Vites atarken motor ileri dogru atılıyor ?

Öncelikle selamlar baslıkta belirttigim gibi motorda böyle bi sorun var motorum 4000 km de vitesi mesela 1 den 2 ye atarken ileri dogru atılıyormus gibi oluyor birde cok bagırıyor ustaya gittim baskı balata degisecek dedi 2000 binde bir degismesi lazım dedi forumdan bakınca 50000 felan gidior diyorlar yani usta beni öpücek neyse uzatmadan sorunum bu bilgi sahibi olan varmı ?

Motosikleti
'08 GTR 1400
Motorum ~15k kilometrede, bende bağırma sorunu yok ama durduğum yerde boştan 1'e atarken hafif bir oynuyor ileri doğru, bu debriyaj balatalarından mı kaynaklanıyor?

Motor sogukken bostan 1'e atarken takk sesi ve motosikletin hafifce ileri atilmasi bir problem degil arkadaslar.
Baska bir sorun varsa bilen birisi yardimci olacaktir.

Öncelikle selamlar baslıkta belirttigim gibi motorda böyle bi sorun var motorum 4000 km de vitesi mesela 1 den 2 ye atarken ileri dogru atılıyormus gibi oluyor birde cok bagırıyor ustaya gittim baskı balata degisecek dedi 2000 binde bir degismesi lazım dedi forumdan bakınca 50000 felan gidior diyorlar yani usta beni öpücek neyse uzatmadan sorunum bu bilgi sahibi olan varmı ?
deviri tam tutturmuyosun erken olduğu icin olabilir yada çok yüksek devir redline da degisiyosan vites arasinda yakaladığı bosluktandir dert edilicek bisey değil

deviri tam tutturmuyosun erken olduğu icin olabilir yada çok yüksek devir redline da degisiyosan vites arasinda yakaladığı bosluktandir dert edilicek bisey değil

Motor sogukken bostan 1'e atarken takk sesi ve motosikletin hafifce ileri atilmasi bir problem degil arkadaslar.
Baska bir sorun varsa bilen birisi yardimci olacaktir.

yok tuturma ile veya sogukla alakası yok ısınıncada aynı ve dedigim gibi moturum 4 binde hani daha öncedende kullanıyordum ama böyle bi problem yoktu

Motorum ~15k kilometrede, bende bağırma sorunu yok ama durduğum yerde boştan 1'e atarken hafif bir oynuyor ileri doğru, bu debriyaj balatalarından mı kaynaklanıyor?

Motor sogukken balatalarin arasindaki yag suzuldugu icin dediginiz olur ve normaldir. Motoru calistirdiktan 2-3 dk kadar rolantide calis8rsa balatalarina arasi yaglanacagi icin ileri atilmasi olmayacaktir. Islak tip debriyajin cilvesi. Boylece balatalariniz daha uzun omurlu olacaktir.

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
debriyaj telin de bir sorun olabilir mi acaba...
hani içerde küçük bir kopukluk varsa ve debrıyajı bıraktıgınızda yavaşça geri bırakıyorsa haladı...
o yüzden bağırıyor olabilir...bir yağlamak da fayda var...
deiryaj telinin baskı balata kısmına bağlana kısmını söküp elle ileri geri oynatın bakalım... zorlanmadan ve takılamadan gidip geliyor mu?

şuan iş yerindeyim tavsiyelerinizi işten cıkınca deniyecegim tek tek teşekkür ederim.

Motosikleti
Cruiser
Debriyajda boşluk var mı ? ona bi bakıver yani debriyaj manetini sıkarken boşluk varsa o boşluğu alarak deneyebilirsin..
(Ya manetin yanında vida vardır ya da motor bloğunun yanında) öncelikle bu ayarı yaparak bir dene baktın olmadı ilk yapacağın şey öncelikle ustanı değiştir.. Çok ciddi söylüyorum.. Yağ mı bu 2000 de bir değişsin.. Sorun eğer ki dediğim ayardan kaynaklanmıyorsa debriyaj tasından da kaynaklanabilir.. Balatadan ya da ara saclardan kaynaklandığını sanmıyorum ama tas-disli arasında boşluk olup oynamaya başladıysa ya da balata tası aşındırarak oluk oluşturduysa o zaman hepsinin de değişmesi gerekir yani debriyaj tası,balata,ara sac.. Bunlara da görmeden birşey söylemek imkansız.. Kolaygelsin kardeşim..

boştan 1'e atarken öne atması normal diğer vitesleri bilmiyorum zaten hareket halinde oluyor motor. Benim tavsiyem o ustayı değiştir öpmeye çalışıyor seni elin debriyajda gitsen bile 2binde balata mı değişir.

gaz ve debriyajı tam olarak ayarlayamadığınız için atılıyor olabilir, çünkü 1. ve 2. vitesler motorun en torklu olduğu vitesler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar