.asıl mesele motor montumda çantadaydı..napcma netcem diye düşünürken (şortla yazlık malzemeyle kaldım ortada..) dayımın evine geldim dayımın pantolonundan birini giydim birde kazağını giydim tişört üzerine...ve İstanbul yoluna çıktım...akşam Balıkesire gelince yolda Abim aradı...benğim Kappayı bulan arkadaş çantayı kırıp içinde ruhsattdan adıma bilinmeyen numaralardan abimi aramış..abimin numara bana kayıtlı...abim ruhsatın çantan Akhisarda eleman sana pTT Kargoyla atacak dedi çok sevindim..
Abi bu mallık sayılmaz ama, talihsizlik diyelim.
Ruhsattan size ulaşan abiye de helal olsun.
Aklıma geldi,
benim değil motorumun eski sahibinin mallığını yazayım.
Motoru alacağız sahibi ile anlaştık, çektik bir noterin önüne. Kilit disk kilidi filan yok. Dedi ki burda motor çalınmaz rahat ol filan. Tam içeri gireceğiz. "aaa ruhsat koltuk altında kaldı " dedi arkadaş. Yahu dedim motor çalınsa ne yapacaksın ruhsat da gider, haklısın dedi aldı ruhsatı girdik notere.
Sıra bekledik, para alışverişi bitti, satış işlemleri bitecek imzalar atıldı, ayak üstü sohbet ediyoruz iyi alışveriş oldu, irtibatı koparmayalım malımın arkasındayım vs. vs.
O arada elemanın telefon çalıyor ısrarla yabancı bir numara arıyor. Ben de herhalde motor ilanda arayan soran var diye düşünüyorum. Sonra dayanamadı açtı. "Hadi yaaa" diye söylenip koşarak noterden çıktı adam.
Ben ne olduğunu anlamadım geçici ruhsat elimde kaldım.
Adam ruhsatı alırken sele altına anahtarı takıyor ve orda unutuyor.
Yarım saat boyunca üzerinde anahtar, ve motorun kilidi vs yok.
Genç bir arkadaş durumu farkediyor, plakadan motoru arıyor sahibinden.com üzerinde araştırıp buluyor numarayı , arayıp " abi motoru satıyorsun herhalde ama anahtar üzerinde kalmış gel ben yanında bekliyorum" diye telefon ediyor.
O an motor çalınsa (daha doğrusu motorum çünkü satış işlemi bitmişti) neler olurdu düşünmek bile istemiyorum.
Çıktığımda elemanı bulup teşekkür edecektim ortalıkta yoktu.
Redkit gibi görevini yapıp ufuklara doğru yol almış ,
Koca yürekli adam umarım istediğin motora bulursun ve karşına hep senin gibi düzgün insanlar çıkar :rendeer: