Ben motoru hep yan ayakta bırakıyorum, motoru çalıştırmadan dikleştirdiğimde camda yağ seviyesi hiç yok ile dipte azıcık arası görünüyor. 1.35 - 1.4lt arası koyuyorum yağı. O camın orası karterin dibi mi oluyor bilmiyorum :thumright ancak motoru çalıştırdığınızda o cam kısma yavaştan yağ girişini gözlemleyebiliyorsunuz.Karterin dibinde en çok yağ motor soğukken olmuyor mu ? Motoru orta sehpada bırakıyorum park halinde zaten, sehpadan indirip motoru dik tutunca yağ görmem lazım orda.
Kdiner hocam, motor soğuk iken dik duruma getirdiğinizde üst çizgiye yakın olmasından bahsediyorsanız, o duruma gelecek şekilde yağ koyduğumda(ki en az 1.4lt ya da daha fazla yağ koymanız demek tecrübelerime göre) kitaba göre motoru ısındırıp, sonra kapatıp yağı ölçmek için 2-3 dakika beklediğimde yağ seviyesi camdan full görünüyor, yani max seviyeyi de geçip camın tamamını dolduruyor neredeyse.Soğuk iken yine yağı görmeniz lazım, üst çizgiye yakın olmasında fayda var, fazlası zarardır, sıcak iken bekleyin sonra bakın ve yine aynı üst çizgiye yakın olması lazım.
Beyler motorda on frene basinca ama biraz kuvvetli basinca bi hafifden sallama gibi bi his oluyo basta zemin bozuklugu diye dusunuyodum yeni atilmis asfalttada yapinca yoldan olmadigina emin oldum on freni kullanirken sizdede ayni his oluyomu disk papatya oldugu icinmi yapiyo yoksa bendemi sorun var
Karterin dibinde en çok yağ motor soğukken olmuyor mu ? Motoru orta sehpada bırakıyorum park halinde zaten, sehpadan indirip motoru dik tutunca yağ görmem lazım orda.
Yağ penceresi kirlendi veya yağ gerçekten eksik. Motoru biraz daha üzerime doğru yatırıcam düşürmedenMotor soğukken yağ camın yarısında oluyor motoru dik tuttuğundan emin olmalısın
Beyler motorda on frene basinca ama biraz kuvvetli basinca bi hafifden sallama gibi bi his oluyo basta zemin bozuklugu diye dusunuyodum yeni atilmis asfalttada yapinca yoldan olmadigina emin oldum on freni kullanirken sizdede ayni his oluyomu disk papatya oldugu icinmi yapiyo yoksa bendemi sorun var
Ön fren diskinizde problem var.(yamukluk) Aynisi bende de vardi garanti kapsaminda degisimi yapildi.
Nasil bi his oluyo tarif edebilirmisiniz
Frene basinca kafasini salliyor boyleAnlattiginiz gibi iste. Sag elde tüm titreşim hissediliyor.
Hoşgeldin Tecrübelilere ihtiyacımız varMerhaba arkadaşlar. 15 yıllık motosiklet kullanma ve bakım tecrübem var. Yaklaşık 10 yıldır bu siteye üyeyim. Forumlara pek katılmasam da farklı bir teknolojiye sahip olan bu motora ve başlığa açıldığından beri ilgiliyim.
Uzun yıllardır büyük küçük farklı 11 adet motosiklete sahip oldum ve geçen ay 2750 kmde CRF 250'yi alışamadığım için satarak 9700 km de Pulsar 200 ns aldım. 100 ccden 1150 cc ye kadar kullandığım (Alman, Japon, Çin) motosikletlerin tecrübesiyle motosiklet hakkında birkaç satır da ben yazmak istedim. Değerlendirmelerim kendi tecrübelerim doğrultusundadır. ybr, cbr, cbf vs tarzı araçlarla kıyaslamak niyetinde değilim çünkü her motosiklet kendine göre farklı karakter ve amaçlarla üretilmiştir.
Öncelikle motorun hafif ve atak olması hoşuma gitti. İkinci motor olarak şehir içinde ve yakın mesafelerde kullanıma gayet uygun. Lastiklerini benden önceki kullanıcı arka 140 tabanlı olmak üzere İRC ile değiştirmiş yine de arka taraf hafif gibi ve panik frende kaymaya müsait. Sport veya Sport Turing pek çok motorların arka kısımlarının daha hafif olduğu göz önüne alındığında bu normal bir durum fakat yeni alışan arkadaşların dikkatli olmasını tavsiye ederim.
Genel olarak frenlerin iyi olduğunu söyleyebilirim. Şehirlerarası yolarda 9-10000 gibi yüksek devirlere kolayca ulaşması ve her devir aralığında gerçekten güç üretebilmesi hoşuma gitti. 2 saatlik bir uzun yol kullanımında rahatlıkla ve beni hırpalamadan 115-120 km hızlarda gitmesi de keyif verdi. Yakıtı detaylıca ölçmeye ihtiyaç duymadım çünkü motorun az yaktığı gidebildiğim mesafeden anlaşılıyor. Stop etme sorununu hiç yaşamadım. Devirde hafif dalgalanma olayına kendi motorumda da şahit oldum fakat daha önce kullandığım karbüratörlü veya enjeksiyonlu araçlarda da şahit olduğum için çok önemsemiyorum. Üzerinde aksesuarlarıyla gelen motorumun 10000 bakımı Manisa yetkili servisinde satın almadan önce yapılmış. Geçen gün sol tarafında kabloların çıktığı yerde hafif terleme fark ettim ve işin ehli olarak forumda adı geçen Bornova Çamdibi’ndeki Bahri Ustaya uğradım. Motoru yeni aldığımı duyunca hemen kontrollerini yaptı, üzerine binip bir tur attı ve terlemenin bir dahaki yağ değişiminde kolayca halledilebileceğini bana anlattı. Böylece için biraz daha rahat etti.
Motoru kullandıkça motor servis ve parça konusunda yaşadığım olumlu veya olumsuz tecrübeleri bu başlık altında yeni kullanıcılar veya motoru almaya niyetli olanlarla paylaşacağım.
Hepinize kazasız sürüşler diliyorum.
pulsar üzerinde deneme yaparak birşeyler yapmaya devam ediyoruz.
http://www.hizliresimyukle.com/images/2015/11/03/IMG-20151102-WA0003.jpg
Hoşgeldin Tecrübelilere ihtiyacımız var) Genelde ilk veya , iptidai motor olarak kullanıyoruz Pulsarı. Benim ikinci ama ilk vitesli motosikletim. Ve Pulsarı seçtiğim için mutluyum hiç sorun yaşatmadı acemi olarak sorun yaşamak istemezdim. Artık ufak ufak uzun yollara çıkıyorum. Bu geçen yaz Rusya planım vardı yapamadım ama artık başka bahara.
Kazasız belasız inşallah.
Hoşgeldin Tecrübelilere ihtiyacımız var) Genelde ilk veya , iptidai motor olarak kullanıyoruz Pulsarı. Benim ikinci ama ilk vitesli motosikletim. Ve Pulsarı seçtiğim için mutluyum hiç sorun yaşatmadı acemi olarak sorun yaşamak istemezdim. Artık ufak ufak uzun yollara çıkıyorum. Bu geçen yaz Rusya planım vardı yapamadım ama artık başka bahara.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:39 ----------
Bajajın size AR-GEden kaynak aktarması lazım![]()