Hyosung S&T Kanuni Hyosung/S&T Kanuni Gv250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motorumda extradan bir gürültü var. Düşük viteslerde 6000 devirlerde sanki sallanan bir demir var gibi gürültü var. Aynı sesi kompresöre verincede yapıyor. Sanki egsoz gevşekmiş gibi veya lastiği kopmuş bir şey titreşimle biryerlere vuruyormuş gibi. Başına gelmiş olan varmı. Gevşek hiçbir yer bulamadım.

Motorumda extradan bir gürültü var. Düşük viteslerde 6000 devirlerde sanki sallanan bir demir var gibi gürültü var. Aynı sesi kompresöre verincede yapıyor. Sanki egsoz gevşekmiş gibi veya lastiği kopmuş bir şey titreşimle biryerlere vuruyormuş gibi. Başına gelmiş olan varmı. Gevşek hiçbir yer bulamadım.

Zincir gevşemiş olabilir mi ? Gerginlik ayarını en son ne zaman kontrol ettirdiniz ?

Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Önerilerinizi dikkate alacağım.

2013 model için ön fren balatalarımı değiştirmek istiyorum. Arasına toz pislik girmiş gibi çıkan sesleri hiçbir şekilde gideremedim. balata temizleyici sprey ya da tazyikli su çare olmadı. Usta sertleşmiş olabileceklerini söyledi.

Arka fren sıkarken de durmama yakın eski Ikarus belediye otobüslerinden çıkan gökgürültüsü gibi bi ses duyuyorum :)

Fren balataları için yönlendirebileceğiniz bi adres var mı?

http://www.hyosungsource.com/ da arka fren için buldum ama gv 250 için ön fren balatasıs göremedim sanırım?

http://www.hyosungsource.com/index.php?main_page=product_info&products_id=308

2013 model için ön fren balatalarımı değiştirmek istiyorum. Arasına toz pislik girmiş gibi çıkan sesleri hiçbir şekilde gideremedim. balata temizleyici sprey ya da tazyikli su çare olmadı. Usta sertleşmiş olabileceklerini söyledi.

Arka fren sıkarken de durmama yakın eski Ikarus belediye otobüslerinden çıkan gökgürültüsü gibi bi ses duyuyorum :)

http://www.hyosungsource.com/ da arka fren için buldum ama gv 250 için ön fren balatasıs göremedim sanırım?

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-motosiklet-hyosung-gv-250-2009-on-fren-balatasi-takimi-219568647/detay

Bende aynı dertten müzdaribim ama şöyle bilindik kaliteli balata bulmak lazım. Brenta ile ilgili çabuk bitiyor ve iyi tutmuyor diye yorumlar okudum doğruluğunu bilmiyorum. Aramızda kullanan varsa yorum yapabilir mi?

Son düzenleme:
Arkadaşlar herkese merhabalar,
Ben aranızda yeniyim ve süper bilgisizim ehliyetim var fakat motor konusunda patates bir arkadaşım. :) honda cbf150 ve bajaj pulsar motorları kullanma fırsatı buldum. ama toplasan ikisini 100km yapmamışımdır. kendime bir motor almak istiyorum başlangıç motoru olarak gv250 düşünüyorum.
Sizce ilk başlangıç motoru olarak düşünmelimiyim yoksa biraz daha düşük ccli bir motor mu tercihetmeliyim ?

Dünyada başlangıç için uygulanan standart olarak 33hp ye kadar istediğin motosikleti başlangıç olarak düşünebilirsin.

Zaten ben düşük cc leri çok daha tehlikeli buluyorum ve ben de GT250R ile başladım motosiklet kullanmaya

Ben aranızda yeniyim ve süper bilgisizim ehliyetim var fakat motor konusunda patates bir arkadaşım. :) honda cbf150 ve bajaj pulsar motorları kullanma fırsatı buldum. ama toplasan ikisini 100km yapmamışımdır. kendime bir motor almak istiyorum başlangıç motoru olarak gv250 düşünüyorum.
Sizce ilk başlangıç motoru olarak düşünmelimiyim yoksa biraz daha düşük ccli bir motor mu tercihetmeliyim ?

dostum benim naçizane tavsiyem yedek parça fiyatı uygun olan motorlarla başlaman olacak. kim ne derse desin kakalak gibi düşeceksin benim başıma zamanında çok geldi. ne bileyim acemilik işte yan ayağı indirmeden motordan inmeye kalkacaksın (unutacaksın yada aklına gelmeyecek) belki altı düz ayakkabı kullanacaksın durduğun yerde ayağın kayıp düşeceksin. busebepten ötürü benim tavsiyem yedek parça fiyatları daha uygun bir motorla başlaman olur.

Ben scooter ile başladım, onca yıllık otomobil tecrübeme rağmen. Bi yandan düşmemeye çalış bi yandan trafikle ve dallamalarla uğraş bi yandan vitesle uğraş zor geldi. Trafik , dallama ve motor üstünde iyi kötü durmayı becerince 250lik regale geçtim ki 17 beygirciğiyle o bile hızlı gelmişti. GV250 25,5 bg ve çok atik. Başlayabilirsin ama daha basit ten başlayıp yükseltmek daha kolay olabilir senin için.

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Buradan sipariş verebilirsiniz. +3,60 TL gümrük damga bedeli ödersiniz. 1 hafta-10 gün gibi bir sürede elinize ulaşır.
Yine Hyosung'un orjinal buji piposunu takmamız halinde klasik buji piposu çatlağı kronik sorununu tekrarlaması büyük ihtimal.O yüzden NGK yada başka iyi bir markanın bizim motosikletlere uyan buji piposunu takmak bence daha mantıklı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:14 ----------

bu olur mu acaba ? delta motoru arayıp bir sorabilirsin yinede.

http://www.deltamotorluaraclar.com/...stik, buji plastiği, başlık plastiği, plastik

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:49 ----------

anasayfada ki muhabbetlerden birisinde model isimlerini vermişler.

NGK SD05F veya SD05FGA oluyormuş

Verdiğiniz linkteki ürün yanılmıyorsam sadece buji piposunun ucundaki plastik parça,buji piposunun kendisi değil.

merhaba, gv250 aquila ile aranıza katıldım. motorum hafta içi elimde olacak. ilk etapta motor koruma demiri taktırmak istiyorum. forumda, başlıkta ve internette tarayabildiğim kadarıyla orjinal parça anlamında türkiye'de güncel pek bir alternatife ulaşamadım. aradığım tüm bayiler bir yerlerden gitiriyor. izmir'de ana bir bayi varmış ama ben o bayinin ismine dahi ulaşamadım.

istanbul çağlayan'da metal sanatları atölyesinde kendi üretimlerini satıyorlarmış. hyosungsource.com orijinal parça getirtebiliyormuşuz.bir bairyi tarafında konya'da pişkinler oto'ya yönelendirildim. oradan da mustafa usta'ya. mustafa usta demir üzerine krom kaplayıp üretmiş ama sonradan o da istanbul'dan getirtmeye başlamış. tarifinden anladığım kadarıyla o da msa'dan getirtiyor.

özetle kısa vadede motor koruma demiri, uzun vadede ayak basamak takımı ve ön siperlik konusunda yardımcı olabilir misiniz?

bunun haricinde artçı selesini sökmek istiyorum. teknik anlamda biraz deneyimliyim fakat motor fiziken elimde olmadığı için net bir kanıya varmadım. kendi başıma halledebileceğim bir şey midir? bu konuda da bir servis aramalı mıyım?

Yine Hyosung'un orjinal buji piposunu takmamız halinde klasik buji piposu çatlağı kronik sorununu tekrarlaması büyük ihtimal.O yüzden NGK yada başka iyi bir markanın bizim motosikletlere uyan buji piposunu takmak bence daha mantıklı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:14 ----------

Verdiğiniz linkteki ürün yanılmıyorsam sadece buji piposunun ucundaki plastik parça,buji piposunun kendisi değil.

deltamotordaki resimden anlaşılmadığı için "acaba" demiştim ama ngk lar buji piposu olarak geçiyor - gv250 için eski kullanıcılardan birisi önermiş.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:44 ----------

ayak basamak takımı için - http://www.deltamotorluaraclar.com/...ücü, basamak, ayak, takım?search=ayak basamak bakabilirsin

koruma demiri için sahibinden üzerinde aydınkardesler var - çanta demiride yapıyorlar. onlara bir bak.

merhaba yanıt için teşekkür ederim. verdiğin liknk ile basamak olayına halledebileceğim gibi.

koruma demirinin öncelikli olarak orijinalini arıyorum. aydın kardeşler ve msa kendileri üretiyorlar.

böyle bir mesaj var :

hayırlı olsun motorun.koruma demiri bizde mevcut sisi bar ve sepetlik kromdan yapılmış olarak temin edebilirsin. biz HAREM GARAJ grubuyuz haftada toplanır hafta sonları gezilerimiz olur. yerimiz haremde arasan yardımcı olurum 5322124353

ama orjinalini bulabilmen sanırım zor - hyosungsource üzerinden getirmen mümkün. msa ya da aydınkardeşleri biliyorum bende.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar