Herkese merhaba. Galaxy s3 mini kullaniyodum ta ki donunca parcalayana kadar. 850 - 900 TL gibi bi bütçe ayırabilirim. General mobile 4g ve asus zen phone 6 arasında kaldım suanlik. Reklamlarda falan casper VIA veya vestel Venüs gibi telefonları görüyorum fiyatları özellikleri nedir bilemem.
Benim için önemli olan telefonun donanmamasi yani İyi bi işlemci. Ondan sonra da iyi bi kamera istiyorum. Belirttiğim bütçede işlemcisi ve kamerası iyi olan hangi telefonu önerisiniz? Butcemi arttiramam onu da belirtiyim
Şimdiden tesekkur ederim
Bahsettiğin fiyatlardaki telefonların hemen hepsi kamera performansı olarak benzer olur. Bu konuda MP sayılarıyla satış yapmaya çalışan markalara da çok itibar etmemeni öneririm, MP sadece fotoğrafın 'boyutunu' belirten bir birimdir, netliğini ve detayları değil.
İşlemci olarak en iyisi Snadragon tabi ama bahsettiğin fiyatlardaki telefonların işlemcileri genellikle Mediatek olur. Bunu iyi araştırıp Mediatek'in daha başarılı çiplerinin kullanıldığı cihazları almanı tavsiye ederim.
General Mobile benim tavsiye edeceğim bir telefon değil, bunu yerine Asus daha mantıklı olacaktır. Eğer sıfır takıntın yoksa LG G2 de bu fiyatlara bulabileceğin bir telefon. Fakat ne yaparsan yap büyük firmaların mini model telefonlarından uzak dur, güncelleme de alamazsın zaman içinde performans sorunları da yaşarsın.
Dipnot: Güncelleme konusunu sorun etmeyeceksen root olayına hakim olman gerekir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:52 ----------
Android ram yiyen bir yazılımdır bu yüzden sürekli yeniliyorlar yazılımları özellikle 5 için art( android run time) a geçildi
Şimdi senin aldığın bir telefon android 5 olmazsa sıkınto çıkarması muhtemel (samsungsa rehbere geç girme) bazı cihazlarda donma gibi
Onun için benim önerim gm 4g ama incelemelerine bakıp da al ben incelemedim sadece bakıp söyledim
Ama dediğim gibi şu anda 2 sene güncelleme alacak o telefon
Android çok fazla ram yiyen bir işletim sistemidir çünkü kullanıcı odaklıdır, açık kodlu bir yazılımdır. Sen telefona root işlemi uygulayıp marketteki her programı yükler, performans testlerine sokarsan elbette problem yaşarsın. Fakat bahsettiğin rehberdeki donma gibi kronik sorunlar markalarla alakalı, bahsettiğin Samsung cihazların Android sistemi stock olmaz, yani marka kendi yazılım eklemelerini yapar. Ayrıca GM'a hangi güncellemeler ne zaman gelmiş ona da bakabilirsin.