İlk kazayı başarıyla tamamladık

öncelikle geçmiş olsun. çarpma olmadan da kaza yaşanabiliyor. böyle bir gerçek varken temas şartı aramadan ödenmesi lazım ama bazen saçma şartlar olabiliyor. bende sonucu merak ettim.

Kaza sonrası sadece araçta olan hasar değil sizin ekipmanlarınızda olan hasar da sigorta tarafından karşılanır.iki sene önce yaptığım bir kazada hasarlı olan kaskımı sigortadan yenisi ile değiştirmiştim.

Araç nerde ve nasıl durmuş,yol kontrol etmeden yola atlamış ve 2 şeridi kapatmış vs .

kazaya sebebiyet diye bir olay var trafikte.
Herneyse.

Expertiz geldi,fotoları çekti,servisle pazarlığı yaptı gitti.

Şimdi çıkacak sonucu bekliyeceğiz.

Son düzenleme:
1200 TL mi, hocam naptın yav?
karbonfiber mi taktırıcan

parçalar yaklasık 950tl tutuyor.250de işçilik alıyor.

Birsürü ıvır zıvır parça tespit edildi değişecek.Bazılarının ismi yukarıda yazıyor bazılarıda aklımda kalmadı.
Koruma demiri olmasa dahada kabarırdı liste.

Super Moderator
Tutulacak kaza raporunda doblo sahibi yolun iki şeridini ihlal edip, kural dışı dönüş yaptığını kabul ettiği an, motosikletli arkadaş, üzerindeki yırtılan montuna,özelliğini yitiren kaskına kadar karşı tarafın sigortasından bunların tamamını talep eder, ve ispatı durumunda paşa paşa ödetir. Trafik sigortasının zorunlu olmasının sebebi de budur. Karşı tarafa zarar verdiğinizi kabul ettiğiniz an, sigortanız devreye girer ve bu durumun bedelini öder. Burada sigorta araba çarpmış, çarpmamış, durmuş, motor duramamış, vs. vs. gibi durumlara karışamaz. Sonucu tutanak belirler ve kusurlu kim ise, karşı tarafın hasarını ödemek ile yükümlüdür. Hatta ve hatta, genel kültür olması açısından yazıyorum, yeni yönetmelik ile, örnek veriyorum aracınızın günün şartlarında değeri 50.000 TL'dir, atıyorum hasarın onarılmasından sonra motosikletiniz artık 44.000 TL ediyor (Kazalı araç, değer kaybı) aradaki bu 6.000 TL'lik değer kaybını da üzerine gittiğinizde paşa paşa alırsınız. Konu ile alakalı kişiler işin resmi boyutu hakkında bilgi paylaşabilirler.

Tutulacak kaza raporunda doblo sahibi yolun iki şeridini ihlal edip, kural dışı dönüş yaptığını kabul ettiği an, motosikletli arkadaş, üzerindeki yırtılan montuna,özelliğini yitiren kaskına kadar karşı tarafın sigortasından bunların tamamını talep eder, ve ispatı durumunda paşa paşa ödetir. Trafik sigortasının zorunlu olmasının sebebi de budur. Karşı tarafa zarar verdiğinizi kabul ettiğiniz an, sigortanız devreye girer ve bu durumun bedelini öder. Burada sigorta araba çarpmış, çarpmamış, durmuş, motor duramamış, vs. vs. gibi durumlara karışamaz. Sonucu tutanak belirler ve kusurlu kim ise, karşı tarafın hasarını ödemek ile yükümlüdür. Hatta ve hatta, genel kültür olması açısından yazıyorum, yeni yönetmelik ile, örnek veriyorum aracınızın günün şartlarında değeri 50.000 TL'dir, atıyorum hasarın onarılmasından sonra motosikletiniz artık 44.000 TL ediyor (Kazalı araç, değer kaybı) aradaki bu 6.000 TL'lik değer kaybını da üzerine gittiğinizde paşa paşa alırsınız. Konu ile alakalı kişiler işin resmi boyutu hakkında bilgi paylaşabilirler.

tabi ki o değer olayını eksper denilen bişiden anlamayan uzmanlar belirlediği için, genellikle 5 bin tl olması gereken tutarı 3 bin tl yazıp geçiyorlar.

tuttuğumuz tutanaktaki açıklama kısmına doblo sahibi de 2 şeridi kapattığını yazdı ve kabul etti.
Değer kaybı olayını dün izlemiştim bir video da 8/8 karşı tarafın kusurlu olması şartı deniliyordu,rapor çıksın bakalım.
Ha bu arada ekspertiz geldiğinde motorun bedelinide sormuştu,demek ondan sordu.
Bu değer kaybı olayını atlamamalıyım.

Son düzenleme:
geçmiş olsun. bu tür kazalarda genelde ucuz atlatabiliyoruz.
lakin otobanda olan büyük kazalarda malesef,küçük hatalar büyük sonuçlara sebep olabiliyor.

geçmiş olsun. bu tür kazalarda genelde ucuz atlatabiliyoruz.
lakin otobanda olan büyük kazalarda malesef,küçük hatalar büyük sonuçlara sebep olabiliyor.
Teşekkür ederim Allah korusun küçüğündende büyüğündende.
Fotoğrafçıda fotoğrafları çıkartırken konu açıldı genç arkadaştı fotoğrafçı.Abi motordan soğudum vs diyor.
Noldu hayırdır
İlk kez bindim marketin camekandan içeri girdim vs.Ekipman varmı sürmeyi biliyomuydun.YOK bilmiyorum ekipmansızdım.
İyiki ölmemişsiz dedim.
Bu işin şakası yok,çocuk oyuncağı değil.Ufak hatalar canlara malolabiliyor maalesef.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:35 ----------

Sonucu merak edenler ve başına gelebilecekler için sonucu yazmak istiyorum.

Hasar sigorta tarafından karşılandı ve motosikletimi yapıyorlar.
Aklınızda olsun kaza sırasında hengameye getirip araçları oynatmadan resimleyin birkaç açıdan.Tabi size birşey olmadığını düşünerek söylüyorum.
Diğer senaryo içinde mutlaka kask kamerası kullanın.Suçluyu suçsuzu ayırmada vazgeçilmez kanıt..

Arkadaşlar karşı taraf %100 hatalı çıkmış, şimdi bu değer kaybı olayı nasıl oluyor,sigortayi aradım motorlara olmuyor vs sacmaladi.

Napıyoruz bu durumda

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar