Dostum bahsettiğin gibi tek artısı hız. Ve TVS için dediğin gibi önemli bir kavram bu. Çok kritik bir sınırda çünkü çıkabileceğin maksimum hız.
İkinci motorumu sıfır TVS almaktan bu yüzden + buradaki servisin tokatlama politikası yüzünden vazgeçtim. Ne yazık ki sanayiye götüremiyorsun bu motoru her usta anlamıyor.
Gelelim Pulsar mevzusuna.
Öncelikle belirteyim. Ben TVS'yi aldığımda iş arkadaşım da Pulsar aldı.Sıkça haşırneşir oldum motorla o yüzden 6-8 ay kadar. Beraber gezdik , değiş tokuş vs. Bolca da kurcaladık.Yani yabancı değilim alete veya bir kaç kere görmüşlükten de ibaret değil gözlemlerim.
1) Arada 8900-6000 yaklaşık 1.5 kat fiyat farkı var. Yani 2 Pulsar = 3 TVS. 20 km/h için değer mi orası tartışılır.
2) F/P olayı. Eğer tek dert F/P ise bu oranı çok iyi olan çinliler var piyasada kolay kolay üzmeyecek. Keza bence Pulsar'ın F/P oranı ise çok iyi değil.
250 cc japon = 13.000TL, 150 cc japon =6000TL .
200 cc Japonun olması gereken fiyat 9500TL . Pulsar 8900TL. Arada ortalama 600 TL fiyat farkı var. Bana pek f/p olarak japonlardan daha iyimiş gibi gelmedi.
3) Titreşimidir zırıldamasıdır vs. Bunlar tek başına önemli değil. Örneğin TVS deki titreşim.. TVS ler titriyor alacaksan böyle al der geçersin.
Ama Pulsarların birisinde A sorunu var. Birisinde B sorunu var. Birisinde hiç sorun yok. Birisinde ikisi birden var. Yani motorun ne olduğu belli değil. Şans işi.
Bu da yeterince test edilmediğini gösteriyor ki bence oldukça tehlikeli bir durum bu. Al işte adam kaburgasını kırdı.
Bajaj daha yeni enjeksiyona geçti ve ilk enjeksiyonlu modelleri de Türkiye piyasasına sürdü. Denek hayvanı olmak hoşuma gitmiyor benim. Bilmem anlatabildimmi
4) Var olan sorunlara çözüm üretemiyor ne Bajaj ne de Kuralkan. Bu da hiç beklemediğin bir sıkıntı ile karşılaştığında afedersin ama sümük gibi ortada kalırsın demek oluyor
Hacım Allah aşkına motor stop etme sorununu aküyü değiştirerek çözmeye çalışan bir servis mantığı var karşında
5) İlk zamanlarda ben de niyetlenmiştim Bajaj almaya. RS ler için bilgi almak için Kuralkanın ana sayfasındaki koskocoman yazan müşteri destek hattını aradım. Aradığınız kişiye ulaşılamıyor diyen kadın çıktı. Şaka gibi.

Kurlkan'a e-posta attım. Cevap yok. Bajaj India'ya e-posta attım cevap yok. Mayıs'dan beri hala dönecek Bajaj India
En son buradan Ekrem Ata cevap verdi

O zaman anladım ki bir sorun çıktığında karşıma duvarlar çıkacak. Ve çıkyıor da görüyorsun forumda
6)Bakış açısında göre değişebilir ama malzeme kalitesi açısından TVS'nin parçalarının bir gömlek üstün olduğunu düşünüyorum Bajaj'dan.
7)Hyosung. Bajaj kullanıcıları kusura bakmasın ama Hyosung kullanıcılarının parça ve distrübütör sıkıntılarını gördükçe ve bir motoru nasıl yerin dibine sokarsın ı izledikçe ve aynı şeyin Bajaj da da olmaya başladığını gördükçe silah zoruyla bile Bajaj aldıramazlar şu saatten sonra bana.
8) İzmir'deki Bahri usta değil ama duyduğum kadarıyla diğer illerdeki bir çok servisi aynı zamanda Mondial servisi(Görmedim, okuduğum bu yönde sadece) ki bu da tamircilerinin uzmanlaşamıyacağını gösteriyor.
9)Viral reklam ve olumsuz eleştiriyi kabulenememe durumu çok sık yaşanıyor ki bu da söylediklerimi doğrular bir biçimde motorda gerçekten ciddi sıkıntılar olduğunu ve çözülemediğini gösteriyor..
Sele yüksekliği, kullanım zevki vs. bunlar kişiden kişiye değişeceği için hiç girmiyorum bu taraflara.
Daha yazardım ama yorgunum. Yoğun bir gündü. Sonra belki.
İşin kötü tarafı bu yazdıklarımın bir tanesine bile yanlış diyebilecek Bajaj kullanıcısı yoktur. Burada bir kaç pazarlamacı var onlarda laf kalabalığına getirmek dışında başka birşey yapmıyorlar.Garibanlar takılmışlar avatarımın altındaki CRF yazısına kendileri gibi motorla kendimi ifade edeceğimi düşünüyorlar. Dan dun yani.
Ben gördüğümü söylerim. İsteyen yine istediğini almakta özgür doğal olarak.