Selamlar arkadaşlar, önceki tüm mesajları okudum ama titreşim ve yakıt hakkında çok yorum göremedim. Şehir içi uzun ve kısa mesafelerde titreşimi nasıl yorumlarsınız ? Yakıt içinde 2 kişi yorum yazmış, diğer arkadaşlarda bilgi verebilir mi acaba bu konuda.
Teşekkürler
30 000 de arka teker zincir tarafındaki rulman dağıldı. Açmışken en kaliteli rulmanı taktım. Koduna ihtiyaç duyan olursa 6204
FAG marka kullandım. 10 liraya aldım.
Rulman dağıldığı nasıl anlaşılıyor?
Sürüş esnasındamı dağıldı, tekeri kitledimi?
kilitlenme falan olmadı. Belirli aralıklarla zincir dişlisinin olduğu kısımdan tak tuk diye ses geliyor ve arka kampana ses yapıyordu. Kampanayı değiştirme amaçlı söktüğümde rulmanın içindeki bilyaların sadece 5 tane kaldığını gördüm.
arkadaşlar rölanti kaç devirde durmalı?
Lastik gıcırdaması gibi bir ses ise ilk bakımda ön göbek milini güzelce gresle yağlasınlar kesilecektir. Hayırlı olsun.beyler bende buqun araniza katildim motorum daha 30 klometrede on diskten teker hareket ettikce bi ses qeliyor sebebi ne olabilir
Ben rölanti ayarını 1400de tutmaya başladım. Olur olmadık yerde motor durabiliyor. Hem motor stop etmesin diye hemde kullanma kılavuzu 1400 (+-100) devir olacak diyor. Ama bazı ustalar düşük tutuyor niye bilmiyorum.arkadaşlar rölanti kaç devirde durmalı?
arkadaşlar benim motor böyle düz yolda 100ü zar zor geçiyor. 85 kiloyum ve lastiklerim orijinalden biraz daha kalın. zannedersem bi sübap ayarına gideceğim.
bi fikri olan?
Geçenlerde bakım için servise gittiğimde km göstermesinin MCX lerde doğru gösterdiğini çoğu diğer modellerde 10-20 km daha fazla gösterdiğini gerçek hızlarının olmadığını söylediler. Yanı senin motor diğerlerine göre 120 de gidiyorarkadaşlar benim motor böyle düz yolda 100ü zar zor geçiyor. 85 kiloyum ve lastiklerim orijinalden biraz daha kalın. zannedersem bi sübap ayarına gideceğim.