seriousman;
Varsayımların sonu yok, bilen birine göstermekte yarar var. Vites (Ben terazi diyorum) öne arkaya ayarlanabiliyordur.
Ben topukla basmıyorum. yılların vermiş olduğu debriyaj alışkanlığı ile ayak ucu ile yukarı kaldırıp aşağıya basıyorum.

Bende zincir çok ses yapıyordu. özellikle 3 ve 4. vitesde belli bir hızdan sonra gaz kesince şak şak alttan vuruyordu. zinciri gerdik ses gitti.
Motoru 1750ye 2.el bayandan aldım. daha 4.000 km de 2015 model 3 aylık motor. iyi denk geldi. Trafik sigortası 85 TL tuttu. Notere de 110 TL para verdim
Montum vardı. spd kask, spd topcase, birde zincir aldım. hırkıslar için, bugün söküp sinyale bağlı olan cıyaklamayı keseceğim. cıık cıkk ötüşü beni deli ediyor. dün akşamda eve gelirken ön far gidip gelmeye başladı. çok sinir oldum. sanırım kablolar gevşek tam birbirine temas etmiyor. korna düğmesi de çalışmıyor. yeni korna aldım 10 TL, bugün söküp test edeceğim. herkese hayırlı bayramlar, bol ve keyifli gezmeler dilerim
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:53 ----------
Bugün bayram gelen giden de yok, servis de kapalı, şu sinyali açınca cıyak cıyak bağıran cismi sökeyim dedim.
Birde motoru aldığımda korna çalışmıyordu. 10 TL ye yenisini almıştım. almaya da gerek yokmuş, kablosu çıkmış.
aldığım kişi yıkadım sustu demişti. bende bozuldu diye yenisini aldım ama yedek olrak kalacak
Kısa da bir sorun vardı. bir yanıp bir yanmıyordu. ampule dokununca kendine geliyor. sanırım ampulun yenisini alacağım
Sökerken klasik tırnak kırmayı yaptım. mübarekler hiç açılmasın diye yapıyorlar herhalde
Kuyruk kısmının içindeki geçme erkeğide kırdım. oda çamurluk kısmından atılan vida yüzünden, hayvanlar alttan vida mı atılır.
her yeri yıldız tornivida ile açıyorsun kuyruğu gelince zorlanıyorsun. bende kastırayım dedim. iyi ki sinirden çekmedim.
yan granaj çatlardı. açacak olanlarında haberi olsun. 7-8 anahtarı ile sökülüyor. hatta lokmanız varsa çok daha kolay sökersiniz
Stop üstünde küçük bir aparat var. 2 vida tutuyor. vidaları söktükten sonra, ileri geri yaparsanız tırnaklar çıkıyor.
Motoru aradım taradım. korna türü bir şey aradım. kornadan bile çok bağıran cihazı buldum. Döt kadar şey nasılda ötüyor.
hemen kablosunu kestim. ses kesildi. komple içinden alıp, kabloları eski yerine takıp, flaşörü yerine bantla sabitledim.
çünkü orjinal lastiği anında koptu. mondial sen çok yaşa, bir tane üründe güzel olsun. 35. kalite ürünler tebrik ederim.
Motorun sökmedim. incelemedik, karıştırmadık yerini bırakmadım.
Son olarak topladım. kilidini takdım. yerine çektim. artık güzel ve boş günlerde dolaşmak kaldı.
Şimdilik benden bu kadar, tek sorunum kısa far ampulu ve arka stop bağlantısındaki temassızlık, arka stopu da topladıktan sonra fark ettim.
tekrar sökmek zoruma gitti. başka bir zaman sökerim. Yağ değişiminde el atarım herhalde