İlk kazayı başarıyla tamamladık

Merhaba arkadaşlar,
Bugün Trakya gezi dönüşümde evime 100 metre kala soldan bir aracın aynaya bakmadan dönmek isteyip 2 şeridi birden kapatmasıyla kaçacak yer bulamadan durdum ve biryere çarpmadan düştüm.
Şükür kimsede birşey yok.Motorumda biraz hasar var ama çok mühim değil.Sigortadan halledilecek.Yaklaşık 1.200tl kadar.
Tutanak tutuldu fotokopiler alındı vs.Bıraktım servise motoru servis aracıyla.

Ekipmanlarım tamdı,hiçbiryerimde birşey yok şükür.Siz siz olun ekipmanlarınız tam olsun,eksik hiçbiryere çıkmayın.Yoksa durum farklı olabilirdi benim için.

Resimde arabayı geri çekti o hengamede,kaçacak mesafem yoktu yani.Sonradan farkettim adamın sağ dikiz aynasında AYNA yoktu...

Trafik Sigortası Teminat Kapsamı?

Trafik poliçesi ile;
Trafik sigortası ile kaza anında üçüncü şahısların uğrayacağı maddi ve bedeni zararlar poliçede belirtilen limitler ve sigortalının kusuru oranınında teminat altına alınmıştır. Trafik sigortası poliçesi kapsamında yer alan teminat bilgileri ve kapsamları ise;
a) Maddi Teminat:
Sigortalının hukuki sorumluluğunu gerektirecek şekilde üçüncü şahsa ait malların zarara uğramasına neden olması halinde, meydana gelen zararı karşılar.

b) Tedavi Masrafları Teminatı:
Sigortalı motorlu aracın sebep olduğu kazalarda, kazada yer alan kişilerin daha sonra ölümü meydana gelse bile, ilk yardım,muayene veya kontrol yada yaralanmadan ötürü ihtiyaç duyulabilecek; ayakta tedavi, poliklinik, klinik, hastane ve benzeri sağlık kurumlarındaki tedavi giderleri ile bu tedavinin gerektirdiği tüm sağlık giderlerini karşılar.
c) Tedavi Giderleri Dışındaki Diğer Tazminatlar ve Ölüm Teminatı:
Sigortalı aracın bir kimsenin ölümüne neden olması halinde; ölenin defin masrafları ile ölen kişinin yardımından mahsun kalanlara destekten yoksun kalma zararı,
Sigortalı aracın bir kimsenin yaralanmasına neden olduğunda; bu kimsenin tamamen veya kısmen çalışamaz hale gelmesi nedeniyle doğan zararlar sonrasındaki ekonomik mahrumiyetleri; şahsın çalışma gücünün tamamen veya geçici olarak azalması yada yok olmasından doğan zararları karşılamaktadır.
Sakatlık ve ölüm halinde aktüer tarafından destekten yoksun kalma tazminatı hesaplanır. Destekten yoksun kalma tazminatı kişinin; Yaşı, Geliri , Geride kalanların desteğe muhtaçlığı Kusur oranına göre hesaplanır ve poliçede belirtilen azami teminatı aşmamak kaydıyla ödenir. Tüm trafik kazalarında aşağıdaki belgeler ortak olarak istenmektedir. Ayrıca Trafik Sigortasıyla ilgili olarak istenen ek belgeler teminat türleri için belirtilmiştir.
ORTAK BELGELER : -Poliçe aslı veya fotokopisi,
- Kusur durumunu gösterir Trafik Kazası Tespit Tutanağı ( kaza zaptı ),
- Alkol raporu,
- Ruhsat fotokopisi,
- Ehliyet fotokopisi,

EK BELGE OLARAK : a) Maddi Hasar İçin;

- Zarar gören aracın ruhsat fotokopisi

Sebep olduğu için evet karşılar.SÜrücü yolu kapatıyor ani bir şekilde yol kontrolü yapmadan.Araba ile olsaydım çarpmıştım büyük ihtimal ile.Aynası yok yola bakıcak.Hatalı dönüş vs hertürlü hatalı.

Son düzenleme:
teşekkür ederim dostlar.Allah beterinden korusun.
300km yol geldim,ormanlardan geçtim bişey cıkmadı burdan yola atladılar :D

Motorun fiyati nedir ki zaten 1200 tl hasar cikmis?
Cok gecmis olsun Allah beterinden korusun

gidon,ön 2 amortisör,ön çamurluk,arka çamurluk,vites pedalı(nasıl geriye döndü anlam veremedik,sağ tarafa yattım ama vites pedalı geri atmış ve kaval kemiği tarafında hafif bir eziklik yaptı.) vs birtakım ufak tefek şeyler.
Motor 6 bin tl
Allahtan uzun bottu ayağımdaki,sıyırdı çunku vites pedalı.
Enteresan,anlam veremedim.

Çok geçmiş olsun. "İnsanlar genelde gidecekleri yere varmaya yakın kaza yaparlar" tezi doğruymuş demekki.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:52 ----------

beyaz, fiat, doblo... katmerli katmerli gelmiş.

çok ama çok haklısın daha bugün bir tanesi kendisine kırmızı bize yeşil yanarken benim ve bir kurye arkadaşın önünden teğet geçti.

geçmiş olsun neyseki doblodaki davar duruma itiraz etmemiş

Teşekkür ederim,ilk baş duruyordum vs saçmalamaya çalıştı,itiraz ediyorsan polis çağırayım dedim.Razı oldu tutanağa,yok acelem var yok geç kaldım vs diye diye.
Siz siz olun hiç sallamayın denilenleri,ya tutanak ya polis diyin başınıza gelirse.Ekipmanınız tam olsun tekrar tekrar söylüyorum.Ben acemiyim motorda ama trafikte acemi değilim,şakası yok bu işin.
Botlarım olmasaydı ayaklarım ve kaval kemiğim zarar görecekti motor altında kaldığından ve vitesin geri dönmesinden dolayı.
Montum olmasaydı sırtlığım olmasaydı düştüğüm için bütün basınç kaslarımda ve kemiklerimde olacağından ezilmeler ve ağrılar fazla olabilirdi.

Ha birde mutlaka kamera taşıyın.Ben taşıyorumda noldu,hafızası uzun yolda doldugundan çekim yapamadım.İlk işim yedek kart almak ve motoru garaja sokana kadar kayıtta kalmak...

Çok geçmiş olsun. "İnsanlar genelde gidecekleri yere varmaya yakın kaza yaparlar" tezi doğruymuş demekki.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:52 ----------

çok ama çok haklısın daha bugün bir tanesi kendisine kırmızı bize yeşil yanarken benim ve bir kurye arkadaşın önünden teğet geçti.

Günlük hayatta çok şey yaşıyoruz arabada sürsek motosiklette sürsek değişmiyor tablo çok fazla.Sığır gene sığırlığını yapıyor.
İşin garip yanı geçen hafta 2. seviye motosiklet eğitiminde ani durumlarda kaçışı öğrendik uyguladık çokca kez.Gel gelelimki burda kaçacak yer bırakmadı sürücü ne soldan ne sağdan. lan noluyo nereye gidiyon demeden olay gerçekleşti. :mrgreen:

Bu kazalarda kılık kıyafetlerdeki hasarlar sigorta tarafından karşılanıyor mu?
Malum motosikletten daha fazla hasar çıkabilir.

bu konuda bilgim yok maalesef.Kasko olsa belki karşılayabilir ama sigorta karşılarmı bişey diyemiyeceğim.
Dediğiniz gibi sağlam ekipmanlar hasardan pahalıya geliyor.
Bu kazalarda kılık kıyafetlerdeki hasarlar sigorta tarafından karşılanıyor mu?
Malum motosikletten daha fazla hasar çıkabilir.

Expertiz bekliyoruz.
Sebebini de söyleyebilirseniz daha bir yardımcı olabilirsiniz.

Bende çıkan sonucu buradan paylasirim diğer kullanıcılar bilgilenmis olur

Burada nasıl arkadaan çarpma olduğunda her zaman arkadan çarpan kusurlu bulunur ise. ( ters şeride girme vb . extrem durumlar hariç ) Eğer Karşı taşıt sizin motorunuza fiziksel temasta bulunmamış ise sigortacılık açısından karşı taraf size zarar vermemiş olur. ( teknik olarak siz haklı olabilirsiniz)

Sigorta şirketi burada sıfır temas var diyecek.. Araç durmuş ama motosiklet duramamış diyecek.. Konu bu..Doblonun kazaya temas olmadan sebebiyet vermesini kaale almayacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar