Yavaşlayıp dönüş yapmak için, çünkü debriyajı çekmesen de stop ediyor 2000 devir altına düştüğünde.
Yani durmaya yakın çekiyorsunuz anladığım kadarıyla
Yavaşlayıp dönüş yapmak için, çünkü debriyajı çekmesen de stop ediyor 2000 devir altına düştüğünde.
Durmaya yakın değil motor belli bi devrin altını düşünce gaz kolu iş görmüyo, debriyajı çekip motoru yeniden devirlendirmen lazım. 2000 devir bile değil aslında, 3000 devirin altında gaz kumandası çok kararsız. 2. vites 3000 devrin altında yürümüyo motor, yarım debriyaj istiyo hızlanabilmek için.Yani durmaya yakın çekiyorsunuz anladığım kadarıyla
Devir düşünce debriyajı çekip aragaz vermeden toparlayamıyo motor kendini. Enjeksiyon beynini böyle yapmışlar ne yapalım.Arkadaşlar yokuş aşşağı niye debriyaj cekiyorsunuz rolantide gitsin işte kesin gazı. Arbada bile yokuşta boşa vs almak tehlike siz motorda yapıyorsunuz bunu yapmayın. Ayrıca büyük ihtimal devir düştüğünden stop ediyor yada tam stop edecekken debriyaj cekiyorsunuz mengü.
*Not: Mengüye akıl vereceğim hiç aklıma gelmezdi ama kesin savunması sağlam olacaktır :S
Arkadaşlar merhabalar bu foruma ilk mesajın takip ediyordum ama hiç kayıt olmamaştım öncelikle şunları sormak istiyorum.
1-2014 2015 model pulsar arasındaki farklar nelerdir.
2-Rodaj dönemi ile ilgili altın elbiseli adam bile rodajın yeni motorlarda gereksiz olduğunu söylemiş okuyorum hala yapmazsan olmaz diyenler var.
öreğin ben ilk aldığımda zorlasam motoru ne olur.
3-Şuan superlight200 kullanıyorum sürdüğümde 2015 pulsarı bana biraz rahatsız geldi.Bunun hakkında ne düşüyorsunuz.
4-Son olarakta bir arkadaşım 161 yapıyorum diyor arkadaşları okuyorum 120 130 yapıyorum demiş.Bunuda anlamadım.
şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Yokuş aşağı inerken neden debriyajı çekiyosunuz ? Cahilliğime verin bilmediğimden soruyorum![]()
Debriaji ceken bendegilim yanlis alinti yapmisin kardes. Hic bir zaman debriajla veyahut motor bosta yurutmem. Cok nadir durumlarda engebeli bozuk yolda anlik olarak motoru dengelemek icin yarim debriaj gitmek zorunda kalabiliyorum. Gecen konusu gecen debriajla kalkma olayinida tekradenedim hatta biraz yokus tu hafiften motora hic gaz vermeden motor hareket haline gacebiliyor bu arada motor rolnti devir araligi 1600-1700 lastikleri dun degistirdim metzeler yaptim frenlemede yol tutusta cok farkettiriyor masalihi var motorumun Allah nazardan saklasin herkese iyi gunler.
Debriaji ceken bendegilim yanlis alinti yapmisin kardes. Hic bir zaman debriajla veyahut motor bosta yurutmem. Cok nadir durumlarda engebeli bozuk yolda anlik olarak motoru dengelemek icin yarim debriaj gitmek zorunda kalabiliyorum. Gecen konusu gecen debriajla kalkma olayinida tekradenedim hatta biraz yokus tu hafiften motora hic gaz vermeden motor hareket haline gacebiliyor bu arada motor rolnti devir araligi 1600-1700 lastikleri dun degistirdim metzeler yaptim frenlemede yol tutusta cok farkettiriyor masalihi var motorumun Allah nazardan saklasin herkese iyi gunler.
Abi yokuş yukarı rolantiyle motor nasıl hareket etsin devir normalken? Düz yol dersen hade tamam derim ama azcık yokuş olsa dasece debriyaj ile kalkmaması gerek ben çok yanlış mı biliyorum mevzuyu ?
Ben çekiyorum debriyajı, açıkçası ister çekerim ister çekmem tercih benimdir.Debriyajı çekmenin motorda tabu olduğunu bilmiyordum. Yeniyim motor dünyasında. Ama her ne olursa olsun debriyajı çekmek motor stop etme sebebi olmamalı , olamaz!
Saygılar.
Not: yokuş aşağı gidiyorsunuz ileride kırmızı ışık var bu durumda ne yapılıyor motorda ? Bari öğreneyim ...
Yokuş aşşağı hız düşürmeden debriyaj basarsan dengesiz duruş yaparsın diye biliyorum. Hiç olmazsa gazı bırakıp biraz frenleyin sonra debriyaj çekin. Vites yüksek ise arka frene hafif dokunmanız gerekecek. Yoksa ışıklarda durduktan sonra vites indirmek sıkıntı olabilirhe saniyeler az kalmışsa
Yokuş aşşağı hız düşürmeden debriyaj basarsan dengesiz duruş yaparsın diye biliyorum. Hiç olmazsa gazı bırakıp biraz frenleyin sonra debriyaj çekin. Vites yüksek ise arka frene hafif dokunmanız gerekecek. Yoksa ışıklarda durduktan sonra vites indirmek sıkıntı olabilirhe saniyeler az kalmışsa
Şaka gibi, nasıl biniyosunuz böle motorlara, yeni arkadaşları uyaracağınıza hala al al güzel motor diyenler oluyo bide, küfür ettireceksiniz millete, 6 bin lira verin cbf falan alın gidipde paranızı bacacın çöpüne vermeyin. Her gün yeni bir stop etti muhabbeti, çok alışıldı artık dimi, gören gözleri bile kör etmiş anlaşılan.
Abi niye bu kadar takıldın sen bu motora.
Arızası ni soyl3misler zaten alacak olan da bunu bilerek alır.
Çöp demek ağır bir itham olur. Biz çöp kavramını kanuni gt 170 gibi motorlar için kullanıyoruz mesela.
Sayfalarca stop etme sorunundan bahsediliyor ne diyeyim Mahmut mu diyeyim![]()
Durmaya yakın değil motor belli bi devrin altını düşünce gaz kolu iş görmüyo, debriyajı çekip motoru yeniden devirlendirmen lazım. 2000 devir bile değil aslında, 3000 devirin altında gaz kumandası çok kararsız. 2. vites 3000 devrin altında yürümüyo motor, yarım debriyaj istiyo hızlanabilmek için.
Devir düşünce debriyajı çekip aragaz vermeden toparlayamıyo motor kendini. Enjeksiyon beynini böyle yapmışlar ne yapalım.
4. viteste 2000 devire düşüp yeniden gaz verip vitesle hiç uğraşmadan 90 km hıza kadar çıkmak, Cg ile mümkün :cherry: Pulsar da yapsın niye 2. viteste bile toparlayamıyo devir düşünce. 18 NM torku nereye saklamışlar acaba.