Tekrardan merhabalar.Cbr 125'te karar kıldığımı söylemiştim daha önceden kafamda birkaç soru var yardımcı olursanız sevinirim:
1-Alacağım sıfır motorun 2015 üretimi olduğunu nereden anlarım? 2015 diye bana 2013 model,2 sene galeride yatmış motoru kaktırmasınlar sonra
2-Sıfır motor alırken nelere dikkat etmeliyim? Dış görüntüsü hariç(çizik,ezik vb),bakmam gereken bir yer,yapmam gereken bir test var mıdır?(km sayacına bakacağım ama km teli çıkartarak da motoru kullanıp sıfır diye satıyorlarmış nasıl anlayacağım bunu)Üzerinde mesela selesinde falan herhangi bir naylon vb yoksa da alınır mı?(arabaların koltukları naylonludur ya hani o hesap)
3-Motoru alırken bana neler verecekler? 2 anahtar,kılavuz,garanti belgesi,fatura falan harici bir şey verecekler mi?motoru tam ve eksiksiz aldığımı nasıl anlarım?
4-Motoru alır almaz çalıştırabilir miyim? Yoksa önce yağ,su,benzin mi koymam gerekir?Bunlar hazır şekilde vermiyorlar mı motoru?(en yakın benzinliğe gidecek kadar benzin koyuyorlar deniyor,yine de yanımda bidonla benzin götürmem gerekir mi?
5-Motoru alır almaz tekerleklerini değiştirmek ve koruma takozu taktırmak istiyorum.İkitelli OSB yolumun üstünde.Teker olarak ne önerirsiniz? Ebatları ne olmalı?(mümkünse takabileceğimin en kalın olanını takmak istiyorum daha güven veriyor bana kalın tekerler)
İkitelli OSB'de önereceğiniz servis,usta var mıdır bu işleri yaptırabileceğim?
Sorularım biraz saçma olabilir kusura bakmayın ama aranıza yeni katılıyorum.İlk motorum olacak.Ehliyet,ekipman ve eğitimi tamamladıktan ve bu sorularıma cevap bulduktan sonraki ilk işim motoru almak.
Yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden hepinize teşekkürler.