Bayiden alirken bilgi vermis olmalari gerekiyordu, 6 ayda bir bakima gidiliyor ki 4 yil bu sekilde garanti veriyor... Ben de Honda ya konu hakkindaki tepkimi satistan hemen sonra arayan honda cagri merkezi ne ' 6 ayda bir servise geldikten sonra motorun ekonomik omru olan 10 yil boyunca garanti vermeniz mantikli olandir' seklinde iletmistim
Servis bakim kayitlarinin tutuldugu kirmizi 'Standart ve Uzatilmis Garanti Kitapcigi' da sayfa 38 de servisin doldurdugu kutucuklarda her 6000 km yada 6 ay olarak belirtilmis, buna uyulmadigi takdirde 4 yil garanti gecersiz sayiliyormus.
Bence de cok kisa sure az km yapanlar icin ama 4 yil garanti de bu sekilde rahatlikla veriliyor iste ...
normalde 1 yil derler iki bakim arasi bir cok marka. ama alti ay dah iyi tabi. ben olsam bir yildan eski yag bekletmem motorda.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:10 ----------
[/COLOR]
Bakim araliklari 6 bin km degil 12 bin km 6 bin km cok kisa bir aralik , eskiden motorlarin 6 bin km di. Sonradan gelisen teknoloji ile birlikte araliklar uzadi. R6 ve cbr 1000rr in bakim araliklari 10 bindi , 650f in 12 bin. Ayrica zincir temizlik ve yaglama her 1000km, bujiler 48 binde, hava filtresi 36 binde degisiyor. Sanildigi kadar kisa araliklar yok. Ayrica kullanilmamis az kilometre yapan motorun her yil yagini degistirmeyede gerek yok 2 yil gider yeni modern yaglar. 3 yildada bir yada 30 bin km ustu fren hidroliklerini ve on suspansiyon yaglarini kontrol edip degistirmek gerekebilir.
bazi bilgileri yanlis verdiniz, su cizelgeden bakalim, daha saglikli bilgimiz olsun bakim araliklariyla ilgili. hatta yukle cep telefonuna, her zaman bak ve kontrol et ne degistirmeleri lazim ne degil diye serviste. yuvarlaklar degisim demek cizelgede.
hava filtresi 18 bin km de bujiler de 24 bin km de. bujiler ucuz degil!
kitapciklar uretici ne isterse onu yazar. illaki son kullanici icin en iyisini yazmaz, tabiki uretici icin en iyisini yazar!
ben 12 bin km yag degisim araligina guvenmiyorum, motoru zorlamaktan baska birsey degil ozellille sicakta ve surekli yuksek devirlerde suruyorsan. ben her 6000 km de degistiriyorum yagimi yag filtresi ile birlikte elbette, full sentetik kaliteli yag ile.
arti, hava filtresini de 18 000 km bekletmiyorum cunku sehirde yasiyorum toz, duman, yagmur, camur, yagli egsoz. o yuzden 12 000 km de degistirmek en iyisi hatta her 6000 km de degistir istersen cunku cok ucuz zaten. en son 30 000 km servisinde degistirdim oysaki 24 000 km servisinde degistirmistim hava filtresini. gorseniz inanamazsiniz hava filtresinin topladigi kire, toza! ben 18 000 km bekletmeyin derim. zaten cizelgenin altindada 'eger tozlu ve islak yerlerde yasiyorsaniz, daha sik servis' edin diyor hava filtresi icin.