Mondial Mondial 150 MCX Roadracer Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Kardeşim büyük tevafuk oldu , benim motordada vardı aynı sorun bi ara bakayım bende doldurtayım o borunun içini

Selamlar arkadaşlar, önceki tüm mesajları okudum ama titreşim ve yakıt hakkında çok yorum göremedim. Şehir içi uzun ve kısa mesafelerde titreşimi nasıl yorumlarsınız ? Yakıt içinde 2 kişi yorum yazmış, diğer arkadaşlarda bilgi verebilir mi acaba bu konuda.

Teşekkürler

Selamlar arkadaşlar, önceki tüm mesajları okudum ama titreşim ve yakıt hakkında çok yorum göremedim. Şehir içi uzun ve kısa mesafelerde titreşimi nasıl yorumlarsınız ? Yakıt içinde 2 kişi yorum yazmış, diğer arkadaşlarda bilgi verebilir mi acaba bu konuda.

Teşekkürler

Son tüketimim 3.1 litre/100 kilometre
Artık sabitlendi tüketim.

Motosikleti
Yamaha Süper Tenere XT1200ZE
bende de benzer yakıt tüketimi var. çift silindir hiç kullanmadım. titreşim konusunda kıyaslayabileceğim birkaç motor var (kanuni seyhan 150, mondialin 150 cc başka eski modelleri) onlara göre titreşim gerçekten çok az.
forumda bulabilirsin benim bu motorla ilgili yaptığım bir değerlendirme var. o da sana fikir verecektir.

Arkadaşlar motorum 30 000 km oldu. Yakıt tüketimim:
100 kilometrede 2.8 litre çıktı bu sefer
Ya da başka bir dille şu an benzin 4.72 TL 100 kilometrede 13.2 lira yakmışım. Kilometrede 13.2 kuruş ediyor

Cevaplar için teşekkürler. Geçtiğimiz günler motoru inceledim, oturdum biraz. Diğer mondial 200cc ye kadar olan motorlar arasında en çok hoşuma giden mcx oldu. Burayı takipteyim, teşekkürler :)

30 000 de arka teker zincir tarafındaki rulman dağıldı. Açmışken en kaliteli rulmanı taktım. Koduna ihtiyaç duyan olursa 6204
FAG marka kullandım. 10 liraya aldım.

30 000 de arka teker zincir tarafındaki rulman dağıldı. Açmışken en kaliteli rulmanı taktım. Koduna ihtiyaç duyan olursa 6204
FAG marka kullandım. 10 liraya aldım.

Rulman dağıldığı nasıl anlaşılıyor?
Sürüş esnasındamı dağıldı, tekeri kitledimi?

Rulman dağıldığı nasıl anlaşılıyor?
Sürüş esnasındamı dağıldı, tekeri kitledimi?

kilitlenme falan olmadı. Belirli aralıklarla zincir dişlisinin olduğu kısımdan tak tuk diye ses geliyor ve arka kampana ses yapıyordu. Kampanayı değiştirme amaçlı söktüğümde rulmanın içindeki bilyaların sadece 5 tane kaldığını gördüm.

kilitlenme falan olmadı. Belirli aralıklarla zincir dişlisinin olduğu kısımdan tak tuk diye ses geliyor ve arka kampana ses yapıyordu. Kampanayı değiştirme amaçlı söktüğümde rulmanın içindeki bilyaların sadece 5 tane kaldığını gördüm.

Muayeneye gittiğimde ön rulmandan emin olamadılar bir baktır dağılırsa teker kitleyebilir dediler oyüzden sordum, teşekkürler

Sigorta zamanı geliyor yine, yakın zamanda yaptıran var mı nekadar tuttu?

beyler bende buqun araniza katildim motorum daha 30 klometrede on diskten teker hareket ettikce bi ses qeliyor sebebi ne olabilir

Motosikleti
'13 Inazuma
arkadaşlar benim motor böyle düz yolda 100ü zar zor geçiyor. 85 kiloyum ve lastiklerim orijinalden biraz daha kalın. zannedersem bi sübap ayarına gideceğim.

beyler bende buqun araniza katildim motorum daha 30 klometrede on diskten teker hareket ettikce bi ses qeliyor sebebi ne olabilir
Lastik gıcırdaması gibi bir ses ise ilk bakımda ön göbek milini güzelce gresle yağlasınlar kesilecektir. Hayırlı olsun.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:33 ----------

arkadaşlar rölanti kaç devirde durmalı?
Ben rölanti ayarını 1400de tutmaya başladım. Olur olmadık yerde motor durabiliyor. Hem motor stop etmesin diye hemde kullanma kılavuzu 1400 (+-100) devir olacak diyor. Ama bazı ustalar düşük tutuyor niye bilmiyorum.

arkadaşlar benim motor böyle düz yolda 100ü zar zor geçiyor. 85 kiloyum ve lastiklerim orijinalden biraz daha kalın. zannedersem bi sübap ayarına gideceğim.
Geçenlerde bakım için servise gittiğimde km göstermesinin MCX lerde doğru gösterdiğini çoğu diğer modellerde 10-20 km daha fazla gösterdiğini gerçek hızlarının olmadığını söylediler. Yanı senin motor diğerlerine göre 120 de gidiyor :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar