Ve 1 ton hayal kırıklığı

Hocam Fransa avrupanın gözbebeği sayılır mutlaka türkçe sınav ve teorik olarak anlatan biri olması lazım sizinle aynı düşünceleri paylaşıyordum ama biraz araştırınca Türk ehliyet kursu buldum adamlar türkçe ekstra teorik ders bile veriyolar sabah atıyorum bilmem kaçtan bilmem kaça almanca akşam ise bilmem kaçtan bilmem kaça türkçe teorik ders veriyolar mutlaka araştırın bulcağınızdan eminim kağıt işlerinizide bir tanıdığınız olduğunu varsayarak konuşuyorum oyle halledersiniz yeterki teori ve direksiyon sınavınızı bir şekilde verin :)

Tahmin ettiginiz gibi trafigi güzel degil. Trafikte yayalara, diger araclara saygilari yok. Ozellikle Fransa`nin ic bölgeleri daha da kötü. Davulun sesi misali.

Tahmin ettiginiz gibi trafigi güzel degil. Trafikte yayalara, diger araclara saygilari yok. Ozellikle Fransa`nin ic bölgeleri daha da kötü. Davulun sesi misali.

Bunu öğrendiğim iyi oldu. teşekkür ederim. Ne güzel bilmediğimiz bir şeyi daha öğrendik. Sizin nicki görünce aha nudalı diyorum nedense. :D

Estagfurullah. Avrupa hakkinda basma kalip cok fikirleri var insanlarin. Sanildigi gibi degil avrupa. Yere tüküren, cöp atan kisilerin sayisi az degil. Asfalt kalitesi de en iyi isvicrede. Motorlar ucuz ama orasi kesin bilgi :D Kafalardaki avrupa hayallerinin oldugu ülkelerin basinda isvicre gelir bir gün yolunuz düserse beklerim yazin lütfen cekinmeyin. Isvicre`de yasamaninda bir bedeli var :D

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Üzülme, aksine hırs yapıp dili daha çabuk öğrenmeye bak, ayrıca bildiğim kadarı ile 3 tekerlekli sürebiliyorsun yamaha trıcty, piaggio mp3 gibi, yine yanılmıyorsam 300 cc altındaki araçların otobanlara çıkılmasına izinde verilmiyor.

Aynen hocam motosiklet adama dilde öğretir.
teker zevki başka, 3 teker bize uymaz hocam küçük çocuklar gibi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:40 ----------

50cc motor serbest 50cc al

Hocam eve 50cc işkence olur resmen, 80 kiloyum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:42 ----------

Ehliyet Kursuna Ana dilin ile kayıdolabiliyorsun. Sadece söylemen gerek.

Hocam Türkçe eğitim veren bir kurs var ama biraz sıkıntılı, geçmişi pek iç açıcı değil bizim için.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:45 ----------

Araplar bile 2 ayda turkce ogreniyorlar.
Gidip nimetinden faydalanacaksan tabiki dilini ogreneceksin adamin.
Ben burda sokakta kendi aralarinda arapca konusan insandan nasil cekiniyor ve onu ayipliyorsam (uzun sure kalmis olacak tabi ki) seni de oyle gormeleri gayet dogal.

Ayrica , fransa b ehliyetle motor kullanmaya izin veriyor ise demek ki ona dair belli egitim veriliyor.
Senin b ehliyetinle tr de motosiklet kullaniliyor mu? Yok.
Nerde o zaman cifte standart?

Ben fransa olsam bizim ehliyeti gecerli saymam bile. Ehliyetsiz gibi davranirim. Ne sinav sinav , ne egitimi egitim.

Hocam o konuda haklısınız eğitim şart bizim milletimize.
Zaten genel anlamda biraz eğitimli olsa herkes çok daha iii yerlere gelecektir ülkemiz...

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:48 ----------

Bu kadar çok BOŞ konu açacağına biraz ehliyet işini araştırsan bu duruma hiç düşmezsin

Hocam yorum yapmadan önce konuyu okumanızı veya en azında bir göz gezdirmenizi tavsiye ederim,
yorum yapmak için yorum yapmayın.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:50 ----------

Öyle güzel trafiği olan ülkede ben motor olmuyorsa bir bisiklet alırdım. Olmuyosa olmuyor işte. Ben olsam gider c r almak için biriktirdiğim parayla dil oğrenmeye çalışırdım. En büyük öncelik dil.

Hocam 2 teker 2tekerdir olmadı bi bisiklet alırım.
Dil konusunda tam tersi hocam devletin dil kursuna gitmem karşılığında bana aylık 400-600 lira para verdiğini öğrendim.
Birde diğer seçenek olarak hem iş kursuna gidip iş öğrenip birde yanında dil öğrenmeme karşın 600-800 euro para alabiliyorum aylık.
Elektronik üzerine iş-eğitim kursu almayı düşünüyorum aslında.
"İNŞALLAH" haftaya 2 sinden birine başvuracağım hocam.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:55 ----------

Hocam Fransa avrupanın gözbebeği sayılır mutlaka türkçe sınav ve teorik olarak anlatan biri olması lazım sizinle aynı düşünceleri paylaşıyordum ama biraz araştırınca Türk ehliyet kursu buldum adamlar türkçe ekstra teorik ders bile veriyolar sabah atıyorum bilmem kaçtan bilmem kaça almanca akşam ise bilmem kaçtan bilmem kaça türkçe teorik ders veriyolar mutlaka araştırın bulcağınızdan eminim kağıt işlerinizide bir tanıdığınız olduğunu varsayarak konuşuyorum oyle halledersiniz yeterki teori ve direksiyon sınavınızı bir şekilde verin :)

Hocam kağıt işleri çok büyük bir dert eğer anlayan bir tanıdığınız yoksa.
Bir tane Türk ehliyet kursu buldum ama biraz sıkıntılı.
Oturum uzatmayı sağlama almak için haftaya iş-eğitim kurslarına başvurmayı düşünüyorum. Yaş 20ye geldi neredeyse Türkiye de çalışıyordum ama burada aileme yük olmamak için hemen iş bulmaya bakıcam ehliyetten önce malum geleli 5-6 ay oluyor durumlar sıkışık.
Şimdilik araba almaya karar verdik, motoruda artık yenniden çalışıp alacağım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:01 ----------

Hocam bence bu konuda haksızsınız, bence özellikle yayalara çok saygılılar.
Çünkü yayalar için kırmızı yanıp arabalar için yeşil yansa bile yayalrın geçmesine kesinle müsaade ediyorlar. Paris vs kadar kalabalık yerlere gitmedim ama benim gördüğüm yayalara gerçek manada çok saygılılar.Hatta arabaları geçtim yayaları görünce tırlar bile durup yayaların geçmesine müsaade ediyor.
Arada istisnalar olmuyor değil normal olarak.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:06 ----------

Estagfurullah. Avrupa hakkinda basma kalip cok fikirleri var insanlarin. Sanildigi gibi degil avrupa. Yere tüküren, cöp atan kisilerin sayisi az degil. Asfalt kalitesi de en iyi isvicrede. Motorlar ucuz ama orasi kesin bilgi :D Kafalardaki avrupa hayallerinin oldugu ülkelerin basinda isvicre gelir bir gün yolunuz düserse beklerim yazin lütfen cekinmeyin. Isvicre`de yasamaninda bir bedeli var :D

Yalnız hocam basma kalıp fikirler konusunda gerçekten çok haklısınız, yurtdışında yaşamak o kadar kolay değil.
İsviçrenin neresinde yaşıyorsunuz acaba, baseldemi çünkü genelde Türkler orada yaşıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar