bir abimin tavsiyesi üzerine tourin ile başlamaya karar verdim

tıbben düşünecek olursak 2 teker kesinlikle kullanılmamalı ama biz burada eğlenceden bahsediyoruz ve ben bisiklette bile zevk alan bi insanım ve 4 yıldır aynı bisiklete binip zevk alıyorum yani kısaca zevkler ve renkler karşılaştırılamaz birde şu ego olayına gelirsek galiba siz o acıyı çok çekmişsiniz başkalarının egosuna laf ediyorsunuz.

Tıbben düşünecek olursak 2 teker kullanılmalı ancak dozunda kullanılmalı.
Bisiklet kullanıyormuşsun ne güzel. Al 2.el bir yer bak keyfine. Neden bu kadar zor geliyor? Yap 5000km tecrübe aldigin paraya sat. Peynir ekmek gibi satılıyor zaten.
Neden bu kadar zor geliyor madem egon yoksa? Dediğim kombinasyon en akilci başlangıç.
Hem parasal
Hem risksel
Sonuç?

Tıbben düşünecek olursak 2 teker kullanılmalı ancak dozunda kullanılmalı.
Bisiklet kullanıyormuşsun ne güzel. Al 2.el bir yer bak keyfine. Neden bu kadar zor geliyor? Yap 5000km tecrübe aldigin paraya sat. Peynir ekmek gibi satılıyor zaten.
Neden bu kadar zor geliyor madem egon yoksa? Dediğim kombinasyon en akilci başlangıç.
Hem parasal
Hem risksel
Sonuç?

şahsi düşüncem 1 yıl 120 km/s en fazla hız kullanımı ardından izmir yollarına çıkacağım ondan hızlanmam gerekecek
2. el bişey elıp 5000 km yapıp aynı fiyata satıp gidip 600 lük touring almam gerekecek okadar uğraşmaya niyetim yok ama benim aldığım 650 lik touring gurubunun en kolay öğrenileni onun için bmw planlıyorum yani ego bana pek işlemiyor :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:43 ----------

suzukiyi hiç bir tanıdığım önermedi bende araştırmadım nedense ama bi araştırayım tavsiye için teşekkür ederim

Su şehirler arası yol muhabbetine de bitiyorum.
Ben ybr ile izmirden çıkıp kıyıdan antalyaya inip ordan sakaryaya çıktım.
Hic de yatmadım.
Belki uzun sürüyor belki sıkıcı oluyor ama onun keyfi de o gün başkaydı. Belki simdi sıkılırım ama o zaman keyifliydi gayet.

Bir şeyleri kademe kademe yapıp uzun sure keyif almak varken , en tepeden başlayıp hem gereksiz risk almak , hem de alacağımız toplam zevki yari yarıya azaltmak neden?

Ben cevap vereyim : eziklik ve ego.
Çoğu insan kendine ybr yi yaklaştırmıyor sanırım.
Asil olarak psikolojik olarak yetersiz hissetmekten kaynaklanıyor tabiki , tıbben düşünürsek.

şimdi bu hakaretlerin ne gereği vardı ki? durup dururken gelip hakaret etmişsin. 600lükle motosiklet hayatına başlamak isteyen ezik mi oluyormuş? senin bu hakaretlerinin nedeni nedir acaba ben de onu merak ettim?

şimdi bu hakaretlerin ne gereği vardı ki? durup dururken gelip hakaret etmişsin. 600lükle motosiklet hayatına başlamak isteyen ezik mi oluyormuş? senin bu hakaretlerinin nedeni nedir acaba ben de onu merak ettim?

boşverin takmayın onuda şöyle bir bilgi buldum ve son cümlesi çok ilgimi çekti

Standart olan yeniden tasarlanmış dökme hafif alaşımlı tekerleklerle kolay off-road sürüşlerin bile kolayca üstesinden gelinir. 3.0” olan arka tekerlek jantı yüksek hızlarda sürüş dengesi sağlamak için 3.5” olarak genişletilmiştir. 110/80 R19 59V ve 140/80 R17 69V boyutlarındaki lastikler sırasıyla 2.50 x 19“ ön jantlara ve 3.50 x 17” arka jantlara takılmıştır.
Yeni BMW G 650 GS'nin şasisi şehir dışı yollarda mümkün olan en çok çeviklik ve kaygısız viraj dönüşü keyfi için tasarlanmıştır, fakat ne konfordan ne de sürüş kolaylığından taviz verilmemiştir. Yüksek derecedeki sürüş dengesi, gidon hassasiyeti ve yol tutuş ilk kez motosiklet kullanan kişilere bile güven aşılar.

boşverin takmayın onuda şöyle bir bilgi buldum ve son cümlesi çok ilgimi çekti

Standart olan yeniden tasarlanmış dökme hafif alaşımlı tekerleklerle kolay off-road sürüşlerin bile kolayca üstesinden gelinir. 3.0” olan arka tekerlek jantı yüksek hızlarda sürüş dengesi sağlamak için 3.5” olarak genişletilmiştir. 110/80 R19 59V ve 140/80 R17 69V boyutlarındaki lastikler sırasıyla 2.50 x 19“ ön jantlara ve 3.50 x 17” arka jantlara takılmıştır.
Yeni BMW G 650 GS'nin şasisi şehir dışı yollarda mümkün olan en çok çeviklik ve kaygısız viraj dönüşü keyfi için tasarlanmıştır, fakat ne konfordan ne de sürüş kolaylığından taviz verilmemiştir. Yüksek derecedeki sürüş dengesi, gidon hassasiyeti ve yol tutuş ilk kez motosiklet kullanan kişilere bile güven aşılar.

hocam yazanlara inanmaktansa bence bi şekilde bi yerden bulup deneyip görmek lazım. ben deneme sürüşü için form doldurmuştum g650gs için mesela. henüz ses seda yok tabi alçaltılmış süspansiyon seçenekli olanından talep etmiştim muhtemelen ondan :). neyse sürmeden bu tarz yazılanlara pek itibar etmemek lazım. kimse malım kötü demez sonuçta.

hocam yazanlara inanmaktansa bence bi şekilde bi yerden bulup deneyip görmek lazım. ben deneme sürüşü için form doldurmuştum g650gs için mesela. henüz ses seda yok tabi alçaltılmış süspansiyon seçenekli olanından talep etmiştim muhtemelen ondan :). neyse sürmeden bu tarz yazılanlara pek itibar etmemek lazım. kimse malım kötü demez sonuçta.

oda doğru ya ama kullanmış abim var ve ben onun arkasında artçı olarak gitmiştim o motora aşık olma sebebim odur

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:02 ----------

bide ktm duke 390 diye bir bebek var onuda düşüne bilirim :D oda çok hoşuma gidiyor

Mersin İl Temsilcisi
Bir soru sorayım, cevanını biliyorsan direk büyük makinayla başla. Bilmiyorsan eğitim al. Anlaştık mı?
Sorum şu, 80 km ortalama ile gidiyorsun, zemin asfalt... ve birden yol bakım çalışması varmış ve zemin mucur veya kum yahut ikisi karışımına dönüştü ve bunu virajı bu hız ortalaması ile aldığını düşünürsek, yapman gereken refleksi biliyor musun?

Biliyorsan ne mutlu, bilmiyorsan jiroskopi nedir diye araştır...
Herkes araştırsın.
Ve ikarus sendromumu diye bir yazı paylaşmıştım, mutlaka oku kardeşim ve sonra karar ver :)

Bol şans, tekeriniz düz bassın...

200 kg makina. Düştüğünde kaldıramıyacağın bir aleti alıp napacan?

Bir soru sorayım, cevanını biliyorsan direk büyük makinayla başla. Bilmiyorsan eğitim al. Anlaştık mı?
Sorum şu, 80 km ortalama ile gidiyorsun, zemin asfalt... ve birden yol bakım çalışması varmış ve zemin mucur veya kum yahut ikisi karışımına dönüştü ve bunu virajı bu hız ortalaması ile aldığını düşünürsek, yapman gereken refleksi biliyor musun?

Biliyorsan ne mutlu, bilmiyorsan jiroskopi nedir diye araştır...
Herkes araştırsın.
Ve ikarus sendromumu diye bir yazı paylaşmıştım, mutlaka oku kardeşim ve sonra karar ver :)

Bol şans, tekeriniz düz bassın...

merhabalar :). dediğiniz şeyi düşününce bile bi garipsedim sanki düştümde ambulansı bekleyen kazazede gibi hissettim kendimi :D herneyse https://www.youtube.com/watch?v=e8IPJlW9dxI
dediğiniz kelimeyi arayınca sanırım tekerin dönmesiyle denge arasındakı ilişki ile ilgili birşey . bu arada o refleksi paylaşırsanız gerşekten çok sevinirim :) birazdan o dediğiniz karus sendromunu bulup okuyacağım .( konuyla alakası olmasada başlangıcla ilgili böyle konu gorunce bende biyerden girmek istedim kusura bakmayın :) )

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:51 ----------

düzenle butonunu bulamadığım icin tekrar yorum yazıyorum kusura bakmayın . sizin dediğiniz ikarus sendromunu okudum aman Allahım dedim :) . 3 yıldır araba sürüyürum 2.5 yıldır arabam var sanırım dediğiniz sendromdan 1 yıldır var taaki 2 hafta oncekı kazaya kadar ( ben yapmadım okuldan donerken kenarda gordum hep 80-90 la getigim yerdeki olan ölümlü kaza ) . arabayla bile bu sendrom olabılıyormuş ışıklarda eğer biri ara gazi verdimi ayar olurum yani ordaki ayni dediğinizi gibi birşey. bu şeyin farkında olmak cok iyi oldu yani size ne kadar teşekkür etsem az belki motorda 2-3 bin km yaptıktan sonra 5-6 ay sonra yani ölücektım kaza yapıcaktım belkide . bu sendromun farkında olmak cok onemli cidden sadece motorda değil araba , bisiklet hatta hayatın çoğu yerinde var . bu yazınızla belkide kaç kişinin hayatını kurtardınız / kurtarıcaksınız . bence her usta - acemi nin okuması gereken bir yazi elinize sağlık teşekkürler ...

Bu yazılanı muhakkak herkes yapsın. Çok önceden okumuştum. İnsanı tokat gibi kendine getiren bir konu.
Motor seçimine gelince arkadaşım, uzun süre CBR250 kullanıcı olarak tavsiyem hiçbir endişen olmasın makine senin istediğin herşeye rahatlıkla ve stabil bir şekilde karşılık veriyor. Uzun yoluda yaptım gazlamayıda yaptım sıkışık trafiktede çok kaldım ama hiçbir zaman pişman olmadım senin zaten beyanın üzere hızla bir işin yok kendini hiç riske atma iyice piş ondan sonra dene derim GS leri falan. O kontağa basıp tek başına kaldığında hiçbirşey anlatıldığı gibi teoride kalmıyor. Arkadaşımızın yukarıda yazdığı gibi daha belki yüzlerce kombinasyonlar gelecek önüne trafikte ve aklın yolu bir ki tecrübe burda devreye giriyor. Senin vasıflarında da eksik olan tek şey tecrübeyken varsın makinanda biraz eksik olsun.

Karar senin yolun açık olsun.

Yaklaşık 12 bin km motosiklet kullandım. "Bu arada şurdan motor aldım getirirmisin?" deyip il dışından motor getirten arkadaşlarımın motorlarında yaptığım km'leri saymıyorum. Arkadaşın transalpini kullandım, sonra başka arkadaşın F650sini. Tamam dedim "oldum artık ben" neredeyse gidip R1100RT alacaktım :cherry: Bir arkadaş aldı, 1 hafta kadar ben kullandım motoru. İzlenhimlerim;
1- RT ön kaldıracak makina değil ama deli gibi yanlayabiliyor, ve o güce hakim olmaya hazır değilmişim.
2- Bende süratle işim yok diyordum, bizdeki RT 195 km'de takılı kalıyormuş, onu öğrendim.
3- Ağır motor şehir içinde adamı gerçekten yoruyormuş.
4- Her şeyin bir sırası olmasına gerek yok hayatta, ama motosiklet işinde önce yürümek sonra koşmak gerekliymiş. Motorun viraja yatmamak için gösterdiği direnç ile bariyerlerin ekstra yakınından geçerken o son noktada anladım ki daha tecrübe gerekiyormuş.

Velhasıl, F650GS değil 1100 GS'de alabilirsin, hayat senin, ama unutma, güçlü motora bindiğinde işin rengi değişiyor.

Ben tekrar 250-500 cc arası motorları değerlendiriyorum.

Bence 250 cc'lik bir cruiser alın ve 3'lü çanta takın. Daelim Daystar 250 veya Hyosung GV 250 Aquila'dan birini tercih edin. Tüm dertleriniz derman bulsun. Kim hangi akla hizmet F650 G650 öneriyor anlamak mümkün değil.

Inazuma al Inazuma. 11000 km CRF 250L, 12000 km Inazuma kullandım. Arkadaşlarda ne kadar motor varsa alıp 1-2 turlayıp denemeye çalıştım. Bir tek anahtarı uzatılan Hayabusa'yı reddettim. Çünkü Honda GS3'te CBF 1000'in gazını dilediğin gibi açınca onun ne yapabileceğini ve benim ne yapamayacağımı gördüm. Tavsiyem 250 cc. Uzun yola gelir, vergisi az, şehiriçi daha rahat.

Al bir suzuki inazuma keyfine bak. Ne ağrı ne yorgunluk paşa paşa gidersin.

Evet ezik oluyor.
Kapitalist sistemin seks kölesi de olabilir o ayrı mevzu.

Bazı şeyleri aşamamış demektir.ezikten kastim da bu.

Alıp satmaya uğraşmak istemiyorsan , almakla da uğraşmadan senin için en doğrusu olur konu sahibi.

DKN

tourin başka bişeye deniyodu sanırım :) touring doğrusu. aralarda ki - - - işaretine de bi anlam veremedim türkçe dersinde bile böyle bişey görmemiştik

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar