RC 200 Neden satılmıyor?

Duke 250,

Kaydırmalı Debriyaj, Pirelli Rosso II lastikler ve ABS ile geliyor bunları göz ardı etmemek lazım.

250 CC motosikletten bahsediyoruz. Motosiklet deneyimi olan birisi için bu CC'lerde ABS'li cihaz kullanmak kusura bakmayın ama komik geliyor. Öte yandan aynı şekilde kaydırmalı debriyaj olması 1000CC Supersport bir cihaz kullanmadığınızdan dolayı ne kadar gerekli aynı şekilde tartışılır.

Öte yandan R25'in 14.750 TL olduğunu düşünecek olursak, Diablo Rosso 2 lastikleri eklediğiniz takdirde bile Duke 250'den daha ucuza alınıyor.

Kesinlikle Duke 250'yi gömmüyorum ancak gerçekleri konuşmak gerekirse, donanım kalitesini paraya çevirmiş KTM markası.
Şunu anlatmaya çalışıyorum ki;

Sizin 800 TL'ye aldığınız lastikleri Pirelli'nin direkt fabrikasından (gümrük olaylarını da hesaba katarsak) yarı yarıya belki de daha ucuza alıyor KTM markası ve lastikleri 100 dolara alıyorsa zaten 50 dolar kar ekleyerek satıyor. Yani motosiklet standart lastiklerle (MRF) 14000 lira ise Diablo Rosso 2 ile 14.800 TL değil de 15.500 TL'ye satılıyor. Aynı şeyler kaydırmalı debriyaj ve abs için de geçerli.

Umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır.

KTM kullanıcısı olarak motosikletimden çok memnunum, o ayrı bir konu ama elinizi vicdanınıza koyun.

KTM pahalı malesef.

RC 200 kullanıcısı olarak yedek parça konusunda etrafta dolanan yalan yanlış fikirlerden çok rahatsızım. Bildiğim yedek parça fiyatlarını aşağıya yazıyorum.
Ayna, vites pedalı, fren pedalı, manet, elcik çifti 26 euro
Karenajlar iki parça: İçteki 65 68 euro , dıştaki 109 euro civarında

1000 bakımında 185 lira tuttu. 1.9 litre Castrol Power 1 15W50 yağ, yağ filtresi, zincir gergisi,temizliği vs. Birçok firmada olmayan kalitede ve estetikte parçalar var. Pedallar hafif olması için alüminyum alaşımlı döküm. Vitesler şıkır şıkır ,artı vites göstergesi var. Rahatsız olduğum başka bir şey 'abi bunda çok domalıyon' lafı. Spor motor kullanacaksanız oturuşa razı olacaksınız. Virajda önü gezmesin diye sele yüksekte gidon alçakta olmalıdır. Viraj sadece yüksek süratte yapılmaz, 50 60 ile sınırda dönebileceğiniz müthiş virajlar var. 38 mm ters süspansiyonu, 300 mm diske tutturulmuş radyal bağlı 4 pistonlu tek parça fren hangi küçük motorda var ? Arkada 150/60 lastik var. Spor motorlarda olan düşük yanak oranına sahip. 100 135 arası şileye gittim geldim,100 kilometrede 3.5 litre yaktı. Kötü yön olarak lastikleri iyi değil, değiştirilmesi gerekiyor. Gidon topuzu yok, devirirseniz elcik deforme oluyor. İnşallah yardımcı olacak bilgiler vermişimdir.

yakıt olarak fazla yakmışsın aynı yolda ( 100/135 km hızla ) ben gidiş 2,8 lt dönüş 2,7 lt yaktım 2 yıl önce ktm duke 200 le giderken rüzgar çoktu .

Son düzenleme:
Agam motora yeni başlıyorsan ve yaramazlık yapıcam gezicem tozucam. Az yaksın parçası ucuz olsun fiytına göre kalite olsun diyorsan bajaj pulsar 200 ns al.

Piyasası çok iyi, parçası ucuz, servis ağı geniş ve güçlü bir motor :) ben şahsen suzuki inazuma'yı parça fiyatlarından dolayı satıp pulsar 200 ns aldım. çok ta memnunum

Activa nın ön-arka kampana frenlerinde onu da yapamazsın,gerçi yaparsın fakat bi işe yaramaz...:queen:

Ön arka kampana fakat emin ol çoğu motordan rahat ve kaymadan duruyorum duro lastiklerimle neden öyle dedin anlamadım işe yaramaz demişsin küçümsemek ayıp olmuyor mu? Alım gücüm yok mu var fakat kendi motoruma az daha binmek istiyorum keyfini alıyorum 40 60 arasında buda seni kasmaz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:49 ----------

Yeni nesil motorların bir çoğu benzer özelliğe sahip. Benim kullandığım motor ve R modeli de 37mm ters süspansiyona, önde 4 pistonlu 30 cm, arkada 2 pistonlu 23cm diske, 150 teker ebatına sahip hatta lastikleri bile aynı :). Benzer değer olan 3-3.5 litre tüketim değeri sunabiliyor.
Ama abi seninki Hyosung aynı markanın benzer modelleri arasında diyorum

KTM meraklısı olmak dışında, alınması için hiçbir sebep olmayan bir motor. RC390'daki zangır zangır titreşimi ve giydirmelerden gelen zırıltıları gördükten sonra ne amortisörleri, ne frenleri, ne uzun ömürlü olması, ne de KTM olması beni ilgilendirmiyor. Duke serisi çıplak olduğu için bir yere kadar kaldırır ama giydirmeli olunca hiç çekilmiyor. KTM de o fazladan gelen beygirlerini titreşimine borçlu.

250 CC motosikletten bahsediyoruz. Motosiklet deneyimi olan birisi için bu CC'lerde ABS'li cihaz kullanmak kusura bakmayın ama komik geliyor. Öte yandan aynı şekilde kaydırmalı debriyaj olması 1000CC Supersport bir cihaz kullanmadığınızdan dolayı ne kadar gerekli aynı şekilde tartışılır.

Öte yandan R25'in 14.750 TL olduğunu düşünecek olursak, Diablo Rosso 2 lastikleri eklediğiniz takdirde bile Duke 250'den daha ucuza alınıyor.

Kesinlikle Duke 250'yi gömmüyorum ancak gerçekleri konuşmak gerekirse, donanım kalitesini paraya çevirmiş KTM markası.
Şunu anlatmaya çalışıyorum ki;

Sizin 800 TL'ye aldığınız lastikleri Pirelli'nin direkt fabrikasından (gümrük olaylarını da hesaba katarsak) yarı yarıya belki de daha ucuza alıyor KTM markası ve lastikleri 100 dolara alıyorsa zaten 50 dolar kar ekleyerek satıyor. Yani motosiklet standart lastiklerle (MRF) 14000 lira ise Diablo Rosso 2 ile 14.800 TL değil de 15.500 TL'ye satılıyor. Aynı şeyler kaydırmalı debriyaj ve abs için de geçerli.

Umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır.

KTM kullanıcısı olarak motosikletimden çok memnunum, o ayrı bir konu ama elinizi vicdanınıza koyun.

KTM pahalı malesef.

Benim yazdıklarım kesinlikle sizi yargılama amaçlı değil ama abs ve kaydırmalı debriyaj konusuna başlangıç için bakıyorum,
Acemi bir adam panik yapıp frenleri kolayca kilitleyebilir, yada virajda vites düşürüp debriyajı bırakması ile arka tekeri kilitleyebilir.

ABS ve Kilitli debriyaj illa gerekli mi? hayır değil tabi ki, ben lastik konusunda KTM'yi tebrik ediyorum. yamaha'da keşke 300-400 fiyatı daha fazla yazıp Rosso II'leri koysaymış. Sonuçta Türkiye'de 1500 motor üzerinde satış yaptılar ve alan kişiler genellikle Rosso II taktı.
illa Rosso II olsun demiyorum ülkemizin asfaltına uygun her hangi bir yumuşak hamurlu lastikte olabilirdi bu. Lakin bura da suçu yamaha'ya mı yoksa
Yamaha'nın Türkiye Satıcısına mı atmak gerekir bilmiyorum.

Tekeriniz Düz bassın :)

Benim yazdıklarım kesinlikle sizi yargılama amaçlı değil ama abs ve kaydırmalı debriyaj konusuna başlangıç için bakıyorum,
Acemi bir adam panik yapıp frenleri kolayca kilitleyebilir, yada virajda vites düşürüp debriyajı bırakması ile arka tekeri kilitleyebilir.

ABS ve Kilitli debriyaj illa gerekli mi? hayır değil tabi ki, ben lastik konusunda KTM'yi tebrik ediyorum. yamaha'da keşke 300-400 fiyatı daha fazla yazıp Rosso II'leri koysaymış. Sonuçta Türkiye'de 1500 motor üzerinde satış yaptılar ve alan kişiler genellikle Rosso II taktı.
illa Rosso II olsun demiyorum ülkemizin asfaltına uygun her hangi bir yumuşak hamurlu lastikte olabilirdi bu. Lakin bura da suçu yamaha'ya mı yoksa
Yamaha'nın Türkiye Satıcısına mı atmak gerekir bilmiyorum.

Tekeriniz Düz bassın :)

ABS ve Kaydırmalı debriyaj çok faydalı elementler motor için. Ben bazen viraja girerken veya yokuş inerken vites düşürüyorum dalıp arka kayıyor. Gaz vererek sorun gideriliyor ancak kafan dolu oluyor, dalıyorsun vs vs. Fren konusu zaten tartışmasız olmalı. Kapatılabilir olması istemeyen için güzel bir opsiyon.

Kawasaki z250sl hakikaten altımda sırıtıyor. Duke hiç değilse "haylazlık" motoru diye alınabilir. Yoksa ikiside küçük geliyor. Bütçem 14 bin TL o da son rakam. Açıkçası çıkmak istemiyorum daha fazla, ileride sağlam bir makina alacağım zaten 200cc iyidir.

Hocam bende çok satılmasını istemiyorum zaten. Yani 8 ilanda olmasın ama malum sitede.

Bugun anadolu yakasinda motoal z moto filan gezindim. Kawa 250sl ufak gercekten artci filan binemez binse tutcak yer yok canta ise sadece bez kullanilir.

Ktm duke 200 vardi 2014 6000km de 11.350 tl fiyatli elcik koruma motor koruma mevcut halde ama 250sl den daha ufak ancak kalin bilemedim.

Delice bir is yapip bambaska bir naked aldim dondum. Rc200 e o parayi vermekden se 2015 3000km de cbr 250 var 12.250 ye ilanda

Dünden beridir konuyu takip ediyorum. Yazdıklarınızı tek tek düşündüm. Hayatımda hiç racing motor meraklısı olmadım ama RC 200'ün üzerine oturduğumda her şey farklı gelmişti. Nitekim sadece hayallerde kaldı. CBR 250r repsol buldum bir tane, salı günü notere gidip alacağım. Kendimi alfa romeo beğenmişte, renault almış gibi hissediyorum. İkinci el, parça fiyatı, değer kaybı, servis vs vs vs. Neyse CBR'ı da öldürmeye gerek yok sonuçta honda. artık motor bakmaktan çok sıkıldım alıp geçeceğim. Bir gün istediğim motora sadece beğendiğim için binmek dileğiyle...

Mexico hadi hayırlı olsun. Ben de biraz düşününce bunun daha mantıklı olacağını önceki mesajımda yazmıştım. Hem bu cbr250r daha dik oturuşa sahip. Hondanın bayisi nerdeyse heryerde var zaten Antalyada yaşıyorsunuz. Bu motorla çok rahat 140, 150 ile uzun yola gidebilirsiniz. Hem ikiside turuncu(ktm turuncusu olmasada oda respol turuncusu yaani:D ) hadi darısı tüm motoru olmayanlar(benimde yok) ve cc yükseltmek isteyenlerin başına.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:34 ----------

Foto yollamayı da unutma ha darılırız :D

Mexico hadi hayırlı olsun. Ben de biraz düşününce bunun daha mantıklı olacağını önceki mesajımda yazmıştım. Hem bu cbr250r daha dik oturuşa sahip. Hondanın bayisi nerdeyse heryerde var zaten Antalyada yaşıyorsunuz. Bu motorla çok rahat 140, 150 ile uzun yola gidebilirsiniz. Hem ikiside turuncu(ktm turuncusu olmasada oda respol turuncusu yaani:D ) hadi darısı tüm motoru olmayanlar(benimde yok) ve cc yükseltmek isteyenlerin başına.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:34 ----------

Foto yollamayı da unutma ha darılırız :D

Teşekkür ederim çok daha iyisi sizin olsun. Umarım bir aksilik çıkmazda salı günü bol bol atarım.

Motorun kaza kaydına falan baktınızmı? Honda servisine götürüp baktırmayı da unutmayın. Gerekirse expertizde yaptırın. İnşallah hayalinizdeki motora kavuşursunuz.

Dünden beridir konuyu takip ediyorum. Yazdıklarınızı tek tek düşündüm. Hayatımda hiç racing motor meraklısı olmadım ama RC 200'ün üzerine oturduğumda her şey farklı gelmişti. Nitekim sadece hayallerde kaldı. CBR 250r repsol buldum bir tane, salı günü notere gidip alacağım. Kendimi alfa romeo beğenmişte, renault almış gibi hissediyorum. İkinci el, parça fiyatı, değer kaybı, servis vs vs vs. Neyse CBR'ı da öldürmeye gerek yok sonuçta honda. artık motor bakmaktan çok sıkıldım alıp geçeceğim. Bir gün istediğim motora sadece beğendiğim için binmek dileğiyle...

hayırlısı olsun bende senın gıbı cok arastırdım durdum bugun cok bunaldım artık bu işten racing ide kendıme yakıstırmadaım bır turlu yeter dıyıp aldım mutluluklar motorunlar

Motosiklet dendiğinde herkes aşk, ruh, tutku, sevgi diye başlar. Ama iş tercihe geldiği zaman yine motosiklet kullanıcılarının %90'ı Corolla'dan şaşmayan emeklilik arefesindeki memur gibi davranıyor.

Lafta çok çılgınız, Türkiye gibi bir yerde motor kullanıyoruz. Özgürlükçüyüz, pratiğiz, sıradışıyız birazda. Ana 2. eli iyi, kapısı tok kapanıyor diye ucube Golf'e onca parayı veren adamdan farkımız yok aslında yine. Hemde Giluetta gibi süper yakışıklı bir alet varken.

2. eldeki değerinden tut, suspansiyonuna lastiğine herşey konuşuluyor. Sonuç da hep japonlara çıkıyor. Zira Touring, Enduro, Commuter bakmıyorsanız, işlevselliğin önemli olduğuna inanmıyorum. İlgim olan bir tarz değil ama RC200 benim de hoşuma gidiyor. Zaten motosiklet gibi bir işe girişiyorsanız, maddiyat da el veriyorsa Street Triple dururken MT09, Pannigale dururken 1000RR, RC200 varken CBR250 almak bana basit geliyor. Zaten bindiğim motorlar arasında honda hep cansız, ruhsuz hissettirdi. Diğerlerinden daha kötü demiyorum. Değil zaten. Honda sonuçta.

%10 az hız yapıyor, %5 yavaş duruyor, belki titriyor, 1000 tl fark ediyor diye insanın içine sinen şeyi söküp atmasının da bir bedeli var, olmalı eğer motosiklet benim için gönül meselesidir diyorsanız.

Umarım Honda yarım kalan hayalleri doldurmayı başarabilir. Hayırlı olsun şimdiden.

Motosiklet dendiğinde herkes aşk, ruh, tutku, sevgi diye başlar. Ama iş tercihe geldiği zaman yine motosiklet kullanıcılarının %90'ı Corolla'dan şaşmayan emeklilik arefesindeki memur gibi davranıyor.

Lafta çok çılgınız, Türkiye gibi bir yerde motor kullanıyoruz. Özgürlükçüyüz, pratiğiz, sıradışıyız birazda. Ana 2. eli iyi, kapısı tok kapanıyor diye ucube Golf'e onca parayı veren adamdan farkımız yok aslında yine. Hemde Giluetta gibi süper yakışıklı bir alet varken.

2. eldeki değerinden tut, suspansiyonuna lastiğine herşey konuşuluyor. Sonuç da hep japonlara çıkıyor. Zira Touring, Enduro, Commuter bakmıyorsanız, işlevselliğin önemli olduğuna inanmıyorum. İlgim olan bir tarz değil ama RC200 benim de hoşuma gidiyor. Zaten motosiklet gibi bir işe girişiyorsanız, maddiyat da el veriyorsa Street Triple dururken MT09, Pannigale dururken 1000RR, RC200 varken CBR250 almak bana basit geliyor. Zaten bindiğim motorlar arasında honda hep cansız, ruhsuz hissettirdi. Diğerlerinden daha kötü demiyorum. Değil zaten. Honda sonuçta.

%10 az hız yapıyor, %5 yavaş duruyor, belki titriyor, 1000 tl fark ediyor diye insanın içine sinen şeyi söküp atmasının da bir bedeli var, olmalı eğer motosiklet benim için gönül meselesidir diyorsanız.

Umarım Honda yarım kalan hayalleri doldurmayı başarabilir. Hayırlı olsun şimdiden.

Dediklerinizde çok haklısınız dış görünüşte ktm on kat daha iyi bnce ama bence. Mexsicoya da demiştim ama sonra farklı bir öneride bulunduğumu bilsemde şu cbr da karar aldığı mesajı tekrar okuyunca biraz düşündüm de mexsico abi sen rc200u istiyorsun be git al onu bırak cbrı. Geçen mesajda dediğim gibi ani kararlar gelecekte seni çok üzebilir. Hem de rc200ü sıfır alcan üstündeki lastiklerde iyi git al abi bence rc200 torku yeter hızı az olsada.

Mesajlariniz icin hepinize tesekkur ederim. Onceki mesajlarimda soyledigim gibi racing pek tarzim degil aslinda. 2. El cbr almamin sebebi hem yuksek suratlere alismak, hem aradaki fiyat farkiyla egitim almak. Cbr ile iyice bir alistiktan sonra bir ust motorlara goz kirparim. Hakkimizda hayirlisi olsun. Cbr da iyidir :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar