2 gün önce kırmızı renk snappy almış bulunmaktayım. motosikletin plakası ruhsatı dün çıktı ve bende kısa bir şehir turu yapayım dedim ancak motosiklet sanırım çok yakıyor ve sürüş sırasında acayip şekilde benzin kokuyor ve full depoyu 70 km de bitirdi. Neyse motoru garaja bıraktım ertesi gün sabah garajda motorun altında bir iki damla benzin yere akmış. Bundan dolayı motosikleti servise götürdüm ustalar baktı herhangi bir kaçak yok denildi. Bunun üzerine ben motorun altında birkaç damla benzinin yere akmış olduğunu söyledim. Usta bana tahliye borusundan pis benzin akmış olabilir dedi biraz daha kullan dedi. Bende keyfim kaçmış bir şekilde evin yolunu tuttum. Sıfır km aldığım bir motorda neden bukadar benzin kokusu olabilir ve 100 cc motor hacmine sahip bir motosiklet full depo ile nasıl 70 km gidebilir anlamış değilim. diğer emsalleri en az 130 km gittiklerini söylüyorlar.
Not: Motosikletim daha 80 km de .
Başka bi servise git birleştirirken bi hata olabilir veya fabrikasyon hatasi parçalar olabilir civatalarda gevşeklik olabilir , servis ilgilenmesse başka bi ustaya götür baktir motora 0 alette sorun olması can sıkıcı , kaça geldi sana fiyat olarak ?
Merhaba arkadaşlar, foruma defalarca giriş yaptım ancak yeni üye oldum.
Bende 100 SFC Snappy X kullanıcısı olarak motorun tiremesinden çok rahatsız oluyorum, özellikle ön farların titremesi ve motorun fazla bağırması sinir bozucu oluyor.
Bir de lastik patlamasına çözüm bulamadım; ufacık bir şey girse lastik patlıyor. Lastikçiye sordum dublex lastik Cup'lara olmadığını belirtti.
Titreşim sorunu bendede aynı. Özellikle selenin ön taraftaki seleyi depoya sabitleyen mili metal olduğu için 60 km den sonra selenin ön kısmında zırıltı oluyor. Lastik konusuna gelecek olursam, ben 1850 km'deyim daha hiç patlamadılar. Bence sen havasını çok fazla basıyorsun. Ben ön lastiğe 25 psi, arka lastiğe ise 28 psi hava basıyorum. Motosikletin parça kalitesi ve işçiliği kötü ancak fiyat/performans olarak düşünürsek (10) üzerinden (7) alır. Motosikletin yakıtı çok hoşuma gitti 100 km'de şehir içi tek kişi normal kullanımda 1.8 litre ortalama yakıt tüketimi var.
Snappy X için hangi lastikleri önerirsiniz?
Şu michelin lastik ?
Kitapçıkta 2.25x17 ön 2.50x17 arka olarak görünüyor ama ikinci el aldığım motosikletimde ön 2.50 arka 2.75 lastik takılı. Arka lastikle bir alıp veremediğim var, lastikleri değiştirmek istiyorum.
Snappy X için hangi lastikleri önerirsiniz?
Şu michelin lastik ?
Kitapçıkta 2.25x17 ön 2.50x17 arka olarak görünüyor ama ikinci el aldığım motosikletimde ön 2.50 arka 2.75 lastik takılı. Arka lastikle bir alıp veremediğim var, lastikleri değiştirmek istiyorum.