- Konu Yazar
Merhaba, geçen haftalarda İTÜ Maslak Kampüsü içerisinde motosikletimle kafa kafaya bir araçla kaza geçirdim. Karşı taraf hatasını kabul etmediğinden mahkemelik oluyoruz ve bu sürecin sonuçlanmasının hayli uzun olacağı aşikar. Lakin hem finansal sıkıntılardan, hem de motoru bu haliyle sürerek Beylikdüzüne getiremeyeceğimden motoru buradan götürüp garajıma dahi çekemedim. Çekiciler baya iyi para istiyor.
Kısacası bu bölgede motosikletin en azından yürürünü uygun bir fiyata tamir ettirebileceğim usta arıyorum. Fikir vermesi açısından problemleri de özetleyeyim:
- Motorun olay sonrasında çalışmasında bir sıkıntı yoktu, hatta 300 metre kadar mevcut konumuna getirmek için sürdüm. 2gün sonra çalıştırdığımda tekleyerek başladı fakat sonra rölanti sesi düzgündü. Ancak 3-4 gün sonra tekrar çalıştırmayı denediğimde herşey normal görünmesine karşın marş bassa da çalışmadı. Bu süre içinde yağmur da yağmıştı, bunun bir etkisi olabilir.
- Ön amortisörlerde gözle görülür bir yamuk yoksa da, ön teker gidonun merkezine göre hafif yamuk duruyor, çatalın süspansiyona bağlantı bölgesindeki bağlantılarında kayma olabilir, ya da yamulma var bir yerlerde bilemiyorum.
- Ön fren tutmuyordu, sol ön diskin de hafif yamuk olduğunu düşünüyorum.
- Radyatör suyu bir yerlerden yere damlıyor yavaş yavaş.
- Sağ direksiyon kolu yamuk, ön fren maneti kırık.
- Geri kalanı karenajların çiziği, kırığı ki bu sağlam para tutacağından şimdilik bulaşmayacağım.
Her türlü öneri ve yardımlarınıza açığım, teşekkürler.
Kısacası bu bölgede motosikletin en azından yürürünü uygun bir fiyata tamir ettirebileceğim usta arıyorum. Fikir vermesi açısından problemleri de özetleyeyim:
- Motorun olay sonrasında çalışmasında bir sıkıntı yoktu, hatta 300 metre kadar mevcut konumuna getirmek için sürdüm. 2gün sonra çalıştırdığımda tekleyerek başladı fakat sonra rölanti sesi düzgündü. Ancak 3-4 gün sonra tekrar çalıştırmayı denediğimde herşey normal görünmesine karşın marş bassa da çalışmadı. Bu süre içinde yağmur da yağmıştı, bunun bir etkisi olabilir.
- Ön amortisörlerde gözle görülür bir yamuk yoksa da, ön teker gidonun merkezine göre hafif yamuk duruyor, çatalın süspansiyona bağlantı bölgesindeki bağlantılarında kayma olabilir, ya da yamulma var bir yerlerde bilemiyorum.
- Ön fren tutmuyordu, sol ön diskin de hafif yamuk olduğunu düşünüyorum.
- Radyatör suyu bir yerlerden yere damlıyor yavaş yavaş.
- Sağ direksiyon kolu yamuk, ön fren maneti kırık.
- Geri kalanı karenajların çiziği, kırığı ki bu sağlam para tutacağından şimdilik bulaşmayacağım.
Her türlü öneri ve yardımlarınıza açığım, teşekkürler.