Abi teknolojiden birazdaha yararlan.
Resetlenebilir sigortalar var onlardan alsana
http://thumbs1.ebaystatic.com/d/l225/m/mmlUL8NNfbjli1CEb-BUNjA.jpg
http://tr.aliexpress.com/item/Fuse-..._77_91_80,searchweb201644_5,searchweb201560_9
Yazın mükemmel olmuş eline sağlık keyifle okudum. Ama bence konunun başlığı değişmeli, çünkü uzun yola çıkarken yanına ne alması gerektiğini forumda arayacak olan arama kısmında ne kadar motorcuyuz? diye aratmaz ve bu konu burada sadece güncel olarak kullananların okuyup geçtiği bir konu haline gelir.
İrfanım kardeşim,
telefonunu kaydettim,yolda kalırsam doğrudan seni arıyorum,o kadar malzemeyi taşımaktan kolay
Yolum düşerse uğrayacağım muhakkak.
Bakımlarını serviste yaptıran ve zincir dahi yağlamamış biri olarak (bazen hakikaten işi uzmanına bırakmak gerektiğini düşünüyorum aslında), sanırım şu selenin nasıl yerinden çıktığını bir denememin zamanı geldi; altında bir yerlerde alet edevat kısmı falan olacaktı...
Teşekkürler yazınız ve uyarılarınız için İrfan Bey.
Tebrik ediyorum. İyi iş çıkartmışsın. Ama ben motordan benzin çekme kısmı hariç bu dediğin tamirleri yapamam. Yanımda o kadar alet de taşıyamam. 10 yılda 2 defa yolda kaldım onda da motorun kaskosunun yol yardımını aradım gelip çekiciyle aldı.
Motosikletten pek anlamamda,dizel motosiklet varmıda sizin motora mazot koyuyor :sunny:
abi keşke senin gibi bir dostum olsa sırtım yere gelmez valla
Yazının tamamını okudum. Çok faydalı bilgiler var siz teşekkür beklemiyorsunuz ama biz edelim. Ne var ki bu dediklerinizi yapacak kişi sayısı çok az. 25 yıldır otomobil kullanıyorum daha stepneyi sökmedim bile. Yani illa yolda kalırsınız tezinize katılmıyorum. Aslında Scooter ile benzin bitmesinden dolayı yolda kaldım bir kaç kez, onun çözümü için de alet edevata gerek yok. Ayrıca o kadar ekipmanı çekiç dahil motosikletle taşırsak, kişisel eşyalara yer kalmıyor. Herkeste kocaman çantalı enduro yok. Açıkçası ben yolda kalırsam çekiciyi beklerim kuzu kuzu.
abi valla dürüst olmak gerekirse yazını okumadım şuan vizelere çalışmaktan ama beğeniyorum ilk işimi okumak olucak ve kuşadasını gördüm fotoğraflarda ekstra bir ilgimi çekti memleketime gelmişssiniz.yerimi alıyoruum ilk fırsatta okucam
Izmirden ankaraya donerken usak tarafinda kopegin aniden atlamasiyla ufak plastik cizikleri olustu tamponda. Yolumuza devam ettik. Polatli tarafinda radyator fani dustu. Tirnaklari kopek carpinca kirilmis alt taraf tutma yeri tutuyormus. Bizde bagajdaki telle baglamaya karar verdik.
Oda ne. Camasir ipi olarak arabadan alinarak kullanilmis ankaradagunesligin lastiklerini kopartip baglamistik. O gun anladim telin degerini
![]()
Çoookkkkk Güzelyazı, benden de nacizane bir kaç ekleme sadece
Bu aletlerin daha küçük ve birden fazla işlevlileri var kaliteli markaların, paraya kıyıp ağırlığı 2-3 kg ve hacmi bayağı düşürebilirsiniz,
Ben tel olarak bauhausta satılan ağaç bağlama teli taşıyorum uzun yolculuklarda, hem çok sağlam hem de çok az yer kaplıyor.
Küçük bir kutuya yedek sigorta, far/sinyal/stop ampülü koyun, ne olur ne olmaz.
Debriyaj, gaz teli vb kopmasına karşın, uzun bir tel ve klemens olsun yanınızda. Koparsa eskisine göre kesip bağlarsınız, yola devam edersiniz.
Lastikler şambriyelli ise mutlaka yanınızda iç lastik olsun, delik olursa tamir oluyor ama yırtılırsa motorun markasına göre 3-4 gün orada kalabilir motor..
Bir de uzun yolculuklar için sağlam bir benzin bidonu alın 1-2 lt lik zart oil zurt oil kesinlikle girmeyin.. plastik şişeye benzin koyup kesinlikle çantaya atmayın, bu iş için yapılmış bir bidon olmalı..
En önemli noktada bakımsız motorla uzun yola kesinlikle çıkmayın..
Eğer gazete veya dergi yöneticisi olsaydım, size mutlaka düzenli bir köşe verirdim.
yazınız güzel olmuş elinize sağlık, ekipmanlara gelince hepsi evde var,canım sıkıldıkça müstakil evimin bahçesinde her türlü sorunlarını gideriyorum![]()

evdekiler bizim işimize yaramıyor motorda olacak :cherry:ben evdekileri paylaşırsam vay anam yandı gülüm keten helva :cherry:
şaka yapıyorum...... gerçekten kendi işini kendi gören insan başkadır tebrik ederim.
[url]http://i.hizliresim.com/LE0qzz.jpg[/url]
[url]http://i.hizliresim.com/kJRP4D.jpg[/url]
bunlar görünenler sadece görünmeyen kısmı foto mak. sının kadrajına sığmıyor ,evede sığmayınca kendi işimi kurdum kurtuldum :cherry::queen: yani takım manyaklığı iyi bişeydir ben zararını görmedim :cherry:![]()