CUSTOM SORUNU

Merhaba ben motorsıklet hastayım ve motorumun bana ozel olması gerekıyor yazın honda cbf 250 twister almak ıstıyorum fakat onu kesıp bıcıp kendıme ozel hale getiricem ruhsat konusunda ne gıbı problemler olur veya plaka konusunda nelere dikkat etmem gerekiyor yardımcı olursanız sevınırım

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:17 ----------

biri ilgilense rahatlıcam :)

dostum bir sıkıntı çıkmaz. sana sıkıntı cıkarabilecek sunlar olur.
1. motorsikleti farklı bir renge boyatmak (ruhsata yazan renk dışına cıkma) bu resmi kanallardan hal edilebilir. genede sıkıntı olarak görürüm ben.
2. motorsiklet tüvden gecebilecek donanımlara sahip olmalıdır. sag sol sinyallerin farların frenlerin vs calısması gerekmektedir. plakanın görünür olmasıdır. tüv olan parcanın sekline bakmaz. calisip calismadıgını görünür yerdemi degilmi ona bakar.
3. egzoz standart bir gürültü cıkarmalı ne az ne fazla.orta seviyede kuralara uygun olacak...
4. motorsiklet üzerindeki şasi numarasi silinmeyecek. ruhsat ile motorsiklet üzerindeki bazı ibarelet gözükecek sekilde olması gerekmektedir.

bunların dışında hic bir sorun olmaz. motorsikletin rengi neden bole. deposu neden böle. yok bu farı neden böle diye kalkıp sana bisi yapmaz. gönül rahatlıgı ile customunu yap. plakayı on camurluga bile takabilrisin. bu bile sıkıntı yaratmaz...

basta teşekkurler bilgilendırmen ıcın altın elbıselı adam wunderwaffle yapmıs gorduysenız cok hosuma gıttı onun gıbı eskı gorunumu olan bısey yapmak ıstıyorum ama onun kadar motorla oynamıcam farlarını gıdonunu arka lastıgını egsozunu rengini degistirmek istyorum HONDA CBX 250 TWİSTER a uyabılıcek onerınız varsa yazarmısınız tesekkurler

koltuk sayısı

motorun ruhsatında 2 kişilik deniyorsa, 2 kişilik olmalı, bobberlar filan bu sebeple muayenede kalabiliyor

yokya oynamıcam malum kız arkadas 2 kısılık kalıcak hep :) ılla yoldas olmalı bence bılgılendırme ıcın tesekkurler

Güzel bir cafe racer yapabilirsin,örneklere bakıp fikir alabilirsin.

basta teşekkurler bilgilendırmen ıcın altın elbıselı adam wunderwaffle yapmıs gorduysenız cok hosuma gıttı onun gıbı eskı gorunumu olan bısey yapmak ıstıyorum ama onun kadar motorla oynamıcam farlarını gıdonunu arka lastıgını egsozunu rengini degistirmek istyorum HONDA CBX 250 TWİSTER a uyabılıcek onerınız varsa yazarmısınız tesekkurler
pas kir rengini vermek için şu metodu kullanabilrsin. boya olan yerlere zımpara şek. üzerine soda ve bira dök kuruyunca hepsi pas tutacaktır. üzerinede bi vernik cek mat olsu yalnız :) tadından yenmez o zaman :D

Senin bu söylediklerinden hiçbir sorun çıkarmaz. Yalnızca boyada sorun olacaktır. O da çok basit çözülüyor. Boyattığın yerden renk kodunu ve ismini içeren bir boya faturasını, kimlik fotokopini, trafik sigorta fotokopini alıp ruhsata işletmek için emniyete gidiyorsun. Yeni ruhsat bedelini ödemeden önce EK-1 belgesini doldurup tespit için tespit işlemi yapan bir muayene istasyonuna gidiyorsun ve numara almadan tespit onay belgelerini ve bütün belgelerini toplayıp tekrar emniyete gidiyorsun ve yeni ruhsat bedelini ödüyorsun. Şu gün gel al diyorlar. Sonra da paşa paşa kullanıyorsun. Yalnız ruhsatta boya faturasındaki rengi bire bir yazıyorlar. O yüzden eksiksiz olmasına özen göster.

Şimdiden hayırlı olsun.

Ucuz yollu cafe racer, custom işleri hep hüzünle bitiyor genelde.

Yapılan motorun değeri %20 düşer mesela :)

cafe racer tipleri hosuma gıdıyor gercekten ama onların gıdonları alcak ben yuksek ıstıyorum bıde cıft kısılık ufak sele nası bulucam onu dusunuyorum baya ayrıntılı 5 6 ayımı alıcak bi işe kalkısıyorum cunku kendı tasarımımla gezmek ıstıyorum :)

hüzünlü bitcek dıyede korkmuyo degilim :/ biterse cöp olucak hakıkaten ondan tasarımcı bı arkadasıma cızdırıp ona gore gıtmem gerekıyo

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:16 ----------

güzel bişey cıkartırsam değeri degisirmi sizce

Dostum öncelikle dönor motoru iyi seçmelisin. Sanırım seçtin. İnternette arama yap bu modelin yanına cafe racer custom tarzı yazılar yazarak diğer insanlar neler yapmış gör. Bu işin en güzel tarafı yapan insanlar yaptıklarını herkese göstermek istiyor. Bazen aşamaları bile görebilirsin. Koltuk işi sakat 2 kişilik düz bir koltuk çok hoş durmayacaktır şase kesme işlemleri felan yapacaksın çünkü. Fırıncı küreği gibi bir sele istemezsin. 1.5 kişilik uygundur. Kız arkadaşın küçükse ve zayıfsa sorun olmaz bu yöntemle arkana sapta almazsın mesela kafa rahat yani. Alacağın materyalleri far, sinyal gösterge paneli vs mümkünse kaliteli olanları seç. Bu iş için bir para ayır oldu bittiye getirme. Benim 3. Sinyal değişimi yapışım sürekli bir yerine birşey oluyor ya kapağı düşüyor ya birşey. Soğuyorsun yani. Keza 2. Far değişimim o işi güzel çözdüm mesela orjinal farın siyah kaplamalı olanını buldum felan tabi biraz tuzlu. Gidon yine alüminyum almıştım ucuz diye titreşim hardcore olunca paraya kıyıp daha kaliteli birşey aldım. Yani diyeceğim o ki acele etme araştır, ucuz diye yönelme incele. Bu tarz işlere epey meraklıyım yardımcı olacağım bir konu olursa özelden mesaj at fikir alışverişinde bulunalım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:26 ----------

Motoru şimdi inceledim de, dostum hevesini kırmak gibi olmasın ama. Bu motora çok para harcarsın. Depo uygun değil jantlar uygun değil ne kadar yapsanda sırıtacak gözüne. Tel jantlı bir model de, çift silindir sesi gür bir motor da bu uygulamalar çok güzel olacaktır. Yine de sen bilirsin uğraşırım ederim diyorsan yapılmayacak şey yok.

ozelden mesaj atamadım herhalde buraya yazıyım yorumun icin tesekurler zaten oldu bittiye getirmek istemiyorum cunku yapıcagım motoru satmak ıcın degıl uzun yıllar rahat kullanmak severek kullanmak ıcın yapıcam profilindeki custom senin ise fotografınlarını atabilirmisin baya kalıtelı duruyor custom olayını ozenmemın sebebı wunderwaffe customu cok hosuma gıttı ve ozel bısey sonucta 2kısılık sele ye kafam takılmıstı benımde kurek gıbı durucak sence honda cbx 250 twistera yapılabılırmı diye sorucaktım zaten ben deposunu oldugu gıbı bırakmıcaktım öneri motorun varmı

ozelden mesaj atamadım herhalde buraya yazıyım yorumun icin tesekurler zaten oldu bittiye getirmek istemiyorum cunku yapıcagım motoru satmak ıcın degıl uzun yıllar rahat kullanmak severek kullanmak ıcın yapıcam profilindeki custom senin ise fotografınlarını atabilirmisin baya kalıtelı duruyor custom olayını ozenmemın sebebı wunderwaffe customu cok hosuma gıttı ve ozel bısey sonucta 2kısılık sele ye kafam takılmıstı benımde kurek gıbı durucak sence honda cbx 250 twistera yapılabılırmı diye sorucaktım zaten ben deposunu oldugu gıbı bırakmıcaktım öneri motorun varmı

Özelden numaramı yazdım WhatsApp dan ulaşabilirsin

Yazmicaktim ama dayanamadim.
Cbx 250 kronik hataları olan ve parcasi pahali bi motordur.
Onun için cbf 250 ye çevirdiler.üretimden kalkti.
Onun için ikinci elleri ucuz

holow neden yazmıcaktın :/ ıkıncı elı ucuz dıye degıl bı buyugumde var temız kullandıgı ıcın ondan alıp cevırıcektım bılgı verırsen sevınırım

Arkadaşlar merhaba, ben de iki kişilik FZS600'ümün kuyruğunu kesip tek kişilik yapmak istiyorum da. Bu işin yasal yolları nedir bileniniz var mı? 2 sene sonra muayeneye gidip kalmak istemiyorum. Şasi kestirebilir miyim?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar