt tüketimi üzerine üretilmiş bir alet alacak ve hakkını vererek kullanacaksın ya da hiç bulaşmayıp toplu taşımaya devam edeceksin. Kuruş hesabı yaparak, o kadar kilometreyi sağlıklı bitiremezsin çünkü.

Trafik saatlerinde motorla bile cekilecek gibi değil trafik, en aşağı pcx olması lazim.
3-4 ay gider gelirsin daha sonra eziyete dönüşür.

Ucuz yollu bi motor ile metrobuse kadar motorla gelip metrobüs ile devam etmek en mantıklısı bence.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlara katılıyorum. Motorsikleti sürekli kullanmanız demek o kadar yüksek kaza riskine kendinizi maruz bırakmanız demek. Zevkli için alın, kullanın güzel havalarda, kötü trafikten uzak yerlerde. Ama "ucuz" olsun diye değil, çünkü hayat ve sağlık ucuz değil.

Bu arada yüksek hacimli motorsikletler birçok arabadan fazla yakıyor. Sonuçta ekonomi değil, performans için üretilmiş araçlar.

motosiklet kullanan arkadaşın varsa o güzergahı sabah saatlerinde tamamlayıp bir fikir edinebilirsin. motor az yaksın diye tıntın gitmekle o yol bitmez, biterse de dersi dinlemek yerine arkadaşlarına o gün nasıl hayatta kaldığını anlatmakla uğraşırsın. okul değil de iş olsaydı al bi pulsar derdim.

öncelikle hayırlı olsun üniversiten.

hgs , benzin , sigorta , motor , motorun bakımı , kask , eldiven , mont bunların hepsini topladığında biraz tuzlu olabilir.

bunları ama bir çok arkadaşın dediği gibi metrobüse kadar gelip motoru orada bırakabilirsin ki bence çok daha mantıklı.
günde 120 km okul için hadi sende haftasonları motora bindin sağa sola gittin desek ortalama haftada 700 km yol yapıcaksın ayda 2800 -3000 km yapar bu demektirki sen 2 ayda bir zaten bakıma gidiceksin motoruna göre ortalama en az 100 tl vericeksin bakıma.

günde en az 2 litrede benzin yakıcaksın benden sana söylemesi çünkü en az yaktırman için senin baya sabit hızla en düşük rolantide gidiyor olman lazım ki bu imkansız trafikte yavaşlicaksın hızlanıcaksın vs vs.

hergün köprüyü geçiceksin ki 3,75 tl galiba. benzinde 2 litre desen 15 tl ye gelecek ortalama
fakat metrobüse kadar gitsen günde yakıcağın en fazla 1 litredir. öğrenci kaç para bilmiyorum 2 kere binceksin hesabını sen yap :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Dilimde tuy bitti soylemekten. Toplu tasima varken motosiklet ile ulasim hic mantikli bir hesap degil. Motosiklet en basta hobi, spor ardindan da belirli islerde kullanilacak bir aractir. Ulasim araci kesinlikle degildir.

F54

Dilimde tuy bitti soylemekten. Toplu tasima varken motosiklet ile ulasim hic mantikli bir hesap degil. Motosiklet en basta hobi, spor ardindan da belirli islerde kullanilacak bir aractir. Ulasim araci kesinlikle degildir.

Bence yaklaşım biçiminiz yanlış
Ben işe gidip gelmek için aldım milletin kişisel temizlik ten haberi yok otobüse biniyorum leş gibi ter kokusu acayip acayip insanlar
Başkasının pis kokusu nu neden çekeyim
Biniyorum motora gidiyorum iş 10 km arabayla girsem git gel 4 vesait değiştireceğim ama motora biniyorum 10 km yolu 15 dakika da gidiyoru.

Hem pis koku yok hem keyfim gelirse gidiyorum
Ama günde 120 km gitmek için motosiklet tercih edilmez edilse bile
Motosiklet ekipman lar bu yola göre şeçilmeli mesela 100 cc motorla günde 120 km yol yapılmaz
Risk çok yani
Yağmur soğuk trafik çekilmez bi zaman sonra

bende arkadaşlara katılıyorum.

kullanılabilecek en zor rota seninkisi.
e-5 desen banket yok 30 cm den gitmen gerekir. tem desen çakarı takan dalıyo bankete hiç bakmadan acımadan sıkıştırıyolar.
bence kartaldan metro- söğütlüçeşme metrobüs şeklinde gidip gelmen daha ekonumik olur. bide aylık akbil oldu bitti.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar