Hocam zincir temizliği sonrası zincir arasına sıkışan toz toprak temizlendiğinden zincir gevşer. Ben de aynı problemi yaşamıştım ilk dönemlerde. Uzunca bir zamandır her zincir temizleme sonrası zincir ayarı yapıyorum. Bi sıkıntı yaşamıyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:29 ----------
Hocam zincir temizliği sonrası zincir arasına sıkışan toz toprak temizlendiğinden zincir gevşer. Ben de aynı problemi yaşamıştım ilk dönemlerde. Uzunca bir zamandır her zincir temizleme sonrası zincir ayarı yapıyorum. Bi sıkıntı yaşamıyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:31 ----------
Lastik seçimiyle ilgili kendi deneyimlerimi aktarmak istiyorum
3 senedir cb125e kullanıyorum. İlk aldığımda lanet kenda'lar vardı, ilk motorum olduğu için kalite karşılaştırıcak bi deneyimim yoktu. Tam kabak olana kadar kullandım. Değiştirme vaktim geldiğinde araştırmalara başladım, toprakta gezmeyi sevdiğim için pirelli'yi tercih ettim. Kenda'dan sonra sanki yere yapışıyomuş gibi hissettim lastiği
Sanırım 15-20 bin km kullandım, çok memnun kaldım, Antalya'dan İstanbul'a kadar köy yollarından, ara yollardan geçen çok keyifli bir gezi yaptım. İstanbula geldiğimde lastik bitmişti artık. Bi de üstüne çivi ortadan girip tam yanaktan çıkmıştı. Bu gün michelin taktım. Üstündeki mum'un gitmesi için sakin kullanıyorum ama çok keyifli bi asfalt lastiği olduğunu hemen hissettirdi.
Zincir bol diye biraz gerdim fakat yine ses düzelmedi fakat sorunu buldum. Önceki temizlik ve yağlamada önce atık yağ, sonra sırf kutuda kaldı diye bitirmek istediğim gresi kullanıyordum. Bu sefer gres kalmamıştı ve ses sorunu ortaya çıktı. Kauçuklu gres aldım önce onunla yağlayıp 2 gün sonra atık yağ ile yağladım cıt yok.
Yağ değişmeyeli 2000 km olmuştu ve normalden fazla titreme yaptığını hissettim (normalmi bilmiyorum). 2100 kmde yağı değiştirdim. Şu an titremeside normal durumda.
Geçtiğimiz hafta bi siteden yağmurluk almıştım ve ilk giymemde bacak arası yırtıldı çok dayanıksız çıktı. Satıcıya durumu anlattım. Yerin impertex marka bi yağmurluk istedim. Diğerinden en önemli farkı dikişli olması ve biraz daha yumşak olmasıydı. Geçen cuma akşamı istanbuldaki sağanak yamurda kullandım. Çok başarılı, hafif bi nem oldu iç kısımda. O kadarda olsun..
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:45 ----------
Ben lastiği Michelin aldım, yoğun olarak kullandığım bölgelerde muhteşem. Özellikle ıslak zeminde Kenda'ya göre çok daha iyi viraj alıyor. Ama toprak yada stablize yol için verimli olduğunu düşünmüyorum. Gerçi bendeki deneyim önce Kenda sonra Michelin, başkasını bilemedim henüz.
Rüzgarlık bulduğunuzda lütfen paylaşın, zira başlığın takip edenlerin yarısı içten içe arıyor.
Kışın yada yağmurda günlük pantolon ve dizlik üzerine yağmur su geçirmeyen bir pantolon daha giyiyorum. Markası gitti üzerinden ama Karaköy'de gemiciler için kıyafet satan yerlerde mevcut.
Cam meselesinden vazgeçtim. Birinde aynalara montaj oluyor ve yine göbekten rüzgar vuruyor. Başka bir canda grenajın delinmesi gerekiyor, zarar vermek istemedim. Mont kalın şimdilik iyi..