Boş depoya 20 tl lik yani 4.3 litre benzin aldım. Yanımda yedek bidonla bitene kadar kullandım 218 km yaptı benzin bitti. Yakıt tüketimini merak edenler için yazıyorum.. Kullanım şeklim sakin fazla gazlamadan devrinde oldu sürekli.
Ekrem bey motor henüz rodajda 450 km oldu bugün daha da düşer umarım.
Böyle videolar paylaşma bence, birazdan taşlarlar motorumuzun 2.el değerini düşürüyosun diye.https://youtu.be/4xchswowktk
Kendi çektiğim video. Titreşim konusuna açıklık getirir sanırım. Kamera gidon aparatıyla gidona sabitlenmiş vaziyette. Gidonla aparat arasında lastik gibi birşey var. Ona göre karar verin titreşim olayına.
Böyle videolar paylaşma bence, birazdan taşlarlar motorumuzun 2.el değerini düşürüyosun diye.
Her motor gibi bunun da artıları ve eksileri vardır. Kişi kendi bütçesi doğrultusunda bu artıları eksileri tartıp biçip karar verir.
Artılarının yanında eksilerini de yazmalıyız ki alacak olanlar hayal kırıklığı yaşamasın sonra.
Şahsen ben hilti gibi titreyen bir motora bir Cbf parası verip almazdım. Bu arada kendi kullandığım, 70 km de titremeye başlayan Boxer'ın fiyatının bile ederinden yüksek olduğunu düşünüyorum. Daha önce de yazdım. Discovery 150'nin benim gözümde eder fiyatı maximum 3000, Boxer da etse etse 2.000.
burada sanki kamera kalitesi de düşük gibi, titreşim sebep olmadığı bir dalgalanma var buda... kameranın kalitesiyle alakalı.. daha stabil bir kamerayla daha inandırıcı olur.
bende de bir gidon aparatı var takıp deniyim, ama dalgalanma kamerayla alakalı diye düşünüyorum.
Yakıt durumu ne alemde? Bajaj bu konuda iddalı idi. Sakin kullanımda,10 yaşındaki commuter. motosikletim (7000 deviri geçmeden) ve bakımsız halde (43binde) 1 litre ile 45 km rahatlıkla gidiyor.(Ortalama hız 70-80) Bunu polemik olsun diye değil,mukayese gayesi ile yazıyorum.Daha teknolojik olduğu söylenen Bajaj'ın daha iyi tüketim değerlerine sahip olması gerekiyor kanaatimce.