Motor bozuldu Sorun ne olabilir?

Merhaba arkadaşlar.

Bu sabah işe gelirken motor stop etti. Bir daha da çalışmadı. Stop öncesinde yüksek viteste kullanıyordum trafikten dolayı yavaşlamam gerekti ve vites 3ten 2ye geçtikten sonra motor stop etti. Bakımını 250-300 km kadar önce yaptırmıştım. Dün akşam da zincirini yağladım. Motor tamirinden anlamam ama sorun ne olabilir? Marş basmamış olabilir gibi geldi, akü ile ilgili olabilir sorun. Motoru olduğu yerde bırakıp işe geldim aklım orda kaldı. Akşam çıkınca ilgileneceğim ama ne yapabilirim bilmiyorum. Ayak marşını kullanmayı da bilmiyorum ama izlenimlerimden faydalanıp onu da denedim yine çalışmadı. Motoru vurdurmayı da deneyebilirim belki (ilk önce öğrenmem lazım tabi) Motorum ybr 125. Kendim üstesinden gelebilir miyim? Yoksa bir ustaya falan mı göstermek gerekir? Çekici çağırmak çok pahalıya patlar diye o seçeneği şimdilik düşünmüyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Herkese kazasız belasız yolda kalmasız sürüşler..

Marşa bastığında marş motoru gıv gıv gıv dönüyormuydu? Dönüyorsa akü sağlam
Dönmüyorsa akü ile ilgili sıkıntın vardır. Ayakmarşı veya vurdurma yaparsın gideceğin yere kadar.

Daha fazlasına orada yapabileceğin birşey olmaz ki; zaten motor bilgin azmış. Mecburen çekici yada anlayan biri oraya gelecek ki o da garanti değil

Merhaba arkadaşlar.

Bu sabah işe gelirken motor stop etti. Bir daha da çalışmadı. Stop öncesinde yüksek viteste kullanıyordum trafikten dolayı yavaşlamam gerekti ve vites 3ten 2ye geçtikten sonra motor stop etti. Bakımını 250-300 km kadar önce yaptırmıştım. Dün akşam da zincirini yağladım. Motor tamirinden anlamam ama sorun ne olabilir? Marş basmamış olabilir gibi geldi, akü ile ilgili olabilir sorun. Motoru olduğu yerde bırakıp işe geldim aklım orda kaldı. Akşam çıkınca ilgileneceğim ama ne yapabilirim bilmiyorum. Ayak marşını kullanmayı da bilmiyorum ama izlenimlerimden faydalanıp onu da denedim yine çalışmadı. Motoru vurdurmayı da deneyebilirim belki (ilk önce öğrenmem lazım tabi) Motorum ybr 125. Kendim üstesinden gelebilir miyim? Yoksa bir ustaya falan mı göstermek gerekir? Çekici çağırmak çok pahalıya patlar diye o seçeneği şimdilik düşünmüyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Herkese kazasız belasız yolda kalmasız sürüşler..

Tamirinden sonra sorunun tam olarak neymiş buraya yazar mısınız, belki birinin işine yarar.

Senin muhtemelen Akü problemin var gibi görünüyor. Gazı kesince şarj miktarı düştüğü için motor stop etmiş olabilir. En basit olarak kontağı açtığında gösterge ışıkları zayıf yanıyorsa ve kornan çalmıyor ya da çoz zayıf çalıyorsa akü bitmiştir.

Senin muhtemelen Akü problemin var gibi görünüyor. Gazı kesince şarj miktarı düştüğü için motor stop etmiş olabilir. En basit olarak kontağı açtığında gösterge ışıkları zayıf yanıyorsa ve kornan çalmıyor ya da çoz zayıf çalıyorsa akü bitmiştir.
Motor ayak marşı veya vurdurarak bir şekilde çalışırsa akü tekrar şarj olur mu?

Aküyü büyük bir bidon gibi düşünmelisin. Büyük bir bidonu kısa sürede ve az akan bir su ile dolduramazsın. Motosikletin ürettiği şarj ile akünüzü tam şarj ettirmeniz zor, ancak uzun yolda belki olabilir. Eğer akünüz sağlamsa aküyü redrösere bağlayıp uzun süre şarj etmeniz gerekli.

Eğer akünüz bozuksa bu akü de dibi delik bidon gibidir, ne kadar şarj ettirirseniz ettirin akü biraz bekleyince boşalacaktır...

Tekrar selam arkadaşlar.

Yorumlarınız için hepinize teşekkürler. Sorunu çözdüğümde burada bildireceğim.

Dün akşam motoru vurdurmaya çalıştım ama olmadı. Akü ile ilgili bir problem görünmüyor. Ben vurdurmaya çalışırken yoldan geçen bir motorlu arkadaş durup yardımcı olmaya çalıştı sağolsun. Ateşlemeye falan da baktı ve sorunun muhtemelen bujiden kaynaklandığını söyledi. Bujiyi değiştirirsen çözülür gibisinden bir şey söyledi. Ve mevcut bujinin kaliteli olmadığını söyleyip ncx marka bir buji takmamı tavsiye etti.

İnternetten araştırdığımda ncx değil de ngk, nc gibi markalar görüyorum. Bu bujilerin milimetreleri vs motordan motora, bujiden bujiye farkediyor mu? iridium diye bir şeyle karşılaştım bu bujiler soğukta daha iyi çalıştırıyormuş sanırım. tavsiye eder misiniz? Ben YBR'me hangi bujiyi almalıyım? Nerden alabilirim tavsiye edebileceğiniz online site var mıdır? yada Mecidiyeköy civarında alabileceğim bir yer? Ayrıca bujiyi söküp takmak için bir de anahtara ihtiyacım var. bunu da kaç milimetre olanından nasıl bir şey almalıyım? nerden alabilirim?

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bir an evvel bu sorunu gidermek istiyorum. Motorsuzluk çok fena!..

Son düzenleme:
Tekrar selam arkadaşlar.

Yorumlarınız için hepinize teşekkürler. Sorunu çözdüğümde burada bildireceğim.

Dün akşam motoru vurdurmaya çalıştım ama olmadı. Akü ile ilgili bir problem görünmüyor. Ben vurdurmaya çalışırken yoldan geçen bir motorlu arkadaş durup yardımcı olmaya çalıştı sağolsun. Ateşlemeye falan da baktı ve sorunun muhtemelen bujiden kaynaklandığını söyledi. Bujiyi değiştirirsen çözülür gibisinden bir şey söyledi. Ve mevcut bujinin kaliteli olmadığını söyleyip ncx marka bir buji takmamı tavsiye etti.

İnternetten araştırdığımda ncx değil de ngk, nc gibi markalar görüyorum. Bu bujilerin milimetreleri vs motordan motora, bujiden bujiye farkediyor mu? iridium diye bir şeyle karşılaştım bu bujiler soğukta daha iyi çalıştırıyormuş sanırım. tavsiye eder misiniz? Ben YBR'me hangi bujiyi almalıyım? Nerden alabilirim tavsiye edebileceğiniz online site var mıdır? yada Mecidiyeköy civarında alabileceğim bir yer? Ayrıca bujiyi söküp takmak için bir de anahtara ihtiyacım var. bunu da kaç milimetre olanından nasıl bir şey almalıyım? nerden alabilirim?

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bir an evvel bu sorunu gidermek istiyorum. Motorsuzluk çok fena!..

http://urun.n11.com/buji/yamaha-ybr-125-ngk-standart-buji-cr6hsa-2005-06-model-P53943992?cid=604001&gclid=CNvzr6as-8cCFQfgGwodQxwJkg

Bu işine yarar. db hondadan 15tlye almıştım. Sende online ile uğraşıp zaman kaybetme bir motor tamircisinde bile bulur en fazla 5-10tl fazla verirsin aynı paraya gelir online almakla. Eğer sorun buji değilse bile yedegin olmuş olur.

Bu arada motorun dün bıraktğın yerde mi :)
Yok hani sonra elinde bujiyle motorunu arama ne olur ne olmaz..

http://urun.n11.com/buji/yamaha-ybr-125-ngk-standart-buji-cr6hsa-2005-06-model-P53943992?cid=604001&gclid=CNvzr6as-8cCFQfgGwodQxwJkg

Bu işine yarar. db hondadan 15tlye almıştım. Sende online ile uğraşıp zaman kaybetme bir motor tamircisinde bile bulur en fazla 5-10tl fazla verirsin aynı paraya gelir online almakla. Eğer sorun buji değilse bile yedegin olmuş olur.

Bu arada motorun dün bıraktğın yerde mi :)
Yok hani sonra elinde bujiyle motorunu arama ne olur ne olmaz..

Hocam verdiğin linke baktım 2005-06 Model yazıyor benim motor 2011 model sorun olur mu? bir de bujiyi takıp sökmek için anahtar lazım bana. onu nerden bulabilirim biliyor musun?

http://urun.n11.com/buji/mafsalli-kombine-buji-lokma-anahtari-16208mm-P66782468

http://urun.n11.com/anahtarlar/platt-17-x-19-st-08-buji-anahtari-P54855777

yukarıda linklerini verdiklerim işimi görür mü?

Motoru bağladım güvenli olduğunu düşündüğüm bir yere umarım sorun olmaz :)

Çok teşekkürler.

Bu daha kaliteli. Kullanmadım bi kaç yerde performans ve yakıtta avantaj sağladığını, daha uzun ömürlü olduğunu yazmışlar.

http://www.motosikletparcalari.net/yamaha-ybr-buji-yamaha-ybr-125-buji-ngk-japon-cr6hix-pmu8888

Buji anahtarı olarak önerim boru şeklinde olanlar fakat mm meselesi var. 16-22 mm arası ölçülerde anahtarlar var, şunu al diyemiyorum yanlış yönlendirmeyeyim. Bujiyi almaya karar verdiğinde aldığın yere söyle sana uygun ölçüde anahtar gönderir.

YBR ESD buji: NGK/CR6HSA (buji tırnak aralığı 0.6mm-0.7mm
Ayak marşını kullan
Ayak marşı

Bujiye elektir geliyor mu? karbüratörden pistonlara benzin geliyor mu? motorda kompresör yeterli sıkıştırma
Fazla bilgim yok diyorsun anlayan biryle bakmanı tavsiye ederim

Tekrardan selamlar,

bu linkteki bujiyi ve bu linkteki buji anahtarını aldım arkadaşlar. fakat bujideki somundan bu anahtarın bi ucu çok büyükken diğer ucu küçük kalıyor. milimetre olarak mı yanlış aldım acaba? YBR'si olup da bujisini kendi değiştiren arkadaşların acil fikirlerine ihtiyacım var. Bayram süresince ilgilenemedim. 2 haftadan uzun bir süredir binemiyorum motoruma, çok özledim. Yardımcı olabilir misiniz? Bu bujiye hangi anahtar gider? Tanıdığım elden satın alabileceğim bir yerde bilmiyorum. Buji anahtarı nerden alınır Mecidiyeköy civarında?

Çok teşekkürler değerli yorumlarınız için. Kazasız belasız sürüşler...

Selenin altina olduguni tahmin ettigim (ybr de nerede bilmiyorum) akuye yakin yerlerde sigorta vardir beyaz ufak kutu icinde onda olabilir sorun. Yapabiliyorsan ona bir bak kopma yanma izleri varsa ampullerdeki gibi ondadir. Ozaman ayak marsi ile veya vurdurma ile calisir stop etmeden tamirciye git para bile almaz.

Tekrardan selamlar,

bu linkteki bujiyi ve bu linkteki buji anahtarını aldım arkadaşlar. fakat bujideki somundan bu anahtarın bi ucu çok büyükken diğer ucu küçük kalıyor. milimetre olarak mı yanlış aldım acaba? YBR'si olup da bujisini kendi değiştiren arkadaşların acil fikirlerine ihtiyacım var. Bayram süresince ilgilenemedim. 2 haftadan uzun bir süredir binemiyorum motoruma, çok özledim. Yardımcı olabilir misiniz? Bu bujiye hangi anahtar gider? Tanıdığım elden satın alabileceğim bir yerde bilmiyorum. Buji anahtarı nerden alınır Mecidiyeköy civarında?

Çok teşekkürler değerli yorumlarınız için. Kazasız belasız sürüşler...

Önce buralardaki tamircilerden hangisi yakınsa ona baktırmalısınız. Belki buji değil başka birşeydir.

http://ilan.elookat.com/ilan-istanbul-mecidiyekoy-motorsiklet-tamircisi-exen-motor-uasuAAN-3797881.htm
http://www.firmasec.com/firma/ara/motosiklet-servisi/istanbul/sisli/

Elindeki bujinin koşeli kısmının çapını cetvelle ölç kaç mm geliyorsa anahtarı aldığın yerle konuş değişim talep et. Anahtar her zaman lazım olur.

aküye baktır bujiye baktır elektrge baktır bunlarda bişe yoksa karüratöre baktır. aynısı daha dünn başıma geldi megersem meme tıkanmış silindire benzin gitmiyor. temizlettim düzeldi.

Sorunu biraz daha netleştirebilir misiniz?

Kontağı çevirince gösterge ışıkları,farlar,ampul vs yanıyor mu?

Marş butonuna basınca nasıl bir tepki veriyor motosikletiniz?

Hocam üstteki yorumunuza göre akşam iş çıkışı buji piposunu kurutmaya çalışıp tekrar deneyeceğim.

Kontağı çevirince ışıklar farlar yanıyor. Aküde problem görünmüyor. Marşa basınca gıv gıv gıv ediyor. Ateşlemede de sorun görünmüyordu en son baktığımda. Vurdurmaya çalıştığımda da çalışmamıştı.

Buji piposunu kurutmak işe yaramazsa bujiyi değiştirip deneyeceğim. Yine çalışmazsa Allah kerim artık.

Çok teşekkürler değerli yorumlarınız için.

Büyük ihtimal karbüratör tıkanmıştır.Aynı durum başıma gelmişti, karbüratör vidasını çevir tahliyeden pislik veya su akar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar