YAMAHA R1 ( BİLEN BAKSIN Bİ )

Arkadaşlar uzun süredir motor almak için yememden içmemden gezmemden kısıp para biriktiriyordum. Kafamda R25 yada xmax 250 vardı fakat bulunduğum ilçede bi R1 satılığa çıktı gidip baktım motor dışardan güzel bu yakışıklıya bide binelim dedik aldım bi çevre yoluna çıktım çok değil 10 13 saniye sonra 200 lere geldiğimi gördüm katranı sonra kadar deviriyormuş sahibi öyle bi garanti verdi hızla pek işim yok zaten benim motorum yakışıklı olcak bide yeri geldiğinde allah göstermesin acil durumlarda bastımmı gidicek size motor hakkında bilgi vereyim;

Motor 2003 model grimsi füme rengi plakasını sordurdum hasar kaydı yok
kilometresi son muayane tarihinde 71869 olarak sanırsam şuan 74000 de
motorda ufak tefek çizikler mevcut ama pek rahatsız edici değil
lastikler şuan orta seviyede idare edeer yani yaza kadar
elektrik aksamında sorun yok. işte son olarak 2 tane bildiğim usta var onlara göstericem onay verirlerse alıcam
motorun fiyatını uzun mücadeler sonucunda 13.000 tl ye düşürdük şuan eksikleri arka balata değişecek ve sinyaller değişecek

Sizinde fikir ve görüşlerinizi almak istedim sizce doğrumu yapıyorm şimdiden teşekkürler.

Bu arada motor bilgim yeterince var 8 9 yıllık yazlı kışlı motor biniyorum ve ekipmanlarım sağlam :)

Yürütecek bütçe varsa R1 al.
Kafam rahat olsun diyosan R25.
Ben 4 silindirin maliyetinden korktuğum için almadım almamda. (2.el)
Sıfır alacak gücüm olsaydı bi R6 çekerdim.

Yürütecek bütçe varsa R1 al.
Kafam rahat olsun diyosan R25.
Ben 4 silindirin maliyetinden korktuğum için almadım almamda. (2.el)
Sıfır alacak gücüm olsaydı bi R6 çekerdim.

Sıfır alcak gücüm şuan yok. inan bende maliyetinden korkuyorum beklediğimden fazla çıkarsa sıkıntı :)

Sıfır alcak gücüm şuan yok. inan bende maliyetinden korkuyorum beklediğimden fazla çıkarsa sıkıntı :)

Maliyet belini bükcekse R25 al.
Kuzenim motor tamircisi. Orda çok takılırım ben.
Gelen 4 silindirlerin motoruna anahtar değmesi 500den başlıyor. Ve o modeller ne kadar yapılsada pek dikiş tutmuyor.
Sıfırın yeri hep ayrıdır. 10bin km oldu sadece bakıma girip çıkıyorum.

arkadaş, yemeden içmeden gezmeden kısarak motor alacak ekonomin varsa 4 silindir 1000 lik makina tam sana göre hemen al..

tmm için geçti makinanın gidişini görünce ama 3-4 depo sonra soğursun racing den üzerinde fotoğraf çeker durursun..

al bir tane 250 lik 2-3 yaşında 20bin de bir makina doya doya gez birader..

Ne kesicilere girmistir o motor canini almislardir ben olsam almam

yemeden içmeden gezip R1 alacan; sonra? radyatörde biriken sinekleri mi yicen?

Hocam R1 İstiyorsunuz 2003 model ve 74 bin km de. Oldukça şaşırdım km si 20 000 değil. Bu bile almak için bir sebep olabilir :queen:
2003 model illaki düşmüşlüğü kazası vardır ustanızla nelerin değiştiğine bakın.
13 bin lira 2003 model için gayet iyi fiyat. Motor temizse alın derim.

Hızla işim yok diyon sıfır r25 dururken küçük kardeşimle yaşıt motosiklet alıyon, niye sırf iyi gidiyo diye.. Çok ilginç.. Kaldı ki r25 in hızı da fazla bile bence (150-170 arası falandır heralde), 200 km hızla gidebileceğin kaç km yol var memlekette veya sen kaç km sini kullanıyosun o yolların. Yakıtı falan hele hiç hesaba katmıyorum..

Ben dahil bir çok insanda 1000 cc motor hastalığı var onun verdiği ses yeter diyoruz ama arkdaşında dediği şekilde bu yollarda ne kdar 200 km hızla gidebliriz ama havası farklı tabiki model olarak biraz eski km side epey artmış ama çok temiz bakılmışsa o kdar da sorun olmaz herhalde inşallah sorun yaşamazsın hayırlısı olsun

Ilk baslarda bende senin gibi dusunuyordum ve çok buyuk bi yanlisin ucundan döndüm. 1000 lik makina yemeden icmeden kesip biriktirdigin paranin çöpe atilmasi gibi bisey. Hele bide 2003 model ve 74.000 km. ben r 25 aldim yakitimi koyup bakimi yaptirip 10 numara 5 yildiz geziyorum. Zaten hiz meraklisi degilim diyosun ne isin var abi 1000 lik makinayla

Benzer durumu ben de yaşamıştım. 2001-2004 arası 600cc bir naked düşünüyordum.
Ama aşağıda anlatacağım hususları derinlemesine düşündüm ve gittim temiz bir 250cc aldım.

Bunun işletim maaliyeti var (Aylık yapacağın km'ye göre benzini hesapla, daha sonra en az 3-4 litre yağ alıyordur, onu da kat hesaba)
Bir parçası bozulduğunda bulabilmek, bulunca alabilmek var, hatrı sayılır en ufak bir arıza en az 500 TL tutar. Ki bir arızada yüksek cclerin bin liradan aşağı servisten çıktığı görülmemiştir.
Motor ilk veya 2. sahibinden, tek elden titizce kullanılmadıysa, henüz belli etmese de birçok parçasının eli kulağında olabilir.
Değişmesi gereken parçalar zamanına değişmiş mi ? (Egzantrik zinciri, debriyaj balatası, zincir vs uzar gider) Değişmediyse çoğunun zamanı geçmiş, geçmeyenin de eli kulağındadır.

Yani demek istediğim, eğer sen bu motoru alacaksan, keyfinin kaçmaması ve herşeye hazırlıklı olmak için köşeye bir yere en az 3 bin TL atmış olman lazım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ananın, babanın veya bir yakınının 2003 yılında cekilmiş bir fotografını koy. Birde şimdiki haline bak, bakalım neler degişmiş.

Sordugun sorudan zerre kadar 4 silindir tecruben olmadigi ortaya cikiyor. R25 ile R1 ne alaka? Sacma sapan bir soru. 2 ay sonra 13 yasini dolduracak bir 4 silindir racing japondan bahsediyorsun, ustelik bu japon R1 gibi gecmisi sorunlarla dolu bir model, Aklini basina topla yuksek seylere az butceyle heves etme, ayagini yorganina gore uzat.

Senin daha biz motorcular arasinda olan 3 yastan buyuk ve 20 bin km den yuksek 4 silindir japon alinmaz metasından haberin bile yok. Hersey tecrubeyle sabittir. Biz 0 km aldigimiz litrelik sporculari 3 yasina ve 15bin km ye gelmeden bosuna elimizden cikarmiyoruz, var bi bildigimiz , yillarin tecrubeleri var.

Arkadaşlar dün motoru alıp ustalara götürdüm uzun sürede kullanma fırsatım oldu radyatöründe arıza çıktı ve aküsü bitikmiş bunlar benim gözümü korkuttu kim bilir dah ne eksikleri vardır bir çoğunuz yazdığınızda haklısınız sanırım bir anlık hevesle bi canavara sahip oluyodum yakıtını bakımını parçasını falan düşününce kazandığım paranın hepsini buraya harcayacağımı gördüm biraz daha sabır edip Allahın izniyle r25 sahibi olmayı düşünüyorm yada 2016 yo bekleyip yeni gelecek olan motorlara talip olucam siz değerli arkadaşlarım değerli yorumlarınız için teşekkür ederim gözümü açtınız burdaki çevremdeki insanların bitanesi bunları söylemedi hep al süper makina offf baksana nasıl duruyo off nasıl kaçıyo neyseki bi yanlış yapmadan yolun yarısından döndük hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar